Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Opintokokonaisuuden lopputyönäyttely esittelee ompelutaitoja – ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla”

Jaa

Heijastumia-näyttely osoittaa, että kolmessa vuodessa voi oppia suunnittelemaan, kaavoittamaan ja valmistamaan omat vaatteensa. Helsingin työväenopiston opiskelijoiden työt ovat syntyneet eri vuosikymmenten muodin ja omien lempivaatteiden inspiroimina.

Heijastumia-näyttelyssä on esillä työväenopiston kolmivuotisen Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetöitä. Näyttely on avoinna Itämerentalossa Ruoholahdessa 7.–19. toukokuuta.

Kolmivuotisessa koulutuksessa opiskelijat ovat perehtyneet muun muassa kaavoitukseen ja kaavojen muokkaamiseen, värien ja materiaalien tuntemukseen, ompelu- ja saumauskoneiden käyttöön sekä ompelun yksityiskohtiin.

”Vaatteen valmistus on paljon muutakin kuin varsinaista ompelua. Suunnittelu, protovaatteen valmistaminen sekä sovitus ja kaavan korjaus vievät isomman osan ajasta kuin itse vaatteen ompelu”, sanoo opintokokonaisuuden suorittanut Petra Rusi.

Rusi kertoo oppineensa valtavasti myös materiaaleista ja niiden eettisyydestä ja ekologisuudesta. ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla.”

Viikoittaisten tuntien lisäksi opintoihin on kuulunut valinnaisia kursseja ja opintokäyntejä käsityöalan yrityksissä. Opintojen aikana on ommeltu muun muassa hame, housut ja pusero. Lisäksi opiskelijat ovat voineet tehdä esimerkiksi oman kokoisen sovitusnuken tai korsetin.

Näyttely on avoinna

7.–19.5. ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–16. (suljettu la–su 11.–12.5.)

Näyttelyn avajaiset ma 6.5. klo 18–19.30

Itämerentalo, Majakka-tila, Tallberginkatu 2 A, 2. krs

Vapaa pääsy.

Seuraava Hyväksi kotiompelijaksi -koulutus alkaa syksyllä 2019. Tiedotustilaisuus kolmivuotisesta koulutuskokonaisuudesta ja siihen hakemisesta on Itämerentalossa keskiviikkona 15.5.2019 klo 18–19.30.

Lisätiedot:

Outi Honkimaa
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 88613
outi.honkimaa@hel.fi

Leena Karhu
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 80882
leena.karhu@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin varhaiskasvatukseen tarvitaan lisää työntekijöitä17.6.2019 08:36:53 EESTTiedote

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuus on jo pitkään ollut haastavaa sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston ammattibarometrin (3/2019) mukaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattipulanimikkeiden kärjessä. Koko maassa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattibarometrissä sijalla viisi. Helsingissä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi on kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehty paljon eri toimenpiteitä kuten tehostettu rekrytointia, edistetty koulutusta ja uudistettu sijaistoimintaa. Tästä huolimatta henkilöstöä on ollut vaikea saada. ”Tämän hetken arvion mukaan näyttää siltä, että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstötilanne on paikoin kriittinen ja meillä on vaikeuksia saada riittävästi tarvittavaa henkilöstöä. Selvitämme parhaillaan Aluehallintovirastolta yhden ruotsinkielisen päiväkodin tilanteeseen liittyen voiko päiväkotiin palkata henkilöstöpulan vuoksi tilapäisesti myös suomenkielistä henk

Inom Helsingfors småbarnspedagogik behövs fler arbetstagare17.6.2019 08:34:30 EESTTiedote

Tillgången på personal inom småbarnspedagogiken har varit en utmaning en längre tid både inom den finsk- och svenskspråkiga småbarnspedagogiken. Enligt Nylands arbets- och näringsbyrås yrkesbarometer (3/2019) toppar lärare inom småbarnspedagogik listan över de yrken inom vilka det råder brist på sökande. I hela landet ligger lärare inom småbarnspedagogik på plats fem i yrkesbarometern. I Helsingfors har en lång rad åtgärder vidtagits inom fostrans- och utbildningssektorn i syfte att förbättra tillgången på personal, bl.a. har rekryteringen effektiverats ytterligare, utbildningsfrämjande åtgärder vidtagits, vikarieverksamheten förnyats. Trots det har det varit svårt att få personal. ”Enligt en bedömning i nuläget ser det ut som att personalsituationen inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken är ställvis kritisk. Vi har svårigheter att få tillräckligt med personal. Med anledning av situationen i ett svenskspråkigt daghem utreder vi som bäst i samråd med regionförvaltningsverket om ock

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme