Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Opas oman henkilöbrandin rakentamiseen urheilijaopiskelijoille - Espoo tukee nuorten urheilijoiden urakehitystä

Jaa
Espoossa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää toisen asteen opinnot ja urheilu. Urheiluoppilaitokset tekevät tärkeää työtä mahdollistaessaan nuorille huippu-urheilijoille koulutuksen ja urheilun yhdistämisen. Uutena elementtinä espoolaisissa urheiluoppilaitoksissa on nuorten urheilijoiden henkilöbrändäyksen perusteiden step-by-step -materiaali ja kurssi. Kokonaisuus on suunniteltu yhteistyössä Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja Espoon urheiluoppilaitosten kanssa.

Laurean Hyvinkään kampuksen opiskelijatiimi toteutti keväällä 2022 opiskeluprojektin urheilijoiden kaksoisuran brändäyksen ja urheilijaopiskelijoiden henkilöbrändäyksen kehittämisestä yhteistyössä Omnian, Haukilahden ja Leppävaaran lukioiden urheilulinjojen, Espoon kaupungin sekä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Projektista syntyi urheilijoiden henkilöbrändäyksen materiaali, jota tulevaisuudessa hyödynnetään urheiluoppilaitosten opetuksessa.

Toimeksiannon taustalla oli tarve saada konkreettista tukea espoolaisille nuorille urheilijoille oman henkilöbrändinsä kehittämiseen, tuoda tunnetummaksi urheilijan kaksoisuraa sekä espoolaisia eri lajien nykyisiä ja tulevia huippuja.  

”Henkilöbrändit ovat nykyurheilijoille arkipäivää. Urheilijan oma brändi luo seuraajia ja nostaa mielenkiintoa sekä lajia että itse urheilijaa kohtaan. Henkilöbrändäyksen kurssi ja materiaali antavat urheilijaopiskelijoillemme tärkeää tukea oman brändin luomisessa ja tukemisessa”, kuvailee  Omnian urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää

“Yksi keskeinen huipulle tähtäävän urheilun osaamisalue on oman brändin rakentaminen. Olen riemuissani, että voimme yhdessä tukea tuon valmiuden vahvistamisessa”, iloitsee toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden johtaja Tapio Erma. 

Urheilija hyötyy vahvasta henkilöbrändistä 


Laurean opiskelijatiimin projektipäällikkö Oona Uusitalo kertoi nuorten urheilijoiden olevan kiinnostuneita henkilökohtaisesta brändistään.

“Tarve saada nuorille huippu-urheilijoille lisää tietoa oman brändin luomisesta on suuri, sillä oman brändin hallitseminen on sitä tärkeämpää, mitä korkeammalle urheilija urallaan tähtää”, Uusitalo kuvailee.  

Henkilöbrändin luominen on urheilijoille ajankohtaista jo hyvissä ajoin, ennen kuin yhteistyökumppaneiden hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Vahvan brändin rakentaminen ei ole nopeaa, joten valmis näkyvyys ja erottuvuus positiivisessa mielessä auttavat nuorta yhteistyökumppaneiden hankinnassa, mutta myös muista kilpakumppaneista erottautumisessa.

Projektissa haastateltiin sekä Omnian että Haukilahden ja Leppävaaran lukioiden urheilijaopiskelijoita, ja toteutettiin kysely kaikille kyseisten oppilaitosten urheilijaopiskelijoille. Opiskelijoiden haastatteluista kirjoitettiin hieno katras henkilökohtaisia bränditarinoita, joita oppilaitokset hyödyntävät urheilijan kaksoisuran markkinoinnissa, ja urheilijaopiskelijat oman henkilöbrändinsä näkyvyyden kasvattamiseksi. 

Kurkkaa opiskelijoiden innostavat bränditarinat tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistämisestä: 

Omnian sekä Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjojen urheilukoordinaattorit Petra Sillanpää, Heikki Saloranta sekä Heikki Taskinen odottavat innolla, että materiaali päästään ottamaan käyttöön toisen ja kolmannen vuoden urheiluopiskelijoiden kanssa syksyllä 2023.

“Todella hieno materiaali, jota urheilijat voivat käyttää oman henkilöbrändin rakentamisessa muun muassa osana Kehity huippu-urheilijaksi -opintoja.” 

“Opasta voidaan hyödyntää moniammatillisesti ja tulemme varmasti jakamaan sen kaikkien urheilijoita opettavien opettajien käyttöön. Toivotaan, että urheilijat saavat tästä jälleen lisää tukea kaksoisuran edistämiseen”, summailee Sillanpää. 

Espoossa erinomaiset mahdollisuudet yhdistää kilpa- ja huippu-urheilu sekä opiskelu


 
Espoossa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää tavoitteellinen urheilu ja opiskelu toisen asteen opinnoissa. Urheilijat voivat hankkia ammatin, lukion päättötodistuksen tai ylioppilastutkinnon samalla, kun he jatkavat omassa lajissaan kohti tavoitteita.  

Urheiluoppilaitokset Espoossa 

  • Omnia järjestää ammatillista perusopetusta, TUVA-koulutusta sekä aikuislukiokoulutusta. Lisäksi Omnialla on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämänä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävä.  
  • Haukilahden ja Leppävaaran lukioissa on laadukkaat urheilulinjat, joilla voi yhdistää tavoitteellisen urheilun ja lukio-opinnot. 
  • Urheilulinjoille haetaan perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa 21.2.-21.3.2023. Tietoa peruskoulun jälkeisistä opintomahdollisuukista Espoossa löydät täältä.
  • Tutustu urheiluoppilaitoksiin ja urheilijan henkilöbrändioppaaseen Urheiluoppilaitokset-sivulla

Tiesitkö tämän Urheasta? 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii kesälajeihin keskittyvä Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhean yhteistyöverkosto tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilijan kaksoisuran rakentamisessa ja linkittää asiantuntijatoiminnan urheilijan ja valmentajan arkeen. 

#UrheastiHuipulle -somehaaste nostaa esille urheilijaopiskelijoiden tarinoita Espoosta urheilukaupunkina


Oppaan julkaisun yhteydessä käynnistyy somekampanja #UrheastiHuipulle. Haluamme kuulla nuorten urheilijoiden ajatuksia urheilumaailmasta: miltä opiskelun ja urheilun yhdistäminen näyttää ja tuntuu, millainen paikka Espoo on treenata ja opiskella. 

#UrheastiHuipulle -somehaasteen ohje urheilijaopiskelijoille: 

Haluamme kuulla kokemuksistasi nuorena urheilijana: voit kertoa esimerkiksi siitä, miten olet yhdistänyt tavoitteellisen urheilun ja opiskelun, miksi urheilu on ihanaa ja mitä se sinulle antaa, mihin tähtäät urallasi tai jotain muuta itsellesi tärkeää. Toteutuksesi voi olla esim. MyDay Reelsissä, feedpostaus kuvina tai tarina – toteuta omalla tyylilläsi.  

Voit jakaa kokemuksesi missä tahansa somekanavassa, mutta me haluaisimme jakaa tarinasi Instagramissa. Joten jos olet Instassa, tägää mukaan @espoonlukiot / @omniasome, @espooliikkuu @urhea sekä oma koulusi ja seurasi.  
Kokoamme @espooliikkuu ja @espoonlukiot IG-tilien kohokohtiin tägätyt julkaisut, jossa ne ovat näkyvillä kevään 2023 ajan. 

Käytä feedpostauksissa hashtageja #EspooLiikkuu ja #EspoonLukiot #OmniaSome #UrheastiHuipulle + oman oppilaitoksesi ja seuran hashtageja.  

Haasta opiskelu- ja treenikaverisi mukaan. Haluamme kuulla ja inspiroitua teistä! #UrheastiHuipulle  

Kampanjan loppupuolella laitamme viestiä muutamalle tarinoita jakaneelle ja teemme hieman pidemmät haastattelutarinat omiin somekanaviimme.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haukilahden lukio
Heikki Taskinen
Urheilukoordinaattori
heikki.taskinen@opetus.espoo.fi


Leppävaaran lukio
Heikki Saloranta
Urheilukoordinaattori
heikki.saloranta@opetus.espoo.fi
+358 50 5631006


Omnia
Petra Sillanpää
Urheiluoppilaitospäällikkö
Petra.Sillanpaa@omnia.fi
+358468515210

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo stads sektor för fostran och lärande skänker 500 datorer till Ukraina22.5.2023 13:45:00 EEST | Tiedote

Sektorn för fostran och lärande stöder demokratifostran i krisområdet genom att skänka 500 bärbara datorer till skolorna i staden Kryvyj Rih i Ukraina. Samarbetet mellan Kryvyj Rih och Esbo inleddes hösten 2022. Nu har 200 datorer skickats iväg, och ytterligare 300 skickas senare. Under sommaren skickas också klassrumsmöbler. Man har också sökt partnergymnasier i Esbo till lyceerna i Kryvyj Rih.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme