Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankin tuloksentekokyky on ennätysvauhdissa

Jaa

Oma Säästöpankki on käynnistänyt viikon tiedottamalla kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan.

”Liiketoimintamme kehitys on jatkunut vahvana ja vuosineljännes oli pankin historian paras. Syyskuussa annoimme positiivisen tulosvaroituksen toimintaympäristön yleisestä epävarmuudesta huolimatta. Tuloksentekokykymme on ylittänyt koronakriisiä edeltäneen edellisen huipputason ja pankin liiketoiminnan kannattavuus on parantunut jopa odotettua enemmän. Pankkitoiminnan tehokkuutta kuvaavan kulu-tuottosuhteen osalta olemme saavuttaneet erinomaisen 43,2 % tason.

Asunto- ja yritysluottojen kysyntä on jatkunut erinomaisena koko vuoden ja luottokannan laatu on hyvällä tasolla. Päätulonlähteemme ovat jatkaneet vahvaa kasvua. Korkokate nousi huikeat 18 % ja palkkiotuotot kasvoivat 11,2 % verrattuna vuoden takaiseen.

Kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen veroja oli 13,5 miljoonaa euroa, kasvua 62 % vertailukauteen. Myös vertailukelpoinen tulos ennen veroja kehittyi erinomaisesti ja oli lähes 11 miljoonaa euroa, 2,2 miljoonaa euroa parempi kuin vertailukautena.

Tukena asiakkaidemme menestyksessä

Finanssialan rooli suomalaisen hyvinvoinnin rakentamisessa on merkittävä. Erityisesti nyt, Suomi tarvitsee menestyviä yrityksiä ja toimivaa kansantaloutta. Vakavaraisena pankkina kykenemme tukemaan asiakkaitamme kaikissa olosuhteissa. Pankkimme kilpailukyky perustuu erinomaiseen asiakaskokemukseen, jonka kulmakivinä ovat helppo saavutettavuus, tapaamisten toteutuminen lyhyellä aikataululla ja nopeat päätökset. Poikkeusaikana myös etätapaamiset ja sähköinen allekirjoitus ovat nousseet entistä tärkeämpään rooliin. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti asiakkaitamme kuunnellen.

Suotuisat osinkonäkymät

OmaSp:n vahvan taloudellisen tilanteen myötä meillä on halua ja kykyä maksaa yhtiökokouksen linjauksen mukainen osinko heti, kun viranomaiset poistavat koko toimialaa koskevat osingonmaksurajoitukset. Jatkamme panostuksia kannattavaan kasvuun ja odotamme tuloksentekokykymme paranevan entisestään”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Tammi-syyskuu 2020

• Korkokate kasvoi heinä-syyskuussa 18,0 % ja tammi-syyskuussa 15,1 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

• Asuntoluottokanta on kasvanut kolmannen neljänneksen aikana yhteensä 4,9 %. Edellisen 12 kuukauden ajanjakson aikana asuntoluottokanta kasvoi 17,0 %. Yritysasiakkaiden lainakanta kasvoi 3,6 % kolmannen neljänneksen aikana ja edellisten 12 kuukauden kasvu oli yhteensä 11,2 %.

• Talletuskanta kasvoi kolmannen neljänneksen aikana 4,5 %, ja edellisten 12 kuukauden kasvu oli 12,4 %.

• Liiketoiminnan tuotot yhteensä kasvoivat 24,6 % kolmannella kvartaalilla ja olivat yhteensä 26,4 (21,2) milj. euroa. Koko alkuvuoden aikana liiketoiminnan tuotot kasvoivat 14,9 % ollen 80,0 (69,6) milj. euroa.

• Rahoitusvarojen arvonalentumistappiot olivat heinä-syyskuussa 1,5 (2,4) milj. euroa ja koko alkuvuoden osalta 14,0 (5,9) milj. euroa.

• Kolmannen kvartaalin kulu-tuottosuhde oli 43,2 (49,4) % ja koko alkuvuoden kulu-tuottosuhde oli 48,6 (52,7) %. Koko alkuvuoden vertailukelpoinen kulu-tuottosuhde parani ollen 53,1 (57,7) %.

• Kolmannen kvartaalin tulos ennen veroja oli 13,5 (8,3) milj. euroa. Tulos ennen veroja koko alkuvuodelta oli 27,2 (27,0) milj. euroa.

• Vertailukelpoinen tulos ennen veroja heinä-syyskuulta oli 10,9 (8,6) milj. euroa ja koko alkuvuodelta 19,8 (21,0) milj. euroa.

Näkymät 2020 (ennallaan)

Yhtiön liiketoimintavolyymit jatkavat vahvaa kasvua tilikaudella 2020 poikkeuksellisen epävarmasta taloudellisesta ympäristöstä huolimatta. Yhtiön kannattavaa kasvua vauhdittavat viime vuosien panostukset asiakaskokemukseen ja asiakaspalvelun saavutettavuuteen uusien digitaalisten palvelukanavien ja uusien yksiköiden avaamisen myötä.

Oma Säästöpankki Oyj antaa tulosohjeistuksen tuloksen ennen veroja osalta. Kehitystä arvioidaan sanallisena kuvauksena vertailukauteen verrattuna. Tulosohjeistus perustuu koko vuoden ennusteeseen, jossa on otettu huomioon vallitseva markkina- ja liiketoimintatilanne. Arviot perustuvat johdon näkemykseen konsernin liiketoiminnan kehityksestä.

Yhtiö arvioi, että kannattava kasvu jatkuu vahvana yleisestä talouden epävarmuudesta huolimatta ja konsernin vuoden 2020 tulos ennen veroja tulee ylittämään edellisen tilikauden tason (32,7 milj. euroa).

Yhteyshenkilöt

Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi
Sarianna Liiri, talousjohtaja, puh. +358 40 835 6712, sarianna.liiri@omasp.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Oma Säästöpankki Oyj020 764 0600http://www.omasp.fi

Oma Säästöpankki Oyj on suomalainen Suomen suurin säästöpankki. Palvelemme ympäri maan 32 konttorissa ja digitaalisten kanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. Vakavaraisen pankin kannattavuus on koko toimialan parhaimmistoa. Taseemme on 4,4 miljardia euroa. Oma Säästöpankki on listattu Nasdaq Helsingissä. Merkittävä osa henkilöstöä omistaa yhtiön osakkeita. Lupaamme tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua kaikissa arjen raha-asioissa sekä konttoreissa että digitaalisissa palvelukanavissa. Lähellä ja läsnä omasp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki (OmaSp) kiinnostaa nuoria – 40 nuoren unelma kesätyöstä toteen20.5.2021 08:24:32 EEST | Tiedote

OmaSp sai noin 1 000 kesätyöhakemusta, joista pankki rekrytoi lähes 40 nuorta asiakaspalvelutehtäviin ja hallintoon eri puolille Suomea. OmaSp on ollut mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa jo useamman vuoden ajan ja on sitoutunut mukana olollaan hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle. Kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Kari Mononen on aloittanut Oma Säästöpankin (OmaSp) asiakas- ja yhteiskuntajohtajana11.5.2021 09:07:12 EEST | Tiedote

KTM Kari Mononen on aloittanut OmaSp:n Asiakasliiketoiminnan asiakas- ja yhteiskuntajohtajana ja laajennetun johtoryhmän jäsenenä. Hänen tehtävänsä on pankissa uusi ja hän vastaa erityisesti pörssiyhtiöiden, säätiöiden ja instituutioiden uusasiakashankinnasta sekä yhteiskunta- ja yhteistyösuhteiden hoitamisesta. Kari Monosella on lähes 20 vuoden ura media-alalla myynnin esimiestehtävissä mm. MTV:n, Ilta-Sanomien, Aamulehden sekä Helsingin Sanomien palveluksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme