Kustannusosakeyhtiö Otava

Olet paljon enemmän kuin tittelisi – Monilahjakkaan Perttu Pölösen uutuuskirja herättää miettimään työidentiteettiä täysin uudella tavalla

Jaa

Perttu Pölösen uutuuskirja Tulevaisuuden identiteetit kannustaa lähestymään työidentiteettiä taitojen ja ominaisuuksien perusteella, ammattinimikkeen sijaan. Kirja ilmestyy 12.11.2020.

Monilahjakkuudeksi sanottu Perttu Pölönen on opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja noussut 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin listalle. 

Uutuuskirjassaan Tulevaisuuden identiteetit hän haluaa ravistella ihmisiä pois vakiintuneesta tavasta käyttää ammattinimikettä tai titteliä identiteetin jatkeena. Työelämän pirstoutuessa identiteetti kannattaa pikemminkin rakentaa taitojen ja ominaisuuksien varaan: 

“Vaikka olemme todellisuudessa mitä erilaisimpia ihmisiä, kerromme, keitä olemme sanomalla ammattimme, kuten opettaja, lääkäri, rekkakuski tai myyjä. Mikroyrittäjyys ja keikkatyöläisyys yleistyvät. Enää et ole yksi ja sama asia läpi elämäsi, olet paljon enemmän”, Pölönen kommentoi. 

Tulevaisuuden identiteetit on mukaansatempaava kirja omien vahvuuksien tunnistamisesta ja niiden sanoittamisesta.   

Kirja jakautuu kahteen osaan, teoriaan ja käytäntöön. Ensimmäisessä osassa pohditaan identiteettiä ja sen muodostumista eri näkökulmista. Toisessa osassa hypätään syvemmälle Pölösen ideoimiin taitotitteleihin. 

Taitotittelit eivät kuvaa ammattia, vaan toimintaa. Voisitko olla kirkastaja, yhteyttäjä, komponeeraaja, vaalija, värittäjä, joustavoittaja tai aistittaja? Vai kenties jotain ihan muuta? Tai sekoitus näitä kaikkiaPölösen teesinä on, että olemme kaikki sekoitus erilaisia taitoja ja monipuolista osaamista. Hän kannustaa miettimään ja keksimään itselleen hassujakin titteleitä - suomenkieli kun sopii loistavasti tähän tarkoitukseen.  

Pölösen esikoiskirja Tulevaisuuden lukujärjestys (2020) oli myyntimenestys. 

 

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestyessään 12.11.2020. 

Pdf-vedokset ja Perttu Pölösen haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

 

Perttu Pölönen haastaa yksioikoisen tittelimaailmamme tavalla, joka on samaan aikaan sekä syvällinen, kekseliäs että hauska. Virkistävän värikästä luettavaa mustavalkoisessa maailmassamme. 
Saku Tuominen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Perttu Pölönen. Kuva Niclas Mäkelä 2020.
Perttu Pölönen. Kuva Niclas Mäkelä 2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla Finlandia-äänestyksessä lukijoiden suosikki25.11.2020 20:02:00 EETTiedote

Suomen Kirjasäätiö järjesti osana Finlandia-kilpailua yleisöäänestyksen, jossa lukijat äänestivät raatien nimeämistä Finlandia-ehdokkaista omat suosikkinsa. Lukijoiden suosikiksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista nousi Aino Havukaisen ja Sami Toivosen sarjakuvamuotoinen Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla -teos. "Koska vastaanotto on ollut näin upea, tulemme varmasti joskus tulevaisuudessa tekemään lisää Tatu ja Patu -sarjakuvia!" tekijät lupaavat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme