Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Opintokokonaisuuden lopputyönäyttely esittelee ompelutaitoja – ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla”

Jaa

Heijastumia-näyttely osoittaa, että kolmessa vuodessa voi oppia suunnittelemaan, kaavoittamaan ja valmistamaan omat vaatteensa. Helsingin työväenopiston opiskelijoiden työt ovat syntyneet eri vuosikymmenten muodin ja omien lempivaatteiden inspiroimina.

Heijastumia-näyttelyssä on esillä työväenopiston kolmivuotisen Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetöitä. Näyttely on avoinna Itämerentalossa Ruoholahdessa 7.–19. toukokuuta.

Kolmivuotisessa koulutuksessa opiskelijat ovat perehtyneet muun muassa kaavoitukseen ja kaavojen muokkaamiseen, värien ja materiaalien tuntemukseen, ompelu- ja saumauskoneiden käyttöön sekä ompelun yksityiskohtiin.

”Vaatteen valmistus on paljon muutakin kuin varsinaista ompelua. Suunnittelu, protovaatteen valmistaminen sekä sovitus ja kaavan korjaus vievät isomman osan ajasta kuin itse vaatteen ompelu”, sanoo opintokokonaisuuden suorittanut Petra Rusi.

Rusi kertoo oppineensa valtavasti myös materiaaleista ja niiden eettisyydestä ja ekologisuudesta. ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla.”

Viikoittaisten tuntien lisäksi opintoihin on kuulunut valinnaisia kursseja ja opintokäyntejä käsityöalan yrityksissä. Opintojen aikana on ommeltu muun muassa hame, housut ja pusero. Lisäksi opiskelijat ovat voineet tehdä esimerkiksi oman kokoisen sovitusnuken tai korsetin.

Näyttely on avoinna

7.–19.5. ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–16. (suljettu la–su 11.–12.5.)

Näyttelyn avajaiset ma 6.5. klo 18–19.30

Itämerentalo, Majakka-tila, Tallberginkatu 2 A, 2. krs

Vapaa pääsy.

Seuraava Hyväksi kotiompelijaksi -koulutus alkaa syksyllä 2019. Tiedotustilaisuus kolmivuotisesta koulutuskokonaisuudesta ja siihen hakemisesta on Itämerentalossa keskiviikkona 15.5.2019 klo 18–19.30.

Lisätiedot:

Outi Honkimaa
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 88613
outi.honkimaa@hel.fi

Leena Karhu
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 80882
leena.karhu@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 22.10.18.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.10.2019 klo 16. Kokouksen esityslistaan voi tutustua kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on mm. seuraavat asiat: Toisen asteen maksuttomuuden kokeilun väliraportti Lautakunta saa tiedoksi väliraportin toisen asteen maksuttomuuden kokeilusta. Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Kaupunginvaltuusto päätti kohdentaa 2 miljoonaa euroa kokeiluun. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kohdentaa määrärahan lukuvuonna 2019 aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille lainattavaan oppimateriaaliin, HSL:n Helsingin sisäiseen matkakorttiin ja kulttuurikäynteihin. Kokeilun piiriin kuuluvat ensimmäisen vuoden opiskelijat kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Avustusperusteet perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustuks

Stadin ammatti- ja aikuisopisto mukana Young Entrepreneurs Skills -tapahtumassa9.10.2019 17:03:32 EESTTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopisto toteuttaa verkostoyhteistyössä Young Entrepreneurs Skills -tapahtuman 15.–17.10.2019 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtumassa nostetaan esiin yrittäjyys opiskelijoiden ja yrittäjyyskasvatuksen verkoston kautta. Tapahtuma on osa Euroopan ammattitaitoviikkoa. Syyslomalaisille tapahtuma tarjoaa upean kattauksen kiinnostavia yrittäjätarinoita, asiantuntijapuheenvuoroja, tietoiskuja ja työpajoja – tervetuloa oppimaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme