Pirkanmaan ELY-keskus

Onnettomuuspaikan kunnostaminen kestää Kyröskoskentiellä juhannukseen asti

Jaa

Alkuviikolla kaatuneesta kuorma-autosta valunutta öljyä puhdistetaan edelleen Ylöjärven kunnan rajan tuntumassa Kyröskosken taajaman läheisyydessä. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Valtatie 3:lta.

Pilaantunut maa kaivetaan pois ja uusi vaihdetaan tilalle. Kaivuutyön laajuus ja kesto selviävät työn edetessä. Työn arvioitu päättymisajankohta on torstai 24.6.

Työmaasta haittaa liikenteelle

Ajokaistojen kaventamisesta huolimatta liikenne pääsee ohittamaan työmaan, sillä tietä levitetään murskeella työmaan kohdalta. Tarvittaessa liikenne ohjataan käyttämään yhtä ajokaistaa liikennevalo-ohjauksen ja liikenteen ohjaajan avulla. Tapahtumapaikan tarkka osoite Ylöjärvellä on Kyröskoskentie 439 lähellä Hämeenkyrön ja Ylöjärven kunnan rajaa.

Myös raskaalla ajoneuvolla tapahtumapaikan voi ohittaa, mutta erityisen haastavassa tilanteessa kohteen voi myös kiertää vaihtoehtoista reittiä pitkin. Viitoitettu kiertotie on pituudeltaan noin 15 kilometriä. Suositeltu raskaan kaluston kiertotie kulkee Lintuharjuntien (maantie 13153) ja Ylöjärventien (maantie 2773) kautta.

Kaatuneesta kuorma-autosta valui öljyä

Soraa ajaneesta, kaatuneesta kuorma-autosta pääsi Ylöjärvellä valumaan maaperään öljyä vedenottamon viereiselle pohjavesialueelle. Pilaantuneen maan kaivaminen käynnistyi paikalla välittömästi. Varsin nopeasti Pelastuslaitos saattoi kuitenkin siirtää vastuun tilanteen hoitamisesta Ylöjärven kaupungille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluevastaava
Pertti Valo
Pirkanmaan ELY-keskus
Puhelin
0295 036 288

Rakennusmestari
Jarkko Haaranen
Ylöjärven kaupunki
Puhelin
044 486 0632

Työnjohtaja
Antti Myllymaa
Pimara Oy
Puhelin
040 635 9533

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme