Säteilyturvakeskus (STUK)

Olkiluodon uuden ydinvoimalaitosyksikön turvallisuustoiminto käynnistyi aiheettomasti – laitos on turvallisessa tilassa

Jaa

Teollisuuden Voiman (TVO) Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmannessa laitosyksikössä (OL3) tapahtui tänään tiistaina 26.4. noin klo 11 käyttöönottotestauksen yhteydessä aiheeton turvallisuustoiminnon käynnistyminen. TVO teki tapahtuneesta ohjeen mukaiset ilmoitukset laitospaikalla sekä Säteilyturvakeskukselle (STUK) ja Hätäkeskuslaitokselle.

Laitos on turvallisessa tilassa. Tapahtuneesta ei aiheutunut säteilyvaaraa laitoksen työtekijöille, laitoksen ulkopuolisille ihmisille tai ympäristölle. TVO selvittää tapahtuneen syytä.

STUKin asiantuntijat valvovat paikan päällä laitoksen käyttöönottotestausta ja turvallista käyttöönottoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaisjohtaja Tapani Virolainen, p. 09 75988671

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme