Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadin äänestysaika päättyy huomenna torstaina 28. lokakuuta kello 20

Jaa

Helsinkiläiset voivat äänestää OmaStadin verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteillä. Muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodissa on keskiviikkona 27. lokakuuta kello 16–19 tuettu äänestämistilaisuus OmaStadin pisteellä. OmaStadissa on jo yli 30 000 äänestänyttä.

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.

Keskustakirjasto Oodissa ovat keskiviikkona 27. lokakuuta paikalla stadiluotsit Kirsti Kallansalo ja Jarkko Laaksonen. Stadiluotsit päivystävät Oodin sisääntuloaulassa kello 16–19 ja tukevat äänestämisessä. Mukana on myös monikulttuuritaustaista nuoria, jotka tukevat tarvittaessa äänestämisessä.

Äänestystilanteen kehittymistä voi seurata 15 minuutin välein päivittyvältä OmaStadin sivustolta.

OmaStadin äänestyksessä on kattavasti esillä, mitä moninaisempia ehdotuksia.
– Tähän mennessä OmaStadissa on jo yli 30 000 äänestänyttä. Suosituimmat ehdotukset koskevat liikuntaa, luontoympäristöä ja siisteyttä, kertoo OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestys

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

Äänestämiseen on tarjolla tukea useissa kaupungin toimipisteissä sekä tapahtumissa eri puolilla Helsinkiä. Mikäli äänestäjällä ei ole äänestämisessä tarvittavia pankkitunnuksia tai äänestäminen tuottaa muuten vaikeuksia, voi äänestää avustetusti henkilötodistusta näyttämällä (henkilökortti/passi, nuorilla kela-kortti). Lisäksi tietoa ja neuvontaa tarjoavat kaikki Helsingin kirjastot, asukastalot ja palvelukeskukset.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

OmaStadin äänestämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa sinua palvelee myös digituki numerossa 09 310 10011 (ma-pe klo 8-11 äänestyksen aikana 6.10–28.10.2021).

Lue lisää:

Äänestys

Äänestystilanne

Äänestyksen tuki ja tapahtumat

OmaStadi

Löydä tapasi osallistua ja vaikuttaa Helsingin kehittämiseen

Nicehearts – naapuriäidit

Cultura-säätiö

Nuoret muslimit ry

Job’d toimintamalli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Johanna Sinkkonen, alueosallisuuspäällikkö, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 1834931, johanna.sinkkonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, viestintäosasto, p. 040 685 7690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin29.11.2021 15:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Lisäksi ryhmä suosittaa sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen osalta niiden käyttöä järjestettäväksi siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Helsingillä useita valtteja startup-kaupunkien mittelössä – Slush tuo välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas yhteen Messukeskukseen29.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungilla ja kasvuyritysalan tapahtuma Slushilla on yhteinen tavoite: tukea kasvuyrityskenttää ja lisätä tietoisuutta Helsingistä. Kohteena ovat erityisesti ne kansainväliset kasvuyrittäjät, jotka haluavat elää myös toimivaa ja hyvää arkea. Slush järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta ja Helsingin kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani. Slushin yhteydessä Helsinki esittelee myös uuden, kaupungin kansainvälistä tunnettuutta kasvattavan, Helsinki Partners -yhtiön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme