Stadion-säätiö

Olympiastadionin yö 14.10.

Jaa
Syyslomaviikko polkaistaan käyntiin Olympiastadionilla ja TAHDOSSA Olympiastadionin yö -tapahtumalla perjantaina 14.10.2022. Osallistu opastetuille yökierroksille, ihaile yöllisen Helsingin valoja tornista ja liiku stadionin juoksuradoilla. Sekä TAHTO että stadion ovat avoinna klo 24 saakka.
Olympiastadion.       
Kuva: Wellu Hämäläinen
Olympiastadion. Kuva: Wellu Hämäläinen

Olympiastadionin yö -tapahtuma alkaa illan hämärtyessä klo 18 ja palvelut ovat avoinna aina klo 24 asti. Ikimuistoisen illan aikana on mahdollista juosta ja liikkua Olympiastadionin kirkkaissa valoissa tai 400 metrin sisäjuoksuradalla. Opastetuilla stadionkierroksilla vieraillaan mm. stadionin katolla ja maanalaisessa stadionmaailmassa. TAHDON näyttelyihin ja stadionin torniin pääsee alennettuun hintaan. 

Yöjuoksu, kävely ja liikkuminen Olympiastadionin ulkoradalla ja sisäjuoksuradalla (Tunneli). Maksuton klo 18-22/24.

Tule liikkumaan stadionin ulkoradan kirkkaisiin valoihin tai 400 metrin sisäjuoksuradalle Tunneliin. Ulkorata maksuttomassa käytössä klo 18-22 ja Tunnelissa liikkuminen jatkuu aina klo 24 asti. Sisäänkäynti tapahtuu Olympiastadionin Vierailijakeskuksesta (tornin sisäänkäynti). Reitti ulkoradalle ja Tunneliin on esteetön. Käytössä on stadionin pukuhuoneet ja wc-tilat.  

Opastettu stadionkierros – Olympiastadionin yö

Opastetulla stadionkierroksella vieraillaan stadionin uudessa maanalaisessa stadionmaailmassa, tähtien käytävässä ja eletään uusiksi Helsingin olympialaisten ikimuistoisia hetkiä. Kierroksella tehdään lisäksi erikoiskäynti stadionin A-katsomon katolle. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla myös Urheilumuseossa ja Olympiastadionin tornissa. Aikaa kannattaa varata kierrokseen 1,5 tuntia.

Kierroksia järjestetään seuraavasti:

Klo 19.00, 20.00 ja 21.00 suomenkielinen opastus

Klo 19.30 ruotsinkielinen opastus

 Klo 20:30 englanninkielinen opastus

Liput ennakkoon Lippupisteestä www.lippu.fi

Katso myös muut syyslomaviikon opastetut stadionkierrokset: Lapsille Seikkailu Olympiastadionilla ja Helsinki 1952 -juhlavuoden opastetut stadionkierrokset. 

Stadionin torni

Ihaile Helsingin valoja 72 metrin korkeudesta. Torniin alennetut hinnat klo 18-24.

Aikuiset vierailevat tornissa viiden ja lapset kahden euron hintaan. Alennusryhmille vierailuhinta on kolme euroa. Alle 7-vuotiaat vierailevat maksutta maksavan aikuisen kanssa.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO 

TAHTO on avoinna klo 24 saakka. Sisäänpääsy TAHTOON alennetuin hinnoin koko tapahtuman ajan.

Opastus TAHDON päänäyttelyyn klo 18. Opastetulla kierroksella tutustutaan urheiluun liittyviin tunteisiin, Helsingin olympialaisten soihtuun, Paavo Nurmen mitaleihin ja 1930-luvun karvapohjasukseen. Opastuksella selviää myös, miten Tapio Rautavaara selätti ala-arvoiseksi moititun keihäänheittopaikan 1948 Lontoossa, ja millaiset olivat Matti Nykäsen ensimmäiset omat mäkisukset. Kierroksen kesto n. 30 minuuttia. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ohjatut juoksunjälkeiset venyttelytuokiot TAHDOSSA. Tuokioita järjestetään illan mittaan. Kesto n. 10 minuuttia. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla.

Helsinki 1952 -valokuvaesitys TAHDOSSA. Matkaa olympiakesän 1952 tunnelmiin upeiden valokuvien siivittämänä! Nonstop-valokuvaesitys Helsingin olympiakisojen kuvista koko illan ajan Sylvi Saimo -salissa. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla.

Bistro Stadion

Olympiastadionin ravintola Bistro Stadion palvelee 24.00 asti. Tervetuloa nauttimaan Bistron tunnelmasta kenttänäkymin. 

Tapahtuman ohjelmaan ja palveluihin voi tutustua myös www.stadion.fi ja www.tahto.com sivustoilla. Olympiastadionin yö on osa Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Olympiastadion ja Kulttuurikeskus TAHTO - Tapahtumia ja elämyksiä koko perheelle
Olympiastadion on Suomen legendaarisin tapahtuma-areena. Suurtapahtumista tutulla Stadionilla sijaitsee myös Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO, joka aikaisemmin tunnettiin Urheilumuseona. TAHDON näyttelyt tarjoavat maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisia elämyksiä koko perheelle sekä uusia näkökulmia urheilu- ja liikuntakulttuuriin. Näyttelykokemuksen kruunaa vierailu stadionin tornissa ja Bistro Stadion palvelee asiakkaita Vierailijakeskuksen yhteydessä. Olympiastadionin Vierailijakeskuksessa voi myös istahtaa vapaasti ja nauttia ikonisen stadionin tunnelmasta.
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stadion-säätiö / Olympiastadion
Marju Paju
marju.paju@stadion.fi
040 5138452


Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
Taina Halsti
taina.halsti@tahto.com
041 547 5307

Kuvat

Olympiastadion.       
Kuva: Wellu Hämäläinen
Olympiastadion. Kuva: Wellu Hämäläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stadion-säätiö
Stadion-säätiö
Paavo Nurmen tie 1
00250 Helsinki

http://www.stadion.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stadion-säätiö

Output impacts of renewed Olympic Stadium rose to 194 million in 2022 – landmark site particularly applauded for its events30.1.2023 13:02:41 EET | Tiedote

After the major refurbishment in 2016–2020, the renewed Olympic Stadium was re-inaugurated in August 2020. The refurbished, extended and renewed Stadium is an increasingly versatile arena for events as well as an exercise and a meeting place for all. Therefore, its economic significance and employment and tax impacts have exceeded all expectations.

Förra årets produktionseffekter av det förnyade Olympiastadion var 194 miljoner – landmärket får beröm särskilt för evenemangen30.1.2023 13:02:13 EET | Tiedote

Olympiastadion förnyades under åren 2016–2020 och öppnades för allmänheten igen i augusti 2020. Det ombyggda, utvidgade och förnyade Stadion är nu en ännu mångsidigare arena för evenemang samt en motions- och mötesplats för hela folket. Stadions ekonomiska betydelse med sysselsättnings- och skatteverkningarna har ökat klart mer än förväntat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme