Espoon kaupunki - Esbo stad

Opetus ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 12.2.2020

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.2.2020 suomenkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat vuodelle 2020. Lautakunta päätti lisäksi, että Laajalahden koulun 5-6 -luokkalaiset saavat koulumatkoihinsa joko matkakortin tai oikeuden osallistua tilauskuljetukseen, mikäli koulumatka väistötiloissa toimivalle Kivimiehen koululle on yli 3 kilometriä. Tällä halutaan helpottaa koululaisten matkantekoa kouluun väistön ajan.

Pitkänotkon päiväkodin tarveselvitys (pöydälle 22.1.2020) (3)

Keski-Espoossa varhaiskasvatusikäisten lasten määrä kasvaa tulevina vuosina, jolloin alueelle tarvitaan lisää varhaiskasvatuspaikkoja. Suunnitellussa Pitkänotkon päiväkodin kahdeksassa ryhmässä olisi 168 uutta varhaiskasvatuspaikkaa alueen lapsille. Lautakunta hyväksyi Pitkänotkon päiväkodin tarveselvityksen liitteen mukaisesti.

Lausunto valtuustoaloitteeseen pienten koululaisten vuorohoitotarpeen arvioinnista ja hoidon perusteiden määrittelystä (5)

Valtuutetut esittivät 9.9.2019 valtuustoaloitteessaan, että Espoossa tehdään pienten koululaisten vuorohoitoon liittyvä arviointi. Lisäksi he esittivät, että arvioinnin valmistuttua lasketaan hoidon järjestämisen vaikutukset talouteen, tiloihin ja henkilökuntaan.

Perusopetuksen koululaisten iltapäivätoiminnan asiakaskyselyllä selvitettiin pienten koululaisten vuorohoidon tarvetta. Kyselyn perusteella tarvetta vuorohoidolle ei juurikaan ilmennyt. Jos palvelua kuitenkin järjestettäisiin, vaihtoehtojen tarkastelun perusteella ensisijaiseksi nousisi sen järjestäminen yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton tai muun vastaavaa toimintaa järjestävän järjestön tai kolmannen sektorin toimijan kanssa.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tarkistaminen (kh-asia) (6)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja muutetaan indeksitarkistuksista sekä viisivuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin kokeilun jatkumisesta johtuen 1.8.2020 alkaen.

Laajalahden koulun oppilaiden väistön aikaisiin koulumatkajärjestelyihin liittyvä muutos (8)

Laajalahden koulun vuosiluokat 5-6 opiskelevat väistötiloissa Kivimiehen koululla. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että Laajalahden koulun vuosiluokkien 5-6 oppilaat saavat 24.2.2020 lukien koulumatkoihinsa Kivimiehen koululle (väistötiloihin) huoltajan valinnan mukaan joko matkakortin tai oikeuden osallistua tilauskuljetukseen, mikäli koulumatka Kivimieheen on yli 3 kilometriä. Tällä halutaan helpottaa koululaisten matkantekoa kouluun väistön ajan.

Muut asiat:

Lisäksi lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen mukaisesti kohdat 7, 9-14 sekä merkitsi tiedoksi valtuustoaloitteen liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamisesta vuoteen 2025 mennessä. Kohdan 4 käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esitti huolensa espoolaislasten lukutaidon puolesta. Lautakunnan puheenjohtajan pyynnöstä lautakunnan seuraavaan kokoukseen tuodaan selvitys toimenpiteistä, joita tehdään lukutaidon kohentamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta25.3.2020 19:52:42 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti vuosiluokkien 7-9 oppilaspaikoista ja antoi lausuntonsa Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta. Lautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme