Vaasan kaupunki - Vasa stad

Öjbergets backar förblir stängda den här vintern

Dela

Backarna vid Öjbergets skidcentrum kommer inte alls att öppnas i vinter. Den höga luftfuktigheten, det varma vädret och regnen har gjort att snökanonerna inte har kunnat producera tillräckligt mycket snö trots stora ansträngningar.

- Av säkerhetsskäl kan vi inte alls öppna backarna i vinter. Snömängden i backarna är så liten och snöunderlaget så tunt att det helt enkelt inte är säkert att åka i dem, berättar chefen för Vasa stads idrottsverksamhet Mika Lehtonen.

Vi försöker inte längre öppna backarna den här säsongen, eftersom sannolikheten för att det ska gå att producera ny snö med snökanonerna är verkligt liten.

- Det räcker till exempel inte med några kalla nätter för att vi ska kunna få ihop tillräckligt med snö ens för en backe. Det skulle behövas riktigt mycket mera snö, beskriver Lehtonen.

Snön flyttas till skidspåren och pulkbacken

Enligt Lehtonen koncentrerar man sig nu på att skidspåren vid Öjberget ska hållas i skick med den snö som finns.

- Dessutom försöker vi få Öjbergets pulkbacke i skick till sportlovet, så att barnfamiljerna kan använda den, genom att flytta dit en del av den snö som finns.

Lehtonen påminner om att av säkerhetsskäl får man inte åka pulka i slalombacken.

Kontakter

Mera information ger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen, tfn 040 718 7034, mika.lehtonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum