Säteilyturvakeskus (STUK)

Olkiluoto 3 etenee kohti polttoaineen latausta – STUK arvioi valmiuden

Jaa

Säteilyturvakeskuksen (STUK) vuoden 2020 viimeinen kolmannesvuosiraportti Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) uuden voimalaitosyksikön, OL3:n valvonnasta on luettavissa STUKin nettisivulla.

TVO valmistelee laitosta parhaillaan polttoaineen latausta varten ja tarvitsee lataukseen STUKin luvan. Kolmannesvuosiraportti kertoo STUKin tekemistä havainnoita ja valvonnan kannalta keskeisistä asioista. Asioita on vielä kesken, ja niiden osalta STUK arvioi latausvalmiuden, kun TVO on osoittanut STUKille, kuinka ne ratkaistaan.

OL3:n valvonnan projektipäällikkö Essi Ahonen STUKista toteaa, että vaikka tarkastuksissa ja myös kolmannesvuosiraportissa kiinnitetäänkin huomiota moniin keskeneräisiin ja toimenpiteitä vaativiin asioihin, tilanne kaiken kaikkiaan on edennyt huomattavasti. ”Laitos saa latausluvan, kun kaikki on turvalliseksi todettu”, hän sanoo.

Pandemiatilanne vaikutti STUKin valvontaan myös vuoden lopussa. Tarkastajat olivat pääasiassa etätöissä ja laitospaikalla tehtävää valvontaa siirrettiin Olkiluodossa työskenteleville STUKin paikallistarkastajille.

Latausvalmiuden todentamisen kannalta välttämättömän laitospaikkavalvonnan ja tarkastukset STUK kuitenkin teki suunnitelmien mukaan. Etätyöratkaisut ja työntekijöiden huolellinen suojaaminen laitospaikalla tehtävissä tarkastuksissa tekivät sen mahdolliseksi.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Essi Ahonen, puh. 09 75988242

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme