Vaasan kaupunki - Vasa stad

Öjberget öppnar 19.1: som nyhet en barnbacke med matthiss

Dela

Två stora slalombackar och en ny barnbacke i Vasabornas eget vintersportcentrum Öjberget öppnas på tisdag 19.1.

Bild: Susanna Saari
Bild: Susanna Saari

Under slutet av veckan produceras den sista snön på Öjberget, snön breds ut i backarna och skyddsstaketen sätts på plats. På måndagen testas ännu liftens funktion. På tisdag 19.1 öppnas A- och B-backarna samt den nya barnbacken. Slalombackarna är öppna från och med 19.1 på vardagarna kl. 17–20.30 och under veckosluten kl. 11–17.

Under sportlovsveckan (vecka 9) är backarna öppna på vardagarna kl. 11–19 och under veckosluten kl. 11–18.

Egen nybörjarbacke för barnen

Som nyhet har Öjberget nu en mattlift avsedd för små barn. Barnbacken för nybörjare och den 42 meter långa mattliften ligger nära vintersportcentrumets parkeringsplatser, i närheten av den nuvarande pulkabacken. Pulkabacken bevaras, och mellan den och den lilla backen finns skog och ett tillräckligt avstånd.

Den nya mattliften är avgiftsfri och avsedd för ungefär 3–6-åriga barn som ännu övar på att åka slalom, inte för större åkare.

- Ankarliften i Öjbergets stora backe är besvärlig för små barn. Mattliften har varit under planering länge, och man har ofta önskat att få en sådan till Vasa, säger Mika Lehtonen, chef för idrottsverksamheten.

Kostnaderna för nybörjarbacken och mattliften är totalt 70 000 euro.

Kom ihåg säkerhetsavstånden liftkön

Alla som besöker Öjberget ska följa de anvisningar som har getts i enlighet med coronabegränsningarna. I liftkön måste man komma ihåg att hålla minst 1–2 meters säkerhetsavstånd, och även i backarna ska man undvika närkontakt med andra åkare. Liften kan användas som vanligt, två personer åt gången.

Öjbergets café och skiduthyrningen drivs av Vasa Skidklubb. Caféet håller öppet när backarna är öppna. Säkerhetsavstånden ska hållas i caféet och det rekommenderas att man bär munskydd när man inte äter.

Kontakter

Bilder

Bild: Susanna Saari
Bild: Susanna Saari
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum