Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Oppilaiden osallisuus vahvistuu opettajan digitaitoja kehittämällä. Kutsu webinaariin 24.11.2021

Jaa

Korona-aika ei ole jättänyt epäselväksi, että digitaalinen syrjäytyminen on todellisuutta, ja kouluilla on tärkeä rooli digi-pudokkuuden estämisessä sekä osallisuuden vahvistamisessa. Webinaarissa "Tuntisuunnitelmat tuuletukseen! Ratkaisuja koronanjälkeiseen oppimiseen ja osallisuuteen" kuullaan oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyaikaisesta digiosallisuudesta. Tervetuloa!

Webinaari toteutetaan BLENDI – Osallisuutta sulautuvan oppimisen avulla -hankkeen työnä. Diakonia-ammattikorkeakoulun koordinoima hanke toteutuu yhtäaikaisesti viidessä Euroopan maassa: Suomessa, Kreikassa, Kyproksella, Espanjassa ja Irlannissa. Tulokset ovat lupaavia: tuomalla digiopetuksen elementtejä tavanomaisiin oppitunteihin ja opetuksen suunnitteluun vahvistuvat niin oppilaiden osallisuus kuin opettajan digivalmiudetkin.

Sen lisäksi, että sulautuva oppiminen tähtää digiopetuksen ja perinteisen luokkaopetuksen yhdistämiseen, taustalla on vankka sosiaalisen osallisuuden tavoite.

- Digitaitojen osaaminen kytkee jokaista lasta ympäröivään yhteisöön ja yhteiskuntaan. Ajatuksenamme on, että digitaitoja harjoitetaan koulussa oppilaan mieltymyksiä kuunnellen ja valinnanmahdollisuuksia oppimiseen tarjoten, kertoo yliopettaja Olli Vesterinen Diakista.

Opettajien koulutusjakso loi ymmärrystä

Ennen kuin sulautuva oppiminen voi laajemmin yleistyä kouluissa, on opettajia koulutettava menetelmän saloihin. Hankkeessa toteutettiin vastikään opettajien koulutuspäivät Barcelonassa, jonne kokoontui ryhmä opettajia eri maista.

Opettaja Maria Loizou Kyprokselta koki oppineensa paljon sulautuvan oppimisen periaatteista koulutuksessa. Digitaitojakin tärkeämpänä hänelle valkeni, miten oppilaan omaa näkemystä voidaan hyödyntää opetuksen kehittämisessä.

- Emme ole aiemmin ottaneet oppilaan ääntä mukaan tuntisuunnitelmien tekoon. Tämä on meillä aivan uutta ja jotain mikä kehittää valtavasti myös oppilaiden osaamista ja sosiaalisia taitoja tämän päivän vaatimusten mukaisesti, Loizou sanoo.

Yliopettaja Olli Vesterinen vahvistaa, että sulautuvassa oppimisessa digitaitojen ohella menetelmässä kiinnitetään jokaisen oppilaan oppimiseen huomiota ja pyritään saamaan jokaisen ääni kuuluviin.

- Ennen opetusta opettaja esittelee, mitä ja miten ja millä välineillä opetusta toteutetaan, ja oppilaat voivat vastata vaikka omalla puhelimellaan, omaan tahtiinsa, toteaa Vesterinen.

Webinaarista eväitä tuntisuunnitelmien tuunaukseen

Barcelonan koulutuspäivien jälkeen hanke kutsuu kaikki koulutuksen ammattilaiset maksuttomaan webinaariin Suomessa. Tuntisuunnitelmat tuuletukseen -webinaari kokoaa yhteen konkreettista tietoa sulautuvan oppimisen mahdollisuuksista opettajille, koulutusalan ammattilaisille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Päivä sisältää puheenvuoroja, keskusteluja ja vinkkejä käytännön opetustyöhön. Hankkeen asiantuntijoiden ohella päivässä kuullaan arviointiasiantuntija Niina Rummun puheenvuoro Kansallinen koulutuksen arviointikeskuksesta KARVIsta sekä Haarajoen koulun puheenvuoro oppilaiden osallisuudesta ja ilmiöoppimisesta.

Lataa ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 19.11.2021 mennessä.

BLENDI – Osallisuutta sulautuvan oppimisen avulla -hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu Suomessa, ja se saa rahoitusta Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta. Hanketta toteutetaan yhtäaikaisesti viidessä Euroopan maassa.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Paperittomien henkilöiden sosiaalisia oikeuksia selvitetään valtioneuvoston tilaamassa tutkimushankkeessa24.11.2021 09:50:57 EET | Tiedote

Paperittomien henkilöiden saamissa julkisissa palveluissa on alueellisia eroja ja kirjavia käytäntöjä, mikä johtaa eriarvoisuuteen ja vaikeuttaa sote-ammattilaisten työtä. Valtioneuvoston tilaamassa ja rahoittamassa tutkimuksessa tarkastellaan paperittomien oikeuksien toteutumista sosiaalihuollon osalta ja annetaan ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme