Into Kustannus

Oikeuslaitoksen itsekritiikki ei toteutunut – tuomarit pysyvät hiljaa, vaikka peli kovenee

Jaa

Vuonna 2013 Erkki Aurejärvi syyttää kirjassaan Kovaa peliä suomalaisia tuomareita tahallisista virkarikoksista. Tavoittaako kritiikki oikeuslaitoksen ja onko se nyt kyvykkäämpi arvioimaan tämänkaltaisia tapauksia?

Kovempaa peliä sisältää vuonna 2013 julkaistun Kovaa peliä -teoksen, joka kertoo siviilioikeuden professori Aurejärven nuoruuden törmäilyistä, lakimieheksi opiskelusta, oikeudenkäynneistä ja oikeustaistelusta tupakkateollisuutta vastaan. Varsinkin oikeuslaitoksen ennenkuulumaton arvostelu herätti paljon keskustelua mediassa, mutta mitä sitten tapahtui?

Auktoriteettien silmitön kyseenalaistaja

Aurejärven mukaan useat nimeltä mainitut tuomarit ovat syyllistyneet tahallisiin virkarikoksiin.  Nämä tuomarit eivät ole nostaneet kunnianloukkaussyytteitä, koska Aurejärvellä olisi oikeus puolustautua näyttämällä väitteensä toteen. 

Uudessa kirjassa kuvataan keskustelua ja Aurejärven syyttämien tuomareiden harvoja kommentteja – sekä oikeuslaitoksen edustajien hiljaisuutta.

”Jokainen asianajaja tietää, että tuomareilla on herkkä hipiä ja että he ovat tottuneet kumarteluun ja pokkurointiin. He kostavat heti, jos joku asiamies ei ole kyllin nöyrä ja kunnioittava.”

Kirja sisältää oikeuslaitoskritiikkiä alusta loppuun.  Kansalaiset eivät tunne Suomen oikeuslaitoksen raadollisuutta. 

Erkki Aurejärvi (s. 1941) on seurannut Suomen oikeuslaitosta lähietäisyydeltä vuosikymmenten ajan. Hänen oikeudenkäynneistään näkyvimpiä ovat olleet tupakkateollisuutta vastaan ajetut kanteet. Aurejärvi toimi myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuosina 1993–2008.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme