Oulun yliopisto

Opintosuoritukset kovassa kasvussa Oulun yliopiston avoimessa yliopistossa

Jaa

Opiskeluinto näkyy hyppynä opintopistemäärissä, ja kasvu näyttää jatkuvan kiivaana ohi viime vuoden.

Oulun yliopiston avoimessa yliopistossa suoritetuissa opintopisteissä oli kasvua jopa 51 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2020. Opiskelijoiden määrässä kasvu näkyi 53,5 prosentin nousuna 6811:een avoimen yliopiston opiskelijaan.

Kuluvana vuonna 2021 on tähän mennessä jo suoritettu enemmän opintopisteitä kuin koko vuonna 2019 yhteensä, eli opiskeluinto näyttää vauhdilla menevän viime vuoden ohi. Opintopisteitä suoritettiin vuonna 2018: 17 232, vuonna 2019: 20 936, vuonna 2020: 31 273 ja kuluvana vuonna 2021 (24.6. mennessä) jo 21 157. Luvut sisältävät erillisellä opiskeluoikeudella suoritettavat opinnot, joilla täydennetään tutkintoa. Myös esimerkiksi eri ammattialojen täydennyskoulutusten määrä Oulun yliopistossa oli 108 vuonna 2019 ja nousi 141:een vuonna 2020.

”Opiskelusuoritusten kasvu on ollut hurjaa, ja olemme siitä kovin ilahtuneita. Myös opiskelijoiden antamien palautteiden määrä on noussut vajaasta sadasta yli tuhanteen, ja suuri osa opiskelleista on ollut tyytyväisiä opintoihinsa”, kuvailee koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius Oulun yliopistosta.

”Suosittuja aloja ovat olleet esimerkiksi kasvatustieteet ja humanistiset alat. Opiskelemaan ovat hakeutuneet monenlaiset ihmiset kehittyäkseen ammatillisesti. Myös avoimen väylä yliopiston varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi kiinnostaa.”

Opintoinnokkuuden kasvu noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OPM) jatkuvan oppimisen uudistuksen tavoitteita, jotka pyrkivät muun muassa aikuiskoulutuksen monipuolistamiseen Suomessa. Taustalla on varautuminen tulevaisuuden työelämän murroksiin ja kilpailukyvyn kehittäminen.

Jatkuvasta oppimisesta kiinnostuneiden ryntäystä odotetaan elokuussa, kun kaikkien avoimen yliopiston opintojen ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle avautuu: kasvatustieteiden osalta 10.8. ja muiden opintojen osalta 12.8.

Avoimen yliopiston opinnot ovat nimensä mukaisesti kaikille avoimia eivätkä vaadi pääsykokeita. Osa opinnoista on maksullisia, ja tällä hetkellä on tarjolla runsaasti myös maksuttomia opintoja useilta eri aloilta. Kaikki opinnot löytyvät helposti Oulun yliopiston Jatkuvan oppimisen verkkopalvelu Joysta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto:
koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius, vesa-matti.sarenius@oulu.fi, puh. 0294483683
avoimen yliopiston suunnittelija Diana Yletyinen, diana.yletyinen@oulu.fi, puh. 029448 3677
viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 050 4344261

Kuvat

Opintopistemäärien kehitys Oulun yliopiston avoimessa yliopistossa, sisältäen erillisellä opiskeluoikeudella suoritettavat opinnot, joilla täydennetään tutkintoa (tumma osuus pylväissä)
Opintopistemäärien kehitys Oulun yliopiston avoimessa yliopistossa, sisältäen erillisellä opiskeluoikeudella suoritettavat opinnot, joilla täydennetään tutkintoa (tumma osuus pylväissä)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Matalampi hemoglobiini onkin hyödyksi terveydelle? Suojaa mahdollisesti lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä14.7.2021 21:53:42 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tuore tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiinitasot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia. Kahteen laajaan kohorttiaineistoon ja kokeellisiin töihin perustuva tutkimus osoitti matalampien hemoglobiiniarvojen mahdollisesti suojaavan sekä lihavuutta että metabolista oireyhtymää vastaan. Ilmiön taustalla on elimistön vaste, joka käynnistyy vähähappisissa olosuhteissa ja jota esimerkiksi kestävyysurheilijat hyödyntävät korkeanpaikanharjoittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme