Olo Groupin ravintoloihin suomalaista huipputeknologiaa

Olo Group ottaa kaikissa toimipisteissään käyttöönsä Fredman Groupin älykkäät keittiönjohtamispalvelut. Ravintolayhtiöstä tulee myös kotimaisen perheyhtiön kehittämien palveluiden brändilähettiläs.
”Omavalvonta on ravintola-alalla kaiken toiminnan lähtökohta tilojen puhtauden ja raaka-aineiden turvallisuudenkin varmistamiseksi. Vaikka me olemme valinneet linjaksemme huipputason ruokaelämykset, pätevät samat säännöt ihan kaikille ruoan parissa työtään tekeville. Keittiöhenkilökunnan mielestä usein raskasta omavalvontaprosessia on onneksi mahdollista helpottaa älykkään teknologian keinoin ja siinä suomalaiset ovat maailman parhaita. Fredman on alan uranuurtaja ja luo uusia digitaalisia käytäntöjä ja standardeja ravintola-alalle”, kertoo Olo Groupin perustajiin kuuluva keittiömestari Pekka Terävä ja jatkaa: ”Fredman on esimerkki siitä, että keittiö- ja raaka-aineosaamisen ohella Suomesta löytyy maailmanluokan näkemystä ja osaamista siitä, miten huipputeknologia valjastetaan varmistamaan ruokaturvallisuus, vastuullisuus ja kestävät ympäristöarvot.”
Fredman Groupin kehittämät ja toimittamat palvelut ovat tehneet tiedolla johtamisen mahdolliseksi myös ravintola-alalla. Food tech -palvelut tuottavat ja analysoivat keittiön eri prosesseista tietoa, jolla tehostetaan ravintolan liiketoiminnan johtamista ja annetaan ruoanlaiton ammattilaisille enemmän mahdollisuuksia keskittyä luovuuteen ja asiakaskokemuksen varmistamiseen.
”Fredman Pro -palvelu auttaa esimerkiksi huolehtimaan siitä, että ravintoloissa, tapahtumissa ja catering-keikoilla tarjottavat raaka-aineet ja niistä valmistetut annokset säilyvät tuoreina ja oikean lämpöisinä koko matkan raaka-aineiden vastaanotosta lautaselle saakka. Automatisoitu omavalvonta vähentää myös hävikkiä, sillä tiedämme jatkuvasti jääkaappiemme sisällön. Olemme ylpeitä päästessämme esittelemään käyttämiämme Fredman-palveluita myös muille alan toimijoille”, lisää Terävä.
Suomalainen Fredman Pro on digitaalinen palvelukokonaisuus, joka sopii niin pienten kuin suurten ammattikeittiöiden tarpeisiin. Palvelu on integroitu ravintolan päivittäisiin prosesseihin ja sen laitteisiin ja tiloihin asennettavat anturit keräävät tietoa keittiöstä vuorokauden ympäri.
”Olo Group on erinomainen näyteikkuna siihen, missä kaikessa huipputason ravintola voi käyttää älykkäitä palveluita. Tulemme hyödyntämään heidän kokemuksiaan myös kansainvälisessä markkinoinnissamme, sillä Food Campin keittiömestari Mikko Kaukonen edustaa paitsi Suomea, myös meitä maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa”, iloitsee Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.
Olo Group Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten huippuravintoloiden ja rajoja rikkovien ruokailukokemusten ryhmä. Ravintola Olon lisäksi ryhmään kuuluvat ravintolat Garden by Olo, Emo ja Nude. Olo Groupiin kuuluu myös korkeatasoisia catering-palveluita tarjoava Food Camp Finland, joka pyörittää myös lounasravintola Maritoria Helsingin Herttoniemessä. Lisäksi yrityksen osaamisalueeseen kuuluu tapahtumien järjestäminen, konsultointi ja food service -alan toimijoiden kouluttaminen ravintoloista ruokateollisuuteen. Olo Groupiin kuuluu myös viinien verkkokauppa ja yrityspalvelu Bottlescouts.
Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä ja taistelee parhaiden makujen puolesta. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Olemme ruokaturvallisuuden, omavalvonnan ja keittiöjohtamisen, ammattikeittiöiden korkean hygieniatason turvaamisen ja ruokahävikin vähentämisen taitureita. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetyt Food Tech -palvelut ovat mukana sadoissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredmanin työvälineet, kuten Carita®-liinat, Comple®-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmu®kelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group Oy, 050 4011 616, peter.fredman@fredmangroup.com
Pekka Terävä, Olo Group Oy, 050 569 7095, pekka.terävä@olo-group.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme