Asuntomessut

Oma talo meren päällä on kohta totta

Jaa

Asumiselle haetaan jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja. Asuntomessuille Loviisassa 2023 nähdään jotain aivan uutta ja erilaista: suomalainen GR Group Oy rakentaa meren päälle CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja.

Loviisan kaupungilta toivottiin jo kaavoitusvaiheessa kaavaa, joka mahdollistaisi kelluvan rakentamisen. Kuningattarenranta on alueena mitä mainioin, jonne kelluva asuminen istuu kuin piste i:n päälle. Pitkin matkaa kiinnostus kelluvien talojen suunnitelmiin ja projektin kehittymiseen kaavasta kohti toteutusta on ollut huomattava.

– Asuntomessut haluaa olla kokeilu- ja kehityspaikka uusille asumisen ratkaisuille. Kelluva rakentaminen on mielenkiintoinen teema. Olemme iloisia, että Suomesta löytyi sopiva toteuttaja tälle uudelle ratkaisulle ja että konseptia viedään eteenpäin ja syntyy uutta. On nähtävissä, että ihmisiä kiinnostavat asunnot veden äärellä ja jopa päällä, kertoo projektijohtaja Timo Koskinen Suomen Asuntomessuilta.

Projekti herätti monien tahojen mielenkiinnon jo tonttihaun aikana. Hakemusten joukosta rakentajaksi valikoitui GR Group Oy Ltd. Yritys on suomalainen puurakentamiseen ja ekologiseen rakentamiseen erikoistunut rakennusliike.

– Tavoitteenamme on nostaa Loviisan kelluvan asuntoalueen myötä suomalaisen puurakennusosaamisen näkyvyyttä ja laajentaa ihmisten näkemystä ekologisen ja modulaarisen rakentamisen mahdollisuuksista. Ekologinen rakentaminen ei tarkoita rakentamisen laadusta tinkimistä, vaan päinvastoin se mahdollistaa kansainväliselläkin laatustandardilla katsottuna erittäin laadukkaan, tyylikkään sekä terveellisen asumisen lopputuloksen. Teemme kelluvien talojen alueesta kokonaisuuden, mistä kaikki voivat olla ylpeitä, visioi toimitusjohtaja Olli Ala-Kojola GR Group Oy Ltd:stä.

GR Group Oy Ltd:n suunnitelmissa on rakentaa CLT-rakenteisia kelluvia omakotitaloja, jotka ovat huoneistoalaltaan 72,5–135 m2. Taloja voi asukkaan toiveiden mukaisesti myös räätälöidä, joten jokaisesta kodista tulee uniikki.

– Odotan mielenkiinnolla tämän projektin etenemistä, kuten kaikkia muitakin upeita projekteja täällä Kuningattarenrannalla. Asuntomessuille Loviisaan 2023 on rakentumassa uusia ja innovatiivisia asumismuotoja, iloitsee projektipäällikkö Niina Okkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Koskinen, projektijohtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, timo.koskinen@asuntomessut.fi,
puh. 050 759 1910

Olli Ala-Kojola, toimitusjohtaja, GR Group Oy Ltd,
olli@grgroup.fi, puh. 040 577 4021

Niina Okkonen, projektipäällikkö, Asuntomessut Loviisassa 2023,
niina.okkonen@loviisa.fi, puh. 0440 505 1972 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Lähes 70 prosentille alle 25-vuotiaista ihannekoti olisi omakotitalo9.7.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Tänään avautuvien Asuntomessujen yhteydessä on julkistettu uusin Asumisen ihanteet -tutkimus. Tulosten mukaan luonnon merkitys osana hyvinvointia on alle 25-vuotiaiden keskuudessa noussut vuodessa yli neljänneksellä. Kaupunkiympäristön luonto riittää enää vain 24 prosentille vastaajista, kun vielä viime vuonna prosenttiluku oli 59. Omakotitaloa heistä pitää ihanneasumismuotona peräti 68 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme