Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Opintokokonaisuuden lopputyönäyttely esittelee ompelutaitoja – ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla”

Jaa

Heijastumia-näyttely osoittaa, että kolmessa vuodessa voi oppia suunnittelemaan, kaavoittamaan ja valmistamaan omat vaatteensa. Helsingin työväenopiston opiskelijoiden työt ovat syntyneet eri vuosikymmenten muodin ja omien lempivaatteiden inspiroimina.

Heijastumia-näyttelyssä on esillä työväenopiston kolmivuotisen Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetöitä. Näyttely on avoinna Itämerentalossa Ruoholahdessa 7.–19. toukokuuta.

Kolmivuotisessa koulutuksessa opiskelijat ovat perehtyneet muun muassa kaavoitukseen ja kaavojen muokkaamiseen, värien ja materiaalien tuntemukseen, ompelu- ja saumauskoneiden käyttöön sekä ompelun yksityiskohtiin.

”Vaatteen valmistus on paljon muutakin kuin varsinaista ompelua. Suunnittelu, protovaatteen valmistaminen sekä sovitus ja kaavan korjaus vievät isomman osan ajasta kuin itse vaatteen ompelu”, sanoo opintokokonaisuuden suorittanut Petra Rusi.

Rusi kertoo oppineensa valtavasti myös materiaaleista ja niiden eettisyydestä ja ekologisuudesta. ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla.”

Viikoittaisten tuntien lisäksi opintoihin on kuulunut valinnaisia kursseja ja opintokäyntejä käsityöalan yrityksissä. Opintojen aikana on ommeltu muun muassa hame, housut ja pusero. Lisäksi opiskelijat ovat voineet tehdä esimerkiksi oman kokoisen sovitusnuken tai korsetin.

Näyttely on avoinna

7.–19.5. ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–16. (suljettu la–su 11.–12.5.)

Näyttelyn avajaiset ma 6.5. klo 18–19.30

Itämerentalo, Majakka-tila, Tallberginkatu 2 A, 2. krs

Vapaa pääsy.

Seuraava Hyväksi kotiompelijaksi -koulutus alkaa syksyllä 2019. Tiedotustilaisuus kolmivuotisesta koulutuskokonaisuudesta ja siihen hakemisesta on Itämerentalossa keskiviikkona 15.5.2019 klo 18–19.30.

Lisätiedot:

Outi Honkimaa
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 88613
outi.honkimaa@hel.fi

Leena Karhu
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 80882
leena.karhu@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme