Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadin ideointi on avoinna 5.–25.10.

Jaa

Ideoita oman kaupunginosan, alueen tai koko kaupungin kehittämiseksi voi jättää 5.–25.10.2020 verkko-osoitteessa omastadi.hel.fi.

Kuva: KMG.
Kuva: KMG.

Tietoa OmaStadista ja tukea ideoimiseen saa stadiluotseilta sekä monista kaupungin palvelupisteistä, kuten kirjastoista ja asukastaloista.Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ideoimisen tuesta löytyvät omastadi.hel.fi -sivustolta.

Toisen kauden OmaStadi 2020–2021

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Toisella kierroksella se tarkoittaa sitä, että 8,8 miljoonaa euroa on varattu asukkaiden toiveiden toteuttamiseen. Seuraavien kahden vuoden aikana ideoidaan, tehdään yhdessä ideoista ehdotuksia sekä lopuksi äänestetään syksyllä 2021. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. 

Kaupunki on jaettu seitsemään alueeseen, joille määräraha on jaettu asukasmäärän mukaan. Lisäksi voi esittää ideoita koko kaupungin kehittämiseksi, jolloin käytössä on yhteensä 1 760 000 euroa. 

– OmaStadi on osoittautunut hienoksi tavaksi saada helsinkiläisten äänet kuuluviin. On upeaa, että toisen kierroksen myötä saadaan taas uusi tilaisuus esittää ideoita Helsingin kehittämiseksi. Meille päättäjille OmaStadi on myös ikkuna siihen, mikä helsinkiläisille on tärkeää, kertoo Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Ensimmäisen kauden OmaStadi 2018–2019

OmaStadin ensimmäisellä kierroksella budjetti oli 4,4 miljoonaa euroa. Kaupunkilaiset jättivät 1273 ideaa, josta tehtiin 296 äänestykseen edennyttä suunnitelmaa. Kaupunki toteuttaa kaikki 44 äänestyksessä menestynyttä suunnitelmaa.

Täältä voi käydä tutustumassa ensimmäisen kauden toteutukseen äänestettyihin Omastadi-hankkeisiin.

#OmaStadi #Helsinki

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä. OmaStadi.

Vallitsevasta pandemiasta johtuen osallistuvan budjetoinnin ideointivaiheen aikataulu saattaa muuttua. Mahdollisista aikataulumuutoksista tiedotetaan omastadi.hel.fi -palvelussa ja Helsingin kaupungin verkkosivuilla Hel.fi.

Svenskspråkig version bifogas i bilagan. 
Please find attached the press release in English.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 3362281, s-posti: kirsi.verkka (at) hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus ja neuvonta -yksikkö, p. 040 5781428, s-posti: titta.reunanen (at) hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: Nina Rintala, viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunginkanslia, p. 040 685 7690, s-posti: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: KMG.
Kuva: KMG.
Lataa
Kuva: KMG.
Kuva: KMG.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi – suositus kasvomaskien käyttämisestä työpaikalla sekä ehdotus velvoittavasta määräyksestä maskien käytölle yleisötilaisuuksissa14.10.2020 11:15:38 EESTTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 13. lokakuuta 2020 uusista paikallisista toimista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tavoitteena on, että paikallisilla ja alueellisilla keinoilla onnistutaan hillitsemään epidemian leviämistä ja tuetaan samalla yhteiskunnan pysymistä auki.

Helsingin kaupunki panostaa palveluiden saavutettavuuteen12.10.2020 14:30:00 EESTTiedote

Helsinki kehittää uutta toimintamallia, jossa vaatimus palveluiden saavutettavuudesta halutaan muuttaa velvoitteesta kaupungin vahvuudeksi. Suomessa päättyi 23. syyskuuta digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain siirtymäaika, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin ja velvoittaa viranomaisia, kuten Helsingin kaupunkia, toteuttamaan kaikki julkisesti saatavilla olevat digitaaliset palvelut saavutettavasti.

Helsinki valmistelee uusia teknisten palvelujen palvelustrategisia linjauksia12.10.2020 14:07:55 EESTTiedote

Helsingin kaupunki valmistelee uusia teknisten palvelujen palvelustrategisia linjauksia. Samassa yhteydessä kaupunki tarkastelee sen oman rakentamispalveluliikelaitoksen Staran roolia ja kehittämistarpeita. Uusia linjauksia käsitellään Staran johtokunnassa 15.10.2020 ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa 20.10. Näiden jälkeen kaupungin kanslia tekee linjauksista esityksen kaupunginhallitukselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme