Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadin äänestyksessä äänesti 47 064 kaupunkilaista

Jaa

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin lokakuisessa äänestyksessä sadoista ehdotuksista mieleisensä. Toteutukseen äänestettiin 75 ehdotusta.

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.

Tutustu alueiden äänestystulokseen

Helsingin yhteinen: Tarpeeksi siistejä roskiksia, joissa on tumppiosa, 50 000 euroa, ääniä 7 044.
Eteläinen: Roskan poistaminen merestä ja riskien minimointi, 35 000 euroa, ääniä 2 318.
Itäinen: Lisää roska-astioita Kontulaan ja muualle Itä-Helsinkiin sekä astioiden tiiviimpää tyhjennystä, 40 000 euroa, ääniä 1 348.
Kaakkoinen: Roihuvuoren Tuhkimonpuiston kunnostaminen turvalliseksi, viihtyisäksi ja useille käyttäjäryhmille sopivaksi, 290 000 euroa, ääniä 1 477.
Keskinen: Lisää vehreyttä Kallion, Harjun, Sörnäisten ja Vallilan alueille!, 60 000 euroa, ääniä 2 333.
Koillinen: Vantaanjoen rantaan levähdys- ja oleskelupaikkoja, 100 000 euroa, ääniä 1 467.
Läntinen: Skeittipaikka Länsi-Helsinkiin, 500 000 euroa, ääniä 1 332.
Pohjoinen: Keskuspuistoon Frisbeegolfrata, 150 000 euroa, ääniä 583.

 – OmaStadin äänestys oli tälläkin kertaa oivallinen osoitus siitä, että helsinkiläiset haluavat kehittää elinympäristöään ja kaikkien meidän yhteistä Helsinkiämme. OmaStadi on hieno tapa kuunnella kaupunkilaisia, tehdä toivottuja uudistuksia sekä luoda jotain aivan uutta. Jokainen kehitysehdotus ja ehdotuksille annettu ääni vie meitä kohti parempaa kaupunkia, sanoo Helsingin pormestari Juhana Vartiainen. Pormestari vahvistaa OmaStadin äänestystuloksen, jonka jälkeen äänestyksen tulos on hyväksytty.

Ehdotusten toteuttaminen alkaa vuoden 2022 aikana.
Omastadi.hel.fi -palvelussa voi seurata vuoden 2022 kuluessa suunnitelmien toteutuksen valmistelua ja etenemistä.

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

–Tämän syksyn äänestyksessä havaittiin, että äänestäjät olivat sankoin joukoin liikkeellä varsinkin oman suurpiirinsä asioita edistämässä. Myös monet koko Helsinkiä koskettavat ehdotukset saivat ääniä. Näyttää siltä, että OmaStadi on tullut monille tutuksi ja sitä kautta osataan jo sujuvasti osallistua yhteiseen kehittämiseen, kertoo kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadi verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestysprosentti oli 8.1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Pressmeddelandet publiceras på svenska på www.hel.fi/sv.
Press release in English will be published on www.hel.fi/en.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teresa Salminen, pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja p. 040 8656961, teresa.salminen@hel.fi

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Johanna Sinkkonen, alueosallisuuspäällikkö, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 1834931, johanna.sinkkonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, viestintäosasto, p. 040 685 7690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin29.11.2021 15:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Lisäksi ryhmä suosittaa sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen osalta niiden käyttöä järjestettäväksi siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Helsingillä useita valtteja startup-kaupunkien mittelössä – Slush tuo välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas yhteen Messukeskukseen29.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungilla ja kasvuyritysalan tapahtuma Slushilla on yhteinen tavoite: tukea kasvuyrityskenttää ja lisätä tietoisuutta Helsingistä. Kohteena ovat erityisesti ne kansainväliset kasvuyrittäjät, jotka haluavat elää myös toimivaa ja hyvää arkea. Slush järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta ja Helsingin kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani. Slushin yhteydessä Helsinki esittelee myös uuden, kaupungin kansainvälistä tunnettuutta kasvattavan, Helsinki Partners -yhtiön.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä23.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme