Espoon seurakuntayhtymä

Onnellinen elämä – Johanna Kareen koskettavia valokuvia Olarin kirkossa

Jaa
Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -valokuvanäyttely Onnellinen elämä kertoo elämästä, jossa onni ja taito nauttia elämästä on löytynyt vammaisuudesta huolimatta. Näyttelyn avajaiset ovat Olarin kirkolla maanantaina 27. helmikuuta klo 17 ja näyttely on avoinna 19.3.2023 saakka.
Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® -näyttelykonsepti, www.johannakare.com
Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® -näyttelykonsepti, www.johannakare.com

Onnellinen elämä -valokuvanäyttely kertoo kolmesta pariskunnasta, joita yhdistää se, että heillä kaikilla on kehitysvamma. Vamma ei kuitenkaan ole este onnellisuudelle tai elämästä nauttimiselle.

- Näyttelyä kuvatessani pysäyttävää oli ennen muuta kuvattavien aitous ja rakkaus elämää kohtaan, kertoo Johanna Kare.

Näyttely herättelee pohtimaan elämän arvoa ja elämänarvoja: Mitkä asiat tuovat elämään mielekkyyttä ja millaisilla teoilla voimme tuoda iloa toinen toistemme elämään? Näyttely on osa valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptia.

Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptiin liittyy useita näyttelyitä, joissa kuvataan koskettavasti marginaaliin jääviä ihmisiä ja heidän usein rajujakin kohtaloitaan.

Johanna Kare kertoo saaneensa näyttelyistään palautetta ja kiitosta erityisesti siitä, että juuri marginaaliin jääneet ihmiset tuodaan esille ja näistä äärimmäisen tärkeistä asioista puhutaan.

Onnellinen elämä -näyttelyn pääavajaiset olivat Helsingin Lapinlahden lähteellä viime vuonna. Kareen näyttelyt kiertävät jatkuvasti eri paikoissa ja Olarin kirkon jälkeen näyttely esillä Helsingin Postitalolla Rajala Shopissa maaliskuussa.

Kirkko sopii Johanna Kareen mukaan hyvin näyttelypaikaksi.

- Kirkkoon on hyvä tuoda taidetta ja juuri ne ihmiset, joita muut eivät huomaa, mutta Jeesus rakastaa. Minusta kirkkojen ovien pitäisi olla avoinna kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa, jotta jokainen ihminen voisi päästä rukoilemaan ja hiljentymään halutessaan kaikkivaltiaan Jumalan eteen, Kare miettii.

Johanna Kare on Vuoden valokuvaaja 2021 ja Pro diakonia -mitalilla 2022 palkittu visualisti.
__________________


KATSO IHMINEN® – Onnellinen elämä -näyttelyn avajaiset kutsuvieraille ja yleisölle
ma 27.2. klo 17 Olarin kirkko

Ohjelmassa

  • Puheenvuoroja: Johanna Kare. Minna Kovalainen, joka on työskennellyt aiemmin kehitysvammaistyön diakonina Espoon seurakunnissa. Mika Siltala, Espoon seurakuntien diakonian asiantuntija. Antti Malinen, Olarin seurakunnan kirkkoherra.
  • Musiikkia: Ritva ja Pilvi Torppa.
  • Tarjoilua

Näyttely on avoinna 27.2.–19.3.2023 Olarin kirkolla, os. Rälssitilankuja 1, Espoo

Kirkko on avoinna arkisin klo 10–16, su klo 10–14, la toiminnan mukaan.

Lisätietoja

Markus Silvola, 040 531 1017, markus.silvola@evl.fi.
Kansainvälisen työn sihteeri, Olarin seurakunta

Johanna Kare
https://www.johannakare.com/
https://www.facebook.com/valokuvataiteilijajohannakare

 Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® -näyttelykonsepti, www.johannakare.com

Kuvat

Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® -näyttelykonsepti, www.johannakare.com
Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN® -näyttelykonsepti, www.johannakare.com
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme