Helsingin yliopisto

Opiskelijoiden HELSEED-yrittäjyysohjelman ensimmäiset sijoitukset tehtiin ympäristöystävällisiin viherkasvatuslaitteisiin ja syövän hoidon digitaaliseen ratkaisuun

Jaa

Vuoden 2021 HELSEED-ohjelma käynnistyy huhtikuussa.

Helsingin yliopiston keväällä 2020 perustaman HELSEED-yrittäjyysohjelman tavoitteena on tukea ja kannustaa opiskelijoita viemään ideoitaan kohti startup-yrityksiä. Helsingin yliopiston rahastot tekee 10 000 – 50 000 euron alkuvaiheen sijoituksen lupaavimpiin startupeihin.

Ohjelmaa tukeakseen Helsingin yliopiston rahastot perusti alkuvuonna 2021 HELSEED-lahjoitusrahaston, jonka pääomaa ja tuottoa käytetään näihin sijoituksiin. Rahaston ensimmäinen ankkurilahjoittaja oli Tradekan Säätiö 50 000 euron lahjoituksella.

– Tradekan lahjoitus oli hieno avaus ja olemme siitä kiitollisia. Toivomme, että muutkin innostuisivat lahjoittamaan rahastoon ja sitä kautta tukemaan opiskelijoiden yrittäjyyttä, sanoo Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm.

Ensimmäiset sijoitukset tehty

Nyt Tradekan lahjoitus on löytänyt sijoituskohteensa, kun ohjelman ensimmäiset sijoitukset on tehty. Sijoituksen saavat Evergreen Viherseinät Oy ja Evexia Oyja ne ovat molemmat arvoltaan 30 000 euroa.

Evergreen Viherseinät Oy valmistaa ja myy käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä viherkasvatuslaitteita ja niihin liittyviä palveluja. Ne tuottavat runsaan sadon ja ovat osa ihmisten ja yritysten arkitiloja. Hyötykasvien lisäksi ne lisäävät tilojen viihtyisyyttä. Evexia Oy kehittää uutta digitaalista ratkaisua osaksi syövän potilaslähtöistä hoitoa. Evexian mobiilisovelluksen, data-analyysin ja kliinisen lääkärinäkymän avulla lääkärit pystyvät tekemään parempia ja objektiivisempia hoitopäätöksiä, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

Sijoitusneuvotteluja käydään aktiivisesti vielä muidenkin HELSEED-ohjelmassa olleiden tiimien kanssa, joten sijoituspäätöksiä on mahdollisesti tulossa vielä lisää. Ensimmäisessä HELDEED-ohjelmassa jätettiin kaikkiaan yli 20 liiketoimintasuunnitelmaa.

– HELSEEDin alku on ollut erittäin onnistunut. Uskon, että nyt tehdyt sijoitukset innostavat opiskelijoita tuomaan esiin uusia lupaavia startupeja. Opiskelijoissa on valtavasti potentiaalia, toteaa ohjelmasta vastaava Helsingin yliopiston sijoituspäällikkö Marko Berg.

HELSEED-työpajoista tietoa ja tukea kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille

Helsinki Think Company järjestää kevään aikana HELSEED-työpajoja, joissa tarjotaan tukea ja työkaluja liiketoiminnan eri vaiheisiin aina idean kirkastamisesta liiketoimintamallin valintaan, markkinointiin ja idean pilotointiin. Syksyllä työpajat jatkuvat, jolloin osallistujat voivat hioa yritysideaansa pidemmälle. Työpajat pidetään englanniksi zoomissa.

HELSEED-työpajat ovat avoimia kaikille yrittäjyystaidoista kiinnostuneille, ja niihin voi osallistua yksittäin omien tarpeiden mukaan tai tulla mukaan koko sarjaan. Työpajoihin osallistuminen ei edellytä alkuvaiheen rahoituksen tavoittelua eikä liiketoimintasuunnitelman jättämistä osana HELSEED-ohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marko Berg, sijoituspäällikkö, Helsingin yliopisto
p. 041 534 9893, marko.berg@helsinki.fi

Micaela Haapanen, HELSEED programme manager, Helsinki Think Company
p. 044 445 7654, micaela@thinkcompany.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Luomuksen vuosikertomus julkaistu – toiminta monipuolista, valtakunnalliset tehtävät vaarassa21.4.2021 11:33:52 EEST | Tiedote

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on julkaistu. Katsaus on läpileikkaus Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon viimeaikaiseen tutkimukseen, toimintaan ja kehitykseen. Vaikka Luomuksen työ biodiversiteettitiedon kivijalkana palvelee koko Suomen luontoa ja useita hallinnonaloja, on sen talous heikentynyt viime vuosina. Valtakunnallisten tehtävien rahoitukseen tarvitaankin uusia ratkaisumalleja.

Helsingin yliopiston spinout-yhtiö GlucoModicumin verensokerin mittaamiseen suunniteltu non-invasive-ratkaisu on 13 kertaa tehokkaampi verrattuna aiemmin kehitettyyn neulattomaan state-of-art-teknologiaan20.4.2021 16:33:12 EEST | Tiedote

Nature Portfolio -julkaisuperheeseen kuuluvassa Scientific Reports -tiedelehdessä julkaistut tiedot mahdollistavat diabeteksen seurantaan tarkoitettujen mullistavien puettavien ratkaisujen kehittämisen. Keksintö perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Yliopisto on ollut yksi GlucoModicumin omistajista vuodesta 2018.

Tutkimus vahvistaa: kehitysvammaisuus on harvoin perinnöllistä - riski tulevien sisarusten sairastumiselle on pieni18.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Kehitysvammaisuus johtuu useimmiten perimän muutoksista, jotka ovat syntyneet varhaisen sikiökehityksen aikana ja joita ei löydy vanhempien perimästä. Siksi niiden uusiutumisriski perheen seuraavalle lapselle on hyvin pieni, selvisi Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Suomalaisilla ei myöskään ole suurempi perinnöllisten kehityshäiriöiden riski kuin muilla eurooppalaisilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme