Vaasan kaupunki - Vasa stad

Onkilahden uudessa sillassa on toteutettu erikoisvalaistus

Jaa

Alskatintien ylittävässä Onkilahden kevyen liikenteen sillassa on toteutettu erikoisvalaistus, joka on ohjelmoitu ja otettu käyttöön 15.12.2020 illalla. Valaistuksen väri vaihtelee pitkin vuotta, aina vuodenaikaan sopivin värein.

Joulukuun ajan sillan alapuolista osaa valaistiin punaisin ja valkoisin sävyin. Tammikuun ajan valaistuksen väreinä ovat sinisen sävyt. Valaistuksen väri muuttuu hitaasti liukuen sillan päästä päähän. Sillan kaidevalot ovat koko ajan valkoista valoa, ja niiden värejä ei voida muuttaa.

– Suurimman osan vuodesta, helmikuusta Itsenäisyyspäivään asti, valaistus vaihtelee perusväreistä eli sinisestä, punaisesta ja keltaisesta ja niiden sekoituksista. Muuttumisvauhti pysyy tällöin samana, kertoo sähköteknikko Harri Heino.

Kesäaikana (15.6 – 15.7) erikoisvalaistus on sammutettuna, sillä sen näkyvyys on tuona aikana heikko.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi 6.12.2021 valaistus tulee olemaan Suomen lipun sininen. 

Kuva: Minna Jarva

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sähköteknikko Harri Heino, harri.heino@vaasa.fi, puh. 0405863001 (tavoitettavissa 4.1. ja uudestaan 12.1. alkaen)

Kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl, siri.grondahl@vaasa.fi, puh. 0405636635

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme