Kotona Asuen Seniorihoiva

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja tarttuu yksinäisyyden haasteeseen

Jaa

Tutkimusten mukaan joka kolmas seniori kokee yksinäisyyttä ja monille heistä joulu on vuoden yksinäisin juhla. Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja tarttuu tähän yksinäisyyden haasteeseen jo kahdennentoista kerran. Viime vuonna 10900 lahjoitusta keränneessä kampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä ikäihmisiä joulukukalla ja tuoda heille jouluilon lisäksi tunteen arvostuksesta. Kampanja on käynnissä 15.11.–19.12.2021.

”Aiempina vuosina kukkalahjojen vastaanottajilta saamamme palaute on ollut koskettavaa, eikä palautteen merkitys rajoitu vain jouluun. Kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että yksi olennaisista ikäihmisten yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä on tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta. Tunnetta luovat muun muassa läheiset ihmissuhteet ja mielekäs tekeminen sekä kokemus siitä, ettei tarvitse selviytyä arjessaan yksin”, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Anna Lång sanoo.

Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjassa kerätään kukkalahjoituksia pääkaupunkiseudun, Keravan, Järvenpään, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueiden ikäihmisille. Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä senioreja, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan.

”Vaikka yksinäisyyden syyt ovat yksilöllisiä, on sen kokemus yleensä samankaltainen. Päivittäisessä työssämme osana seniorien arkea havaitsemme jatkuvasti, miten pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Jouluna yksinäisyys vielä lisääntyy ja huomioimisen merkitys korostuu. Toivommekin, että kampanja saa jälleen suuren joukon lahjoittajia tarttumaan kanssamme yksinäisyyden haasteeseen”, Anna Lång sanoo.

Kampanjaan voi osallistua valitsemalla mieleisensä lahjoituskukan joko yhteistyöhön osallistuvasta kukkaliikkeestä tai niiden verkkokaupasta. Kukkaliikkeessä asioidessa valitaan kortti, johon on kirjoitettu valmiiksi lahjoituksen saajan etunimi ja ikä. Sekä kukkaliikkeessä että verkkokaupassa lahjan antaja voi kirjoittaa oman tervehdyksensä vastaanottajalle. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina.

Lisätietoa Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjasta ja siihen osallistumisesta löytyy osoitteesta www.kotonaasuen.fi/ole-joulupukkina-seniorille. Sosiaalisessa mediassa jouluiloa senioreille jaetaan tunnisteella #OleJoulupukkinaSeniorille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Lång
Toimitusjohtaja
050 353 5255
Anna.Lang@KotonaAsuen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotona Asuen Seniorihoiva
Kotona Asuen Seniorihoiva
Valimotie 2
00380 Helsinki

010 841 7400http://www.KotonaAsuen.fi

Vuonna 2008 perustetun Kotona Asuen Seniorihoivan visiona on muuttaa ikääntymisen kasvot tarjoamalla yksilöllisiä ja kiireettömiä hoivapalveluita, jotka mahdollistavat turvallisen kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Kotona Asuen Seniorihoiva toimii pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla ja Vantaalla sekä muualla Suomessa Lahden, Tampereen, Kotkan ja Oulun alueilla. Lisätietoa: www.KotonaAsuen.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotona Asuen Seniorihoiva

Korona jarruttanut muistisairauksien varhaista toteamista – tänään vietettävän Alzheimer-päivän teemana muistisairauksien diagnosointi21.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Korona-aika on vähentänyt muistisairaiden aktiivisuutta sekä lisännyt eristäytymistä ja yksinäisyyden kokemusta. Samalla muistisairauksien diagnosointi on pandemian aikana hidastunut, koska erikoissairaanhoidon käyntejä on peruttu. Tänään vietetään maailmanlaajuista Alzheimer-päivää, mihin liittyvässä laajassa kansainvälisessä raportissa keskitytään juuri muistisairauksien toteamiseen.

Jouluiloa yli 10 000 vanhukselle – Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi ennätysmäärän kukkalahjoituksia18.12.2020 06:00:00 EET | Tiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi tänä vuonna ennätysmäärän kukkalahjoituksia yksinäisille vanhuksille. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueiden ikäihmisille lahjoitettiin kaikkiaan 10 900 joulukukkaa. Viime vuonna saavutettu aiempi ennätys ylittyi lähes 3000 lahjoituksella.

Vanhuksille jouluiloa tuova hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään – kukkalahjoitukset nyt myös verkossa16.11.2020 06:00:00 EET | Tiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa kuka tahansa voi tuoda kukkalahjoituksella jouluiloa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueen yksinäisille vanhuksille. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä nyt myös verkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme