Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Omaishoitajat mukana kehittämässä hyvinvointiaan tukevia palveluita

Jaa

Keusote ja alueen omaishoitajayhdistykset ovat järjestäneet loppuvuoden aikana tilaisuuksia, joissa kuultiin omaishoitajien näkemyksiä ja tarpeita omaishoitajia tukevista palveluista ja tukimuodoista. Tarkoituksena on luoda yhteinen omaishoidon tuen tavoitepalvelupolku yhdessä omaishoitajien kanssa.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä sekä Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry ja Hyvinkään Omaishoitajat ry järjestivät Hyvinkäällä, Tuusulassa ja Järvenpäässä tilaisuudet, joissa kuultiin omaishoitajien toiveita heidän arkeaan tukevista palveluista. Tilaisuuksien aloite tuli sosiaali- ja terveysministeriön (STM) rahoittamalta Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hankkeesta, jonka yhtenä tavoitteena on monipuolistaa omaishoidon palveluita tukemaan entistä paremmin omaishoitajien hyvinvointia.

Tavoitteena oli saada tietoa millaisia palveluja ja ratkaisuja omaishoitajat toivovat ja tarvitsevat oman hyvinvointinsa tueksi arjessa. Keskustelua käytiin myös siitä, mikä nykyisessä palvelutarjonnassa toimii ja mikä ei. Yhteisen keskustelun ja tarkastelun perusteella kerättiin aihioita tavoitepalvelupolulle, jossa omaishoidon perheiden asiointi ja palvelut sujuisivat ja toteutuisivat ihanteellisesti. Kaikkien kolmen tilaisuuden pohjalta Keusotessa luodaan yksi yhteinen omaishoidon tuen tavoitepalvelupolku, jota jalostetaan keväällä 2023 yhdessä omaishoitajien kanssa.

Tulossa myös asiakaskysely

Tilaisuuksien lisäksi Keusoten omaishoidon perheille lähetetään kysely alkuvuodesta 2023. Kyselyllä kerätään omaishoitajien näkemyksiä omaishoidon tuen kokonaisuudesta toiminnan kehittämiseksi. Vastauksia hyödynnetään omaishoitajien hyvinvointia lisäävien palveluiden kehittämisessä.

Lisätietoja:

Marika Rantalainen

hankepäällikkö, Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille

marika.rantalainen@keusote.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme