Asuntomessut

Oppilastyö voitti ensimmäistä kertaa Asuntomessujen taloäänestyksen

Jaa

Kaksiosainen Keuda-Talo on täsmäratkaisu nykyiseen etätyöelämään, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Keuda-Talo
Keuda-Talo

Asuntomessujen kävijät ovat ensimmäistä kertaa äänestäneet Asuntomessujen parhaaksi lähes täysin oppilastyönä tehdyn talon.

Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtuman suosikki oli Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan 60 oppilaan tekemä Keuda-Talo (kohde numero 17). Toiseksi tuli Finnlog Hetena. Äänestyksessä oli 34 taloa.

Keuda-Talon menestys on poikkeuksellista. Yleisön suosikki on usein ollut tiloiltaan laajin ja kustannuksiltaan suurin, mutta Keuda-Talo ei ole kumpaakaan. Talon kiehtovuus syntyy korona-aikaan hyvin soveltuvasta erillisestä sivurakennuksesta ja sen kotoisasta tunnelmasta.

“Keuda-Talo osuu hyvin perheiden tämän hetken tarpeisiin. Sivurakennuksensa ansiosta se täyttää hyvin tarpeen erillisestä etätyötilasta tai elinkaariasumisesta”, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

“On ihme, että vastaavia ei ole enemmän”

Keuda-Talon arkkitehtisuunnittelusta on vastannut rakennusarkkitehti Esa Pyökäri, joka jäi eläkkeelle Keudasta viime syksynä. Kaksiosaisen talon esikuva on Pyökärin itselleen aiemmin toteuttama talo, jonka erillinen sivurakennus on ollut ahkerasti omassa ja vieraiden käytössä.

“On ihme, että vastaavia toteutuksia ei ole Suomessa tehty enemmän. Ratkaisu mahdollistaa maiseman henkisen vaihdoksen ja sisäpihan paremman yksityisyyden”, hän sanoo.

Paras piha Finnlogin Hetenassa

Keuda-Talo sai eniten yleisöääniä myös parhaasta sisustuksesta ennen Jämerän townhouse-kohdetta Salmiakkia. Yleisö kuvasi Keuda-Talon sisustusta sanoilla kodikas, kaunis, persoonallinen, toimiva, erilainen ja käytännöllinen.

Parhaaksi pihaksi yleisö äänesti Viherteema Oy:n suunnitteleman Finnlogin Hetenan (kohde 38). Toiseksi äänestyksessä tuli Keuda-Talo.

Virtuaaliesittelyistä eniten yleisön mieleen oli Jämerä Salmiakki. Finnlogin Hetena pidettiin seuraavaksi parhaana toteutuksena.

Äänestysten tulokset:

Paras Talo

1. Keuda-Talo (Keuda / Esa Pyökäri)

2. Finnlog Hetena (Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy / Mikki Ristola)

Paras sisustus

1. Keuda-Talo (Keuda / Katariina Leppilampi)

2. Jämerä Salmiakki (talon omistajaperhe Anna ja John Hart)

Paras piha

1. Finnlog Hetena (Viherteema Oy / Henna Väisänen)

2. Keuda-Talo (pihasuunnittelija Aija Holm)

Paras virtuaalikierros

1. Jämerä Salmiakki

2. Finnlog Hetena

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keuda-Talo
Keuda-Talo
Lataa
Finnlog Hetena
Finnlog Hetena
Lataa
Jämerä Salmiakki
Jämerä Salmiakki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Olemme työskennelleet yli 50 vuoden ajan sen puolesta, että Suomessa on maailman parasta asumista.

Olemme tunnettuja asumisen suurtapahtumasta, Asuntomessuista. Panostamme asukkaan näkökulmaan; tutkimme, millaisia asumisen ihanteet ovat. Koti elää ajassa ja siinä näkyvät yhteiskunnan muutokset, kuten kaupungistuminen ja ekologisuus, teknologian kehitys ja väestön ikääntyminen.

Verkostostamme edistämme asumisen innovaatioita  ja asumisen monimuotoisuutta. Vuonna 2020 lanseerasimme virtuaaliset Asuntomessut, live-tapahtuman rinnalla tuomme asumisen teemoja aiempaa ympärivuotisemmin esille.

Vuonna 2021 Asuntomessut pidetään Lohjan Hiidensalmessa, 2022 Naantalin Luonnonmaalla ja 2023 Loviisan Kuningattarenrannassa. Vuonna 2024 vuorossa on Kerava ja 2025 Oulu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.