Jyväskylän yliopisto

Opiskelijat tarvitsevat taitoja ajatusten ja tunteiden käsittelyyn

Jaa

OHO! Symposium opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi 14.-15.11.19, Jyväskylän yliopisto, Ruusupuisto, Liikunta ja Agora

Opiskelijoita syksyisellä kampuksella.
Opiskelijoita syksyisellä kampuksella.

Suurin osa korkeakouluopiskelijoista voi hyvin, mutta mielialaoireita, stressiä, yksinäisyyden kokemusta ja oppimisvaikeuksia esiintyy yleisesti. Etenkin opiskelijoiden kokema yksinäisyys vaikuttaa haitallisesti opintojen etenemiseen.

- Hyvinvointitaitoja kannattaa opettaa osana opintoja, psykologian professori Raimo Lappalainen kannustaa. Hänen johdollaan toteutetussa kokeilussa havaittiin, että jo yhdelle hyvinvointiluennolle osallistumisella oli vaikutusta opiskeluviihtyvyyteen, opintojen etenemiseen ja työelämätaitoihin.

- Luennolla opetettiin hyvinvointiin liittyviä taitoja psykologisin menetelmin, sekä annettiin välineitä erityisesti oman opiskelun suunnitteluun ja henkilökohtaisen opiskelumotivaation tunnistamiseen. Tärkeää oman hyvinvoinnin ja opiskelun kannalta on tunnistaa kielteisen käyttäytymisen taustalla olevat ajatukset ja tunteet ja pystyä käsittelemään niitä rakentavalla tavalla, Lappalainen kuvailee.

Tämä Jyväskylän yliopistossa tehty kehittämistyö on osa valtakunnallista Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ja 11 korkeakoulun toteuttamaa OHO!-opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta korkeakouluihin-hanketta.

Hankkeen tuloksia on tarjolla Jyväskylän yliopistossa 14.-15.11. järjestettävässä OHO! Symposiumissa. Symposium tarjoaa erilaisia opetuksen ja ohjauksen menetelmiä, uusimpia tutkimustuloksia sekä näkökulmia tukea opiskelijan hyvinvointia ja opintopolkua läpi opiskeluvuosien.

Tapahtuman pääpuhujina ovat filosofi Frank Martela ja aivotutkija Minna Huotilainen. Tarjolla on myös mittava kattaus työpajoja ja esitelmiä.

Luentotilaisuudet tulkitaan viittomakielellä.

Tule kantamaan kortesi kekoon - jotta kukaan ei jäisi yksin!

Ilmoittaudu 6.11. mennessä https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/ef5ec012-8138-48fa-bb49-9d3834f38d30?displayId=Fin1828244

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Lisätietoja:

Ulla Klemola, OHO!-hankejohtaja, puh. 040 805 3340, ulla.klemola@jyu.fi

Raimo Lappalainen,professori, puh. 050 443 2349, raimo.i.lappalainen@jyu.fi

Lisätietoja OHO!- hankkeesta: https://ohohanke.fi/
Symposium: https://ohosymposium.webnode.com/

OHO! on Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustushanke korkeakoulutuksen kehittämiseksi vuosina 2017-2019. Hankkeen tavoitteena luoda optimaalisia edellytyksiä opiskelulle ja pitää huolta opiskelijasta. Hanketta koordinoi Jyväskylän yliopisto.

 

Koulutuksen superviikko Jyväskylässä 14. – 19.11.2019

Jyväskylä on koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen huippukaupunki. Suomalainen sivistys on lähtöisin Jyväskylästä. Koulutuksen superviikolla opetusalan ammattilaiset, koulutusalan johtajat, opiskelijat ja tutkijat sekä Suomesta että kansainvälisesti kohtaavat uusimman tiedon ja vuorovaikutuksen keskellä. Koulutuksen superviikko kokoaa noin 5000 koulutuksen ammattilaista Jyväskylään.

Kuvat

Opiskelijoita syksyisellä kampuksella.
Opiskelijoita syksyisellä kampuksella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Pannukakkusidoksen avulla kohti uusia magneettisia materiaaleja13.8.2020 10:36:47 EESTTutkimus

Kanadalais-suomalaisen tutkimusyhteistyön tuloksena löytyi uudenlainen magneettinen yhdiste, jossa kahden aromaattisen orgaanisen radikaalin muodostamaa niin kutsuttua pannukakkusidosta hyödynnettiin ensimmäistä kertaa sitomaan yhteen kaksi magneettista dysprosium-metalli-ionia. Tutkimustietoa voidaan hyödyntää jatkossa esimerkiksi samantapaisten yhdisteiden magneettisten ominaisuuksien vahvistamiseksi. Tutkimuksen laskennallisen osuuden teki akatemiatutkija Jani O. Moilanen Jyväskylän yliopistossa kemian laitoksella ja kokeellinen osuus toteutettiin professori Muralee Murugesun ja professori Jaclyn L. Brusson tutkimusryhmissä Ottawan yliopistossa. Tutkimustulokset julkaistiin arvostetussa kemian alan Inorganic Chemistry Frontiers -julkaisusarjassa heinäkuussa 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme