Salon taidemuseo Veturitalli

Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleisen videoinstallaatio 101 kaikkien puolesta Salon taidemuseossa 6.5.2023 alkaen

Jaa
Kutsu medialle: Tervetuloa näyttelyn tiedotustilaisuuteen Salon taidemuseo Veturitalliin (os. Mariankatu 14) perjantaina 5.5.2023 klo 10 taiteilijoiden Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen läsnä ollessa.
Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen
Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen

Salon taidemuseon kesän näyttelyissä pureudutaan ihmisyyden kysymyksiin. Galleria Sivuraiteella nähtävä Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen vuorovaikutteinen videoinstallaatio 101 kaikkien puolesta pyrkii ymmärtämään, miksi ajattelemme niin kuin ajattelemme. Teos suuntaa katseen tilastojen ihmisiin ja inhimillisiin tarinoihin heidän mielipiteidensä takana. 

Teoksen 100 henkilöä muodostavat tilastollisen poikkileikkauksen Suomen väestöstä sukupuolensa, ikänsä, maakuntansa, koulutus- ja tulotasonsa, taustamaansa ja äidinkielensä perusteella. Heistä 51 luokitellaan naiseksi, 13 on yli 70-vuotiasta, yksi on Aasiasta ja yhdellä on tohtorin tutkinto. Vuonna 2015 taiteilijat vierailivat heidän luonaan ympäri Suomea ja haastattelivat henkilöitä heidän suhteestaan kolmeenkymmeneen mielipiteitä jakavaan teemaan. Haastateltavat yrittivät tunnistaa niitä kokemuksia ja vaikutteita, jotka ovat muovanneet heidän mielipiteitään.

Teoksessa kuultavat haastattelut avaavat ainutlaatuisen ikkunan mielipiteiden muodostumisen taustalla oleviin mekanismeihin. Teos nostaa esille myös ajankohtaisen polarisaation ilmiön. Vaikka tietyt aiheet näyttävät jakavan ihmisiä "vahvasti samaa mieltä" ja "vahvasti eri mieltä" -janan ääripäihin, voivat ihmisten vastaukset yllättää. Tämä herättää samalla kysymyksen tilastojen tulkinnanvaraisuudesta. Teoksen ensiesityksestä on nyt kahdeksan vuotta, mutta teoksen teemat ovat edelleen hyvin ajankohtaisia ja synnyttävät aktiivista keskustelua.

Näyttelyn toinen teos, Vaikuttavien kirjojen kirjasto, perustuu samoihin vierailuihin. Jokaista sataa osallistujaa pyydettiin nimeämään omaan ajatteluun vahvasti vaikuttanut kirja. Kirjojen sisällä olevista korteista löytyy tilastotietoa kirjan valinneesta henkilöstä sekä kuvaus kirjan merkityksestä hänen maailmankuvaansa.

Kalleisten teokset herättävät katsojan pohtimaan omia vaikuttimiaan ja maailmankuvaansa. Kokonaisuus käy vuoropuhelua myös museon pääsaleissa olevan Meeri Koutaniemen ja Gertruden Bellin valokuvista kootun näyttelyn kanssa. Molemmista näyttelyistä nousee esille sama teema: mitä on olla ihminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen
Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen
Lataa
Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen
Kuva: Oliver ja Tellervo Kochta-Kalleinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14
24240 SALO

p. +358 (0)2 778 4892, veturitalli@salo.fihttps://salontaidemuseo.fi

Salon taidemuseo Veturitalli on Salon kaupungin vuonna 1998 perustama taidelaitos, joka tuottaa korkeatasoisia näyttelyitä ja toimii konserttien ja muiden eri tapahtumien järjestäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon taidemuseo Veturitalli

Uusi verkkonäyttely Salovisio kertoo Salon elektroniikkateollisuuden historiasta15.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Sukella salolaisen elektroniikkateollisuuden vaiheisiin, jotka ovat vaikuttaneet koko Suomen elinkeinoelämään. Salon historialliseen museoon kuuluvan elektroniikkamuseon verkkonäyttely Salovisio julkaistaan 15.11.2023 ja on kaikkien vapaasti tutustuttavissa netissä osoitteessa salovisio.fi. Verkkonäyttelyssä esitellään Salon elektroniikkateollisuuden historiaa 1920-luvun lopulta 2010-luvulle saakka. Näyttelyn artikkeleita kuvittavat museon kokoelmista löytyvät esineet ja vanha mainosmateriaali Salossa valmistetuista tuotteista. Työntekijöiden äänen tuovat kuuluviin lyhyet muistelmat eri vuosikymmenten tapahtumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye