Vaasan kaupunki - Vasa stad

Opiskelijat ideoivat vähähiilistä, sujuvan arkielämän ja elinkeinojen Vaasaa, aikaa 72 tuntia

Jaa

72 tunnin liikennehaasteessa haetaan monialaisia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisiä ratkaisuja Vaasan kaupunkiympäristöön. Miten saadaan sovitettua yhteen liikkumisen, arkielämän sujuvuuden ja elinkeinojen näkökulmat ja mitkä ovat ratkaisujen päästövaikutukset?

Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen

Tänään käynnistyneessä 72 tunnin liikennehaasteessa joukko opiskelijoita ideoi tulevaisuuden Vaasaa, jossa liikkuminen on helppoa, arki sujuu ja elinkeinoelämä kukoistaa.

– Tehtävänanto antaa opiskelijoille aivan uudenlaisen mahdollisuuden vaikuttaa Vaasan tulevaisuuteen. Opiskelijoiden tulee pohtia myös yhteistyömahdollisuuksia Vaasan ja Uumajan välillä. Toiveena on antoisaa yhdessä oppimista ja uusia ideoita, sanoo Vaasan kaupungin kuntatekniikan Jukka Talvi.

Opiskelijoiden päätehtävänä on esittää, miten Vaasan visio maailman onnellisimmasta ja ympäristöystävällisimmästä kaupungista toteutuu käytännössä kolmella kilpailuun valitulla alueella, jotka ovat Vaasan keskusta, GigaVaasan alue sekä Strömberg Parkin teollisuuspuistot ympäristöineen.

– Alueet poikkeavat toisistaan, mikä antaa vapauksia ideointiin ja innovatiivisten ratkaisujen hakemiseen. Ratkaisuissa tulee huomioida muun muassa liikkumisen, arkielämän sujuvuuden ja elinkeinojen näkökulmat, sanoo liikennejärjestelmän ja maankäytön asiantuntija Aimo Huhdanmäki Väylävirastosta.

Opiskelijoiden tulee käsitellä ratkaisuissaan muun muassa kaupan ja palvelujen digitalisaation vaikutuksia, sähköisen ja vähäpäästöisen liikkumisen kehitystä, työn tekemisen muutosta ja monipaikkaista työtä sekä kaupungin brändiä ja houkuttelevuutta.

Tänä vuonna haasteessa on ensimmäistä kertaa mukana kilpailutöiden päästövaikutusten analyysi osana arvosteluprosessia. Analyysissa hyödynnetään Rambollin ja Vaasan kaupungin yhteistyössä kehittämää päästövaikutusten arviointimallia.

– Tämä on jo seitsemäs vuosi, kun olemme järjestämässä liikennehaastetta, mutta Vaasan kilpailussa kestävä kehitys ja kansainvälisyys ovat aiempaa vahvemmin mukana. Yhteispohjoismainen ulottuvuus tuo varmasti lisäväriä töihin. 72 tuntiin sisältyy myös Wasalinen tarjoama opintomatka, jossa joukkueet pääsevät tutustumaan kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin Uumajassa, sanoo liikennehaasteen ideoinut Jukka-Pekka Pitkänen Rambollista.

– 72 tunnin liikennehaasteesta on vuosien varrella saatu lukuisia raikkaita ideoita, joita on edennyt toteutukseen asti. Uskon, että tämä vuosi ei tule olemaan poikkeus.

Opiskelijat luovuttavat kilpailutyönsä tuomariston arvioitavaksi perjantaina 29.10. Voittaja julkistetaan Vaasan kaupungintalolla järjestettävässä tulosseminaarissa perjantaina 5.11. klo 8-13.

Haasteen järjestävät Vaasan kaupunki, Väylävirasto, ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -hanke, ABB, Wasaline ja Ramboll Finland yhteistyössä Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian kanssa.

Yhteyshenkilöt

Jukka-Pekka Pitkänen, johtaja, Smart Mobility, Ramboll Group, puh. 040 7384190, jukka-pekka.pitkanen@ramboll.fi,

Inna Ampuja, projektipäällikkö, Ramboll Finland, puh. 050 4318273, inna.ampuja@ramboll.fi

Jukka Talvi, kuntatekniikan johtaja, Vaasan kaupunki, puh. 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Aimo Huhdanmäki, liikennejärjestelmän ja maankäytön asiantuntija, Väylävirasto, puh. 029 534 3281, aimo.huhdanmaki@vayla.fi

Kuvat

Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationellt pris till Vasa stad för aktivt och inspirerande utvecklande av kommunarbetet7.12.2021 16:45:32 EET | Tiedote

Staden fick pris 7.12.2021 på Finlandia-huset på Kuntatyö2030-galan och det beviljades för arbetet med att utveckla ledarskaps- och chefsfärdigheterna. Priset mottogs på distans av Vasa stad personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen samt HR-planerare Pauliina Haavisto. Kampanjen Dela med dig som pågått under maj och september inspirerade 38 kommuner och 9 andra kommunorganisationer att delta och de gjorde det deltog genom att berätta om sina utvecklingsinsatser. Det kom in totalt 200 nya utvecklingsinsatser från olika delar av Finland.

Vaasan kaupungille valtakunnallinen palkinto aktiivisesta ja innostavasta kuntatyön kehittämisestä7.12.2021 16:45:03 EET | Tiedote

Kaupunki palkittiin 7.12.2021 Finlandia-talolla Kuntatyö2030 –gaalassa. Palkinto myönnettiin johtamis- ja esihenkilötaitojen kehittämistyöstä ja sen vastaanottivat etäyhteyksin Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen sekä HR-suunnittelija Pauliina Haavisto. Touko- ja syyskuun aikana käynnissä ollut Hyvä kiertämään -kampanja innosti mukaan 38 kuntaa ja 9 muuta kuntaorganisaatiota, jotka osallistuivat kampanjaan kertomalla kehittämisteoistaan. Mukaan saatiin yhteensä 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea.

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget – polishundsuppvisning och ärtsoppa på invigningen7.12.2021 09:46:50 EET | Tiedote

En ny hundpark öppnas i Korsnäståget på torsdag denna vecka. Invigningen av parken firas 9.12 kl. 15–18. För invigningen slår grönområdesenheten upp ett fälttält och bjuder alla besökare på smaklig ärtsoppa. På programmet står kl. 16 även en polishundsuppvisning under ledning av hundförare från polisinrättningen i Österbotten. Uppvisningen ordnas inte om hundpolispatrullen får ett brådskande uppdrag samtidigt.

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto – avajaisissa poliisikoiranäytös ja hernekeittoa7.12.2021 09:44:14 EET | Tiedote

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto tämän viikon torstaina. Puiston avajaisia vietetään 9.12. klo 15.00-18.00. Viheralueyksikkö pystyttää avajaisiin kenttäkeittiön ja tarjoaa kaikille kävijöille maukasta hernekeittoa. Ohjelmassa on myös Pohjanmaan poliisilaitoksen koiranohjaajien vetämä poliisikoiranäytös. Näytös alkaa klo 16, ellei koirapoliisipartiolle tule kiireistä tehtävää samaan aikaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme