Vaasan kaupunki - Vasa stad

Onkilahden puistoon etsitään kahvilayrittäjää

Jaa

Vaasan kaupunki etsii kahvilayrittäjää Onkilahden puistoon tämän vuoden aikana rakennettavaan kahvilarakennukseen. Onkilahden puistoalue on kehittynyt kaikkien ikäryhmien suosimaksi ajanviettopaikaksi, joka tarjoaa hienot mahdollisuudet kahvilatoiminnalle.

Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen

Kahvilarakennuksen pinta-ala on 107,5 m²ja rakennuksen yhteyteen rakennetaan myös iso terassialue. Kahvilan rakentamisessa uusiokäytetään sairaalan käytössä olleita tilamoduuleja, jotka yhdistetään kahvilatoiminnan mahdollistavaksi yhteiseksi tilaksi.

– Kahvilan ulkoasu sovitetaan Onkilahden puiston vihreään miljööseen köynnöskasveilla, sen ulkopinta rimoitetaan puumateriaalilla ja kattona tulee olemaan viherkatto, kilpailutuksesta vastaava projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

– Vuokralainen vastaa kahvilarakennuksen kalustamisesta sekä sisätilojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Sisätilojen kalusteissa ja pintamateriaaleissa on pyrittävä huomioimaan kiertotalous- ja puurakentamismahdollisuudet, esimerkiksi käyttämällä uusio- ja kierrätysmateriaaleja, Paalosmaa jatkaa.

Onkilahden palkittu puistoalue on kehittynyt kaikkien ikäryhmien suosimaksi ajanviettopaikaksi. Alueelta löytyy kävelyreittejä, leikkipuisto- ja kuntoiluvälineitä, koirapuisto, lentopallokenttä sekä eri toimintoihin ja oleskeluun liittyvää tilaa ja kalustetta.

Puistossa aukesi viime syksynä Vaasan ensimmäinen virallinen skeittiparkki. Tulevina vuosina alueelle rakennetaan muun muassa ulkokuntosali ja liikennepuisto. Kahvilan ja sen vieressä sijaitsevan skeittiparkin väliin suunnitellaan lisäksi 12-15 m korkeaa näköalatornia ja katsomoa skeittiparkin suuntaan.

– Onkilahden ulkoilualue tarjoaa hienot mahdollisuudet kahvilatoiminnalle. Puistossa vierailee viikoittain runsaasti ihmisiä, ja sen tarjoamat aktiviteettimahdollisuudet ovat erityisesti perheiden ja nuorten suosiossa, Paalosmaa toteaa.

Tarjousten jättämisen määräaika on 27.5.2022 klo 12.00. Lisätietoa ja tarjouspyyntöasiakirjat löydät kaupungin internet-sivuilta: Julkiset hankinnat ja avoimet tarjouspyynnöt

 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja vuokrauksen kohteesta antaa projektipäällikkö Tomi Paalosmaa, tomi.paalosmaa@vaasa.fi, 050 505 1869

Kuvat

Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme