Helsingin yliopisto

Oppimateriaalit avautuvat tiedonjanoisten ulottuville Finna.fi-palvelussa

Jaa

Suomen tiede- ja kulttuuriaineistot yhteen kokoava Finna.fi-hakupalvelu tarjoaa nyt uusia mahdollisuuksia oppimiseen.

Oppimateriaalit ovat vapaasti ja maksutta käytettävissä. Ne palvelevat opettajia ja oppijoita aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen ja itseopiskeluun saakka.
Oppimateriaalit ovat vapaasti ja maksutta käytettävissä. Ne palvelevat opettajia ja oppijoita aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen ja itseopiskeluun saakka.

Finna.fi:n miljoonien aarteiden valikoimaan ovat tulleet mukaan avoimet oppimateriaalit. Niiden avulla kuka tahansa voi lisätä osaamistaan esimerkiksi tekoälystä, työelämän kehittämisestä tai kartuttaa kielitaitoaan.

Oppimateriaalit ovat vapaasti käytettävissä. Niitä voi hyödyntää oman osaamisen kehittämisessä, opiskelujen parissa tai opettajan työssä. Suurta osaa materiaaleista on mahdollista muokata omaan tarpeeseen.

– ­Pedagogisesti tuotetun tiedon saatavuus ajasta ja paikasta riippumattomasti on entistä tärkeämpää, kun ihmiset kehittävät omaa osaamistaan. Avoimet oppimateriaalit palvelevat kaikkia tiedonjanoisia ja jatkuvan oppimisen tarpeita, kertoo erityisasiantuntija Tomi Kytölä opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Oppimateriaaleja tuottavat yksittäiset opettajat sekä hankkeet, jotka rahoitetaan julkisista varoista. Materiaalit kerätään Finnaan alati täydentyvästä Avointen oppimateriaalien kirjastosta, joka on niiden jakamisen ja tallentamisen palvelu.

Hakeminen on helppoa

Oppimateriaaleja voi hakea Finnassa kahdella tavalla. Niitä voi selata erillisellä haulla, jossa käytössä ovat monipuoliset rajausominaisuudet. Hakua voi kohdistaa kaikkien koulutusasteiden ja oppiaineiden, tutkintojen tai tieteenalojen mukaan.

Oppimateriaalit löytyvät myös perushaulla, jonka kautta saa samalla kertaa nähtävilleen kaiken Finna.fi:n tarjonnan.

Finna on yhä kattavampi oppimisen palvelu

Hakupalveluna Finna sisältää runsain mitoin materiaalia oppimiseen ja opetukseen.

Palvelun kautta voi tutkia korkeakoulujen opinnäytteitä ja verkosta saatavia tiedeartikkeleita. Haun avulla voi löytää myös paljon historiallista materiaalia: videoita, vapaasti käytettäviä valokuvia ja karttoja. Kirjallisuudesta kiinnostuneet voivat yhdellä kertaa tarkistaa kirjojen saatavuuden eri kirjastoissa.

Entuudestaan opettajien käytössä on Finna Luokkahuone -palvelu, joka on suunnattu peruskouluille ja lukioille. Luokkahuoneen aineistopaketit perustuvat museoiden ja arkistojen valikoimaan ja opettajien luomiin pedagogisiin tehtäviin.

Finnan rajapintoja hyödyntämällä oppimateriaalit sekä muut aineistot ovat otettavissa käyttöön myös oppimisen erilaisissa palveluissa, kuten oppimisalustoissa.

Kokeile uutta oppimateriaalien hakua


Mikä Finna.fi on?

  • Koti Suomen tiede- ja kulttuuriaineistoille.
  • Kattava oppimisen palvelu.
  • Avattu vuonna 2014.
  • Kehittäjänä Kansalliskirjasto yhdessä 400 kotimaisen toimijan kanssa.
  • 16,5 miljoonaa aineistoa, joista 2,1 miljoonaa saatavilla suoraan verkossa.
  • Valtakunnallisen Finna.fi-hakupalvelun lisäksi käytössä on 85 arkiston, kirjaston ja museon omaa hakupalvelua.
  • Rahoitus opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kehittämispäällikkö Erkki Tolonen, Kansalliskirjasto, erkki.tolonen(at)helsinki.fi, puh. 029 414 4588
erityisasiantuntija Tomi Kytölä, opetus- ja kulttuuriministeriö, tomi.kytola(at)minedu.fi, puh. 0295 330 293

Kuvat

Oppimateriaalit ovat vapaasti ja maksutta käytettävissä. Ne palvelevat opettajia ja oppijoita aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen ja itseopiskeluun saakka.
Oppimateriaalit ovat vapaasti ja maksutta käytettävissä. Ne palvelevat opettajia ja oppijoita aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen ja itseopiskeluun saakka.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät kulttuurin ja tieteen aarteet yhdellä haulla. Kaikille avoimet sisällöt tarjoavat arjen löytöretkiä, oppimisen mahdollisuuksia ja lähteitä tutkimukseen. Palvelua kehitetään Kansalliskirjastossa ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota.

Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Vegaaniruokavalio muokkaa merkittävästi pikkulasten aineenvaihduntaa: D- ja A-vitamiinitasot vaativat erityishuomiota21.1.2021 12:51:02 EETTiedote

Helsingin yliopiston tutkimusryhmien yhteistyöprojekti on kansainvälisesti ensimmäinen kartoitus täysin vegaanisen ruokavalion vaikutuksista päiväkoti-ikäisten lasten aineenvaihduntaan. Vegaaniruokavaliota noudattaneilla lapsilla havaittiin sekaruokaa syöviin lapsiin verrattuna merkittävästi muuttunut aineenvaihdunta ja alhaisemmat D-vitamiinitasot. Myös lasten A-vitamiinitasoista kertovat merkkiaineet olivat alentuneet.

Tutkijat selvittivät, kuinka rintasyöpä leviää – syöpägeeni käyttää apunaan proteiinia, joka toimii kuin sorkkarauta19.1.2021 09:30:00 EETTiedote

Helsingin yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, kuinka syöpägeenit tuhoavat tyvikalvokapselin, joka estää kasvainsolujen tunkeutumisen terveisiin kudoksiin. Tutkimus osoitti, että syövissä yleinen soluviestintäreitti hyödyntää hepsiini-nimistä entsyymiä hajottaessaan tyvikalvon. Tyvikalvon hajoaminen voidaan kuitenkin pysäyttää hepsiinin toimintaa estävillä vasta-aineilla.

Yli 10 miljoonan euron EU-hanke valjastaa tekoälyn ja genomitiedon sairauksien ennaltaehkäisyyn18.1.2021 13:07:35 EETTiedote

Helsingin yliopiston koordinoimassa viisivuotisessa EU-hankkeessa pyritään kehittämään ja hyödyntämään uudenlaisia genomitietoon perustuvia sairastumisriskin arviointiin soveltuvia työkaluja. INTERVENE-hankkeen tavoitteena on osoittaa tekoälyn hyödyntämisen edut genomitietoon perustuvia sairastumisriskiarvioita laadittaessa sekä testata riskitiedon hyödyntämistä käytännön potilastyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme