Aviador Kustannus

Onhan sentään linnut -runokokoelma huokuu Keski-Lapin historiaa

Jaa
Sodankyläläisen Uni Ojuvan uusimmassa runokokoelmassa maalataan historiakuvaa kruunun ja valtion kontrolloimasta seudusta ja sen ihmisistä omine menneisyyksineen ja identiteetteineen.
Kansi: Anne-Mari Kilpinen
Kansi: Anne-Mari Kilpinen

Uni Ojuvan runokokoelma Onhan sentään linnut on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Sodankyläläisen Uni Ojuvan (s. 1984) runokokoelma Onhan sentään linnut kuvaa Keski-Lappia uudisasutuksen ja kadonneen keminsaamen kielen ja kulttuurin rajamaana. Kirjan runot luovat historiakuvan seudusta, jota kruunu ja valtio kontrolloivat ja jossa joukkoliikkeet kukoistivat. Samalla teoksen paikat – tulivuori, raippamänty, joki, työväentalo ja asutustila – toimivat runojen kuvaamien ihmisten ankkuroitumispisteinä omaan menneisyyteen ja sen vaikuttamiin identiteetteihin.

Uni Ojuva on historiatieteen maisteri sekä kulttuuri- ja luonnonperintökohteiden asiantuntija. Hän on kiinnostunut erityisesti muistitietohistoriasta ja joukkoliikkeistä, joita hän tarkastelee usein arktisesta näkökulmasta. Ojuvan esikoisrunoteos Asentopuu voitti vuonna 2018 Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

OJUVA, UNI : Onhan sentään linnut
64 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811508
Ilmestymisaika: Maaliskuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Anne-Mari Kilpinen
Kansi: Anne-Mari Kilpinen
Lataa
Uni Ojuvan kuva © Jaakko Duktig
Uni Ojuvan kuva © Jaakko Duktig
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme