Royal Canin Finland

Omistajat ymmärtävät kissojaan usein väärin: Viisi vinkkiä kissan kehonkielen tulkintaan

Jaa

Kissa on yksi yleisimmistä lemmikeistä, mutta silti ihmiset ymmärtävät niiden käytöstä usein väärin. Royal Canin antaa vinkkejä, kuinka voit ymmärtää kissoja paremmin tulkitsemalla niiden kehonkieltä.

Kissoista liikkuu virheellisiä myyttejä ja vanhoja käsityksiä.

- Kissat eivät ole yhtä huomionhakuisia kuin koirat ja käyttäytyvät usein itsenäisemmin. Tämän vuoksi ihmiset eivät aina ymmärrä kissojen tarpeita oikein, sanoo Anna-My Olausson, Royal Caninin kissa-asiantuntija.

Ymmärrä kissan tarpeet
Kissan tarpeet saatetaan ohittaa, koska sen käyttäytymisen tulkitseminen on vaikeaa. Tämän vuoksi kissa voi olla liikaa itsekseen, saada liian vähän virikkeitä, päästä liian myöhään eläinlääkäriin tai saada ikään, rotuun tai ravitsemustarpeisiin sopimatonta ruokaa.

- Jos ymmärrät kissasi kehonkieltä, voit lisätä sen hyvinvointia ja samalla parantaa suhdettasi lemmikkiisi, sanoo Olausson.

Kissa-asiantuntijan vinkit kissan kehonkielen lukemiseen:

Tyytyväinen ja onnellinen
Kun kissa voi hyvin, sen korvat osoittavat suoraan ylös- ja eteenpäin. Häntä kääntyy ylöspäin normaalin muotoisena ja on mahdollisesti hieman taittunut päästä. Jos kissa kääntyy itsestään selälleen, se on tyytyväinen. Se vie itsensä haavoittuvaan asentoon pelkäämättä ja saattaa kaivata tällöin huomiota. Jos suljet silmäsi tai räpäytät silmiäsi tällaisessa tilanteessa, on todennäköistä, että kissa tekee saman sinulle takaisin.

Huolestunut
Jos kissa kääntää korviaan taaksepäin ja vetää niitä sivuille, se voi olla huolissaan. Istuva tai makaava kissa voi myös piiskata häntäänsä.

Pelkäävä tai hermostunut
Jos kissa kääntää korviaan taaksepäin lähelle päätä, se kertoo, että kissa on peloissaan tai aggressiivinen. Usein juuri pelko aiheuttaa hermostuneisuutta. Tällöin se voi pitää häntäänsä jalkojensa välissä ja tehdä itsestään mahdollisimman pienen tai kohottaa selkänsä kaarelle ja yrittää tehdä itsestään mahdollisimman suuren. Jos kissaa pelottaa, sen silmät ovat usein auki ja pupillit ovat suuret. Hermostunut kissa puolestaan tuijottaa.

Vetäytyvä
Jos kissa näyttää poissaolevalta, se on yleensä keskittynyt täysin tarkkailemaan ympäristöään. Syrjään vetäytyvä kissa voi olla sairas tai epävarma.

Päällä puskeminen ja merkitseminen
Toisinaan kissat puskevat toisiaan ystävällisesti kehollaan ja päällään ja voivat tehdä saman ihmiselle. Puskemalla kissa ei osoita vain kiintymystä ja innostusta, vaan se merkitsee myös oman alueensa. Pään rauhasista erittyy mietoa tuoksua, joilla kissa merkitsee "sille kuuluvat" asiat. Jos häntä on kaareva, osoittaa suoraan ylöspäin ja tärisee, kissa on merkitsemässä. Tällöin se merkitsee oman reviirinsä virtsalla.

  • Tampereella järjestetään 16.–17. huhtikuuta Pohjoismaiden suurin kissanäyttely, Scandinavian Winners -näyttely.

---

Kuvien lähteet:
Royal Canin

 

Lisätietoa:

Susanna Berling, Digital Marketing Manager Royal Canin: susanna.berling@royalcanin.com, 0707–272 278

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Mari Smal, Field Sales Representative VET Finland, +358 (0)40 777 8398, mari.smal@royalcanin.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Royal Canin Finlandhttps://www.royalcanin.com/fi

Royal Caninista

Royal Canin on yksi maailman johtavista korkealaatuisen ruoan valmistajista koirille ja kissoille. Yritys perustettiin vuonna 1968 Etelä-Ranskassa. Yritys on ollut MARS Inc:n omistuksessa vuodesta 2002, ja se on tällä hetkellä edustettuna yli 100 markkina-alueella. Royal Caninilla on laaja kokemus ravitsevien ruokavalioiden kehittämisestä tutkimuksen ja havaintojen perusteella, ja se tekee tiivistä yhteistyötä eläinlääkäreiden, kasvattajien ja muiden kumppanien kanssa. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on noin 7 800 työntekijää, joista 500 on eläinlääkäreitä ja ravitsemusasiantuntijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Royal Canin Finland

Näin huolehdit kissasi tai koirasi ihosta26.5.2023 12:43:23 EEST | Tiedote

Koirien iho-ongelmista 38 prosenttia ilmenee ensimmäisen elinvuoden aikana. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota kissasi tai koirasi käyttäytymiseen ja siihen, jos käyttäytyminen poikkeaa normaalista jo lemmikin ollessa pentu. Royal Caninin eläinlääkäri antaa parhaat vinkkinsä koirien ja kissojen iho-ongelmien hoitamiseen. Ravitsevalla ruoalla voi olla positiivinen vaikutus koirien ja kissojen ihoon ja turkkiin, mutta ruokavalio voi myös aiheuttaa allergisia reaktioita. Ruoka-aineallergiat ja -intoleranssit (Cutaneous adverse food reaction – cAFR) ovat syy lähes viidenneksessä koirien kutinaan liittyvistä ongelmista. Ihon ja turkin hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että koira tai kissa saa riittävästi kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita, erityisesti mitä tulee välttämättömiin rasvahappoihin ja proteiineihin. - Koirat ja kissat, joilla on taipumusta ihoherkkyyksiin, voivat hyötyä ruokavaliosta, joka on erityisesti kehitetty tukemaan sen ihon ja turkin hyvinvointia. On olemassa myös ns.

Eläinlääkärin vinkit lemmikkisi painonhallintaan30.1.2023 11:05:39 EET | Tiedote

Omistajan voi olla vaikea arvioida, onko koira tai kissa ylipainoinen. Royal Caninin eläinlääkäri antaa vinkit lemmikin painon arvioimiseen ja terveyden edistämiseen. Vuoden alussa monet ihmiset hankkivat kuntosalikortin ja tarkistavat omia ruokailutottumuksiaan. Kiristävät vaatteet saattavat olla merkki siitä, että joululoma on jättänyt jälkensä. Omistajan voi olla vaikea arvioida, onko koira tai kissa ylipainoinen. Kuinka sitten selvittää, onko koira tai kissa ylipainoinen. Yleisin syy koiran tai kissan ylipainoon on, että se saa pitkällä aikavälillä liikaa energiaa suhteessa kulutukseensa. Tämä voi olla lemmikille terveysriski, sillä ylipainolla on usein negatiivinen vaikutus eläimen terveyteen ja elämänlaatuun. – Monet omistajat ajattelevat, että heidän kissansa tai koiransa näyttää suloiselta hieman pyöreämpänä samoin kuin meihin vetoavat söpöt ja pulleat vauvan kasvot. Esimerkiksi kissalla kuitenkin yksikin ylimääräinen kilo voi vastata 16 ylimääräistä kiloa ihmisellä, kertoo Roy

Vinkkejä sinulle joka hankit kissanpennun14.11.2022 12:45:49 EET | Tiedote

Royal Caninin eläinlääkäri vastaa yleisimpiin kissan sterilointia ja kastrointia koskeviin kysymyksiin ja kertoo, mitä lemmikinomistajien tulisi pitää mielessä kun kissan aineenvaihdunta muuttuu leikkauksen johdosta. - Kissan steriloinnilla ja kastroinnilla on useita etuja, ja se voi pidentää kissan elinikää, estää ei-toivottuja pentueita ja epäsuorasti myös estää kissojen kodittomuutta. Steriloinnilla ja kastroinnilla on kuitenkin usein myös pitkäaikainen vaikutus kissan aineenvaihduntaan ja ravitsemustarpeisiin, kertoo Royal Caninin eläinlääkäri Karin Eliasson. Kissan aineenvaihdunta voi periaatteessa muuttua yhdessä yössä kissan steriloinnin/kastroinnin jälkeen. Ruokahalu saatta myös kasvaa 20–25 prosenttia, kun taas energiankulutus voi laskea jopa 30 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että kissa syö helposti liikaa ja ylimääräinen energia varastoituu rasvana. Siksi leikatuilla kissoilla on suuri ylipainon riski. Ylipaino puolestaan voi johtaa vakaviin terveysongelmiin. - Jotta kissa säil

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme