Vaasan kaupunki - Vasa stad

Öjberget aukeaa 19.1: uutuutena lastenrinne ja mattohissi

Jaa

Vaasalaisten oman talviurheilukeskuksen Öjbergetin kaksi isoa rinnettä ja uusi lastenrinne aukeavat tiistaina 19.1.

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari

Loppuviikon aikana Öjbergetillä tykitetään viimeiset lumet, levitetään lumet rinteille sekä pystytetään suoja-aidat. Maanantaina testataan vielä hissin toiminta. Tiistaina 19.1. avataan A- ja B-rinteet sekä uusi lastenrinne. Laskettelurinteet ovat 19.1. alkaen avoinna arkisin klo 17–20.30 ja viikonloppuisin klo 11–17.

Talvilomaviikolla (viikko 9) rinteet ovat avoinna arkisin klo 11–19 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Lapsille oma aloittelijarinne

Uutuutena Öjbergetille on valmistunut pienille lapsille tarkoitettu mattohissi. Aloittelijoiden lastenrinne ja 42 metriä pitkä mattohissi sijaitsevat lähellä laskettelukeskuksen parkkipaikkoja, nykyisen pulkkamäen läheisyydessä. Pulkkamäki säilyy, ja sen ja pikkurinteen välissä on metsä ja riittävästi etäisyyttä.

Uusi mattohissi on maksuton ja tarkoitettu noin 3-6-vuotiaille lapsille, jotka vasta harjoittelevat laskettelemista, ei isommille laskijoille.

- Öjbergetin isossa rinteessä oleva ankkurihissi on pienille lapsille hankala. Mattohissi on ollut suunnitteilla pitkään, ja sitä on Vaasaan toivottu paljon, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Alkeisrinteen ja mattohissin kustannukset ovat yhteensä 70 000 euroa.

Muista turvavälit hissijonossa

Kaikkien Öjbergetillä kävijöiden on noudatettava koronarajoitusten mukaisia ohjeistuksia. Hissijonossa on muistettava pitää vähintään 1–2 metrin turvavälit ja myös rinteessä tulee välttää lähikontaktia muihin laskijoihin. Hissiä voi käyttää normaalisti, kaksi henkilöä kerrallaan.

Öjbergetin kahvilaa ja suksivuokraamoa ylläpitää Vaasan hiihtoklubi. Kahvila on avoinna rinteiden ollessa auki. Kahvilassa on säilytettävä turvavälit sekä suositeltavaa käyttää kasvomaskia muulloin kuin ruokaillessa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme