Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Om du vill ha elektronisk post - ta i bruk Suomi.fi-meddelandetjänsten

Dela

Regionförvaltningsverken använder Suomi.fi-meddelandetjänsten för att sända post till sina kunder. Till en början sänder vi e-post endast till personkunder. Vi sänder inte bevisliga delgivningar via tjänsten.

Via webbtjänsten Suomi.fi-meddelanden kan kunden ta emot handlingar som regionförvaltningsverket har sänt, såsom beslut och delgivningar. Kunderna kan inte sända meddelanden till regionförvaltningsverket via tjänsten.

För närvarande skickar vi meddelanden via tjänsten i följande ärenden:

  • Service som gäller klagomål om hälso- och sjukvården. Alla regionförvaltningsverk utom Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland använder tjänsten.
  • Ärenden som gäller begäran om information vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland.

Användningen av Suomi.fi-meddelanden

När du använder Suomi.fi-meddelandetjänsten får du myndighetsmeddelandena samlat på ett ställe där du lätt hittar dem. Du gör också ett miljövänligt val genom att använda tjänsten.

Du kan ta i bruk tjänsten genom att logga in på Suomi.fi och ge myndigheterna tillstånd till elektronisk kommunikation. Du kan avbryta mottagandet av elektroniska meddelanden när du vill och då kommer myndigheternas meddelanden som brevpost.

Om du inte vill använda den elektroniska meddelandetjänsten får du myndigheternas meddelanden som brevpost.

Suomi.fi-meddelandetjänsten är en datasäker kanal för elektronisk meddelandeförmedling. Tjänsten tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Läs mer om Suomi.fi-meddelandetjänsten. 

Mer information:
projektexpert Leila Hantula, tfn 0295 016 855
fornamn.efternamn@rfv.fi

Nyckelord

Kontakter

Om

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket i Södra Finland ordnar ett infomöte om tillsynen över välfärdsområdena i regionen18.5.2022 08:50:00 EEST | Tiedote

Infomötet ordnas torsdagen den 19 maj klockan 9.00–14.30 av regionförvaltningsverken och Valvira. Infomötena riktar sig till dem som planerar och ansvarar för övervakningen av social- och hälsovårdstjänster i välfärdsområdena och till förtroendevalda. Även myndigheter som ansvarar för tillsynen av social- och hälsovård på regional och nationell nivå deltar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum