OK Perintä Oy

OK Perintä muistuttaa: Maksuhäiriömerkinnän poistamista pitää lähtökohtaisesti pyytää itse

Jaa

OK Perintä on päättänyt ensimmäisenä toimijana välittää tiedon maksetuista veloista automaattisesti ja veloituksetta eteenpäin, jotta maksuhäiriömerkinnöistä pääsee eroon ilman erillistä pyyntöä.

Luottotietolain pitkään valmisteltu muutos on saanut eduskunnan hyväksynnän. Uudistuksen myötä maksuhäiriömerkinnät poistuvat jatkossa kuukauden kuluessa siitä, kun velka on maksettu. Lisäksi uudet maksuhäiriömerkinnät eivät enää pidennä vanhojen merkintöjen säilytysaikoja, vaan jokainen merkintä käsitellään itsenäisesti. Muutokset koskevat sekä yksityishenkilöiden että yritysten merkintöjä.

– OK Perintä on peräänkuuluttanut jo vuosia asiakkaan elämää kohtuuttomasti rajoittavien maksuhäiriömerkintöjen poistamista. Tämä lakimuutos on hyvä ja toivottu, toimitusjohtaja Jennie Ollila OK Perinnästä iloitsee.

Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista tai vakuutussopimusten solmimista. Aikaisemmin maksuhäiriömerkinnät ovat näkyneet luottotiedoissa vähintään kahden vuoden ajan.

– ­Muutos parantaa yksityishenkilöiden ja yritysten mahdollisuuksia päästä elämässä eteenpäin, kun tilapäiset talousvaikeudet eivät enää jää kummittelemaan luottotietorekisteriin vuosikausiksi, Ollila jatkaa.

Maksuhäiriömerkintä ei poistu ilmanpyyntöä – OK Perintä hoitaa ilmoituksen asiakkaan puolesta veloituksetta

Tavallisesti maksuhäiriömerkinnän saaneen henkilön tai yrityksen pitäisi itse pyytää suoritetun velan merkinnän poistamista. OK Perintä on päättänyt ensimmäisenä toimijana välittää tiedon maksetuista veloista automaattisesti eteenpäin, jotta maksuhäiriömerkinnöistä pääsee eroon ilman erillisiä pyyntöä.

– Me haluamme omalta osaltamme tehdä maksuhäiriömerkinnöistä eroon pääsemisen mahdollisimman mutkattomaksi asiakkaillemme. Toivomme, että alan muutkin toimijat pyrkivät helpottamaan asiakkaidensa maksuhäiriömerkintöjen poistamista, sillä kukaan ei velkaannu tahallaan, Ollila painottaa.

Laki on vahvistettu 13 toukokuuta 2022. Uusi maksuhäiriömerkintöjen säilytysaika tulee voimaan kuuden kuukauden kuluttua vahvistamisesta, eli 1.12 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja
Jennie Ollila
jennie.ollila@okperinta.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

OK Perintä Oy
PL 442
Tegelbruk Vaasa

http://www.okperinta.fi

OK Perintä perustettiin vuonna 1991, samaan aikaan kun Suomi syöksyi lamaan. Perustajamme Kennet Kronman ja Kaj Ollilla siirtyivät toimialalle pankkimaailmasta aikaan, jolloin arvostettiin tehokkuutta ja aggressiivistakin perintää. Se vaikuttaa toimialan maineeseen edelleen.

OK Perintä erottui jo tuolloin erilaisella otteellaan, erityisesti puhelinperinnällä – siis soittamalla suoraan asiakkaalle. Se oli tehokkaampaa kuin velan periminen paperikirjeillä, sillä keskustellen velan maksusta pystyttiin sopimaan asiakkaan kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.