Jyväskylän yliopisto

Oppimisen tulevaisuutta tehdään nyt – EDUXR 2020 -tapahtuma laajentaa oppimisen virtuaalitodellisuuteen

Jaa

Vallitseva poikkeustilanne innostaa uusiin teknisiin ratkaisuihin niin työnteossa, oppimisessa kuin vapaa-ajallakin. Laajennettu todellisuus (XR) mahdollistaa toisen ihmisen kohtaamisen immersiivisissä, uppouttavissa, ympäristöissä. Tällaisia ratkaisuja tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

EDUXR 2020:n iltatapahtuman teemana on "Fly Me to the Moon". Juha Eskelinen ja Merja Juntunen lensivät järjestelyjen lomassa kuuhun.
EDUXR 2020:n iltatapahtuman teemana on "Fly Me to the Moon". Juha Eskelinen ja Merja Juntunen lensivät järjestelyjen lomassa kuuhun.

Ensimmäinen suomenkielinen laajennetun todellisuuden tapahtuma, EDUXR 2020, järjestetään AltSpaceVR -ympäristössä 16.-17.4. Se kokoaa oppimisen ja virtuaalitodellisuuden asiantuntijat ja kaikki aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan alan uusimmasta tutkimuksesta ja tulevaisuuden näkymistä, teknologisista ratkaisuista, etäopiskelun ja -työnteon “uudesta normaalista” sekä kokemaan immersiivistä virtuaalista läheisyyttä toisten osallistujien kanssa.

Kahden päivän aikana asiantuntijat ottavat laajasti kantaa VR:n mahdollisuuksiin oppimisessa, virtuaaliympäristöjen rakentamiseen sekä opettajien digivalmiuksiin ja ammatillisen asiantuntijuuden kehittämiseen. Tapahtuma mahdollistaa lisäksi aitoja kohtaamisia ja keskusteluja esitysten ulkopuolella.

EDUXR 2020:n sisältö on timanttia ja esiintyjät ovat eturivin oppimisen ja oppimisteknologioiden asiantuntijoita. Helsingin yliopiston professori Kirsti Lonka keskittyy keynote-puheenvuorossaan siihen, mitä hyvää vallitseva poikkeustilanne voi tuoda suomalaiseen oppimiskulttuuriin.

Professori Pasi Vahimaa Itä-Suomen yliopistosta ja apulaisprofessori Henri Pirkkalainen Tampereen yliopistosta vievät kuulijat virtuaalitodellisuuden laboratoriomaailmoihin ja korkeakoulujen kansainvälisiin tutkimushankkeisiin. Jyväskylän yliopiston professori Päivi Häkkinen joukkoineen virittää osallistujat pohtimaan ja keskustelemaan oppimisesta virtuaalitodellisuudessa.

­ – VR yleistyy ennakoitua nopeammin ja muuttaa sekä koulutuksen, oppimisen, työnteon että kohtaamisen täydellisesti. Samana päivänä voit olla vaikkapa New Yorkissa, Sydneyssä, Äkäslompolossa ja lopuksi vaikka Marsissa, idean isä, Tampereen yliopiston digijohtaja Juha Eskelinen kertoo.

­ – Pedagogina minua kiinnostaa, miten voimme tarjota erilaisille oppijoille parhaan mahdollisen immersiivisen ja yhteisöllisen oppimiskokemuksen. XR-teknologiat laajentavat oppimisen todellisuuksia ja avaavat ennen näkemättömiä mahdollisuuksia. Ne tulevat mullistavat oppimisen materiaalit ja palvelut, opettajankouluttaja Merja Juntunen Jyväskylän yliopistosta kertoo.

– Nyt tarvitaan rohkeita soihdunkantajia, näkeviä, kokevia ja tekeviä edelläkävijöitä myös oppimateriaalien tuottajien ja kustantajien keskuudesta. Tässä on mielestäni suomalaisen koulutusviennin tulevaisuus, Juntunen täydentää.

EDUXR 2020 -tapahtumanjärjestävät virtuaalitodellisuudessa Tampereen yliopisto, Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto yhteistyössä JAMK:n ammatillisen opettajakorkeakoulun sekä ITK2020-tapahtuman kanssa AltspaceVR-ympäristössä 16.-17.4.2020. Siihen voi osallistua sekä VR-laseilla että tietokoneella. Lisätietoa ja yksityiskohtaiset ohjeet osallistumisesta löytyvät tapahtuman verkkosivuilta https://eduxr.fi.

Tapahtuman taustalla on Business Finlandin rahoittama Co-Creation-hanke “Laajenevat oppimisen todellisuudet”. Hanke rakentaa laaja-alaista VR-toimijoiden verkostoa, jonka yhteisellä asiantuntemuksella syntyy kansainvälisesti merkittävää VR-teknologiaa ja oppimista yhdistävää osaamista, tutkimusta, uudenlaisia koulutuspalveluja ja -tuotteita ja näiden pohjalta kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia. EDUXR 2020 toimii myös ammatillisen koulutuksen oppimisympäristönä ja näyttöpaikkana POKE:n Digilabin tulevaisuuden teknologioiden opiskelijoille.

Lisätietoja:

Juha Eskelinen, Tampereen yliopisto, juha.eskelinen@tuni.fi, +358400607548

Merja Juntunen, Jyväskylän yliopisto, merja.juntunen@jyu.fi, +358408054252

Videot:

Tapahtuman esittelyvideo https://spark.adobe.com/video/xKUyWuNkq7KLH

Videoita AltspaceVR:ään rakennetuista tapahtumaympäristöistä YouTubessa:

https://youtu.be/KPTZ6FZSTCU

https://youtu.be/Jmaz7qqLZrU

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

EDUXR 2020:n iltatapahtuman teemana on "Fly Me to the Moon". Juha Eskelinen ja Merja Juntunen lensivät järjestelyjen lomassa kuuhun.
EDUXR 2020:n iltatapahtuman teemana on "Fly Me to the Moon". Juha Eskelinen ja Merja Juntunen lensivät järjestelyjen lomassa kuuhun.
Lataa
Tapahtuman teknologisesta toteutuksesta huolehtii Poken Digilabin taitava teknotiimi.
Tapahtuman teknologisesta toteutuksesta huolehtii Poken Digilabin taitava teknotiimi.
Lataa
Tapahtumien keskipiste, esityssali, valmiina ottamaan osallistujat vastaan.
Tapahtumien keskipiste, esityssali, valmiina ottamaan osallistujat vastaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Toimiva työelämäyhteistyö oppimisen ekosysteemeissä28.5.2020 11:02:29 EESTTiedote

Valtakunnallisen eAMK – Oppimisen uusi ekosysteemi -hankkeen keskeisenä kehittämiskohteena on ollut ammattikorkeakoulujen välisen verkko-opiskelun ja siihen liittyvän digipedagogiikan kehittäminen sekä työelämäläheisyyden vahvistaminen. Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos selvitti hankkeessa mitä työelämälähtöiset oppimisen ekosysteemit voisivat olla, millaisia piirteitä niistä tunnistetaan ja miten ne toimivat.

Väitös: 29.5.2020 Tilinpäätösstandardien kääntäminen edellyttää laskentatoimen asiantuntijuutta27.5.2020 14:15:00 EESTTutkimus

Taloudellinen raportointi edellyttää myös muuta kuin puhtaasti talouteen tai normeihin keskittyvää asiantuntijuutta. Väitöstutkimus tarkastelee laskentatoimen kansainväliseen standardointiin liittyviä käytäntöjä ja IFRS-standardien kääntämiseen liittyviä haasteita. Poikkitieteellinen tutkimus tarjoaa uutta tietoa erityisesti kansainvälisten tilinpäätösstandardien kääntämisestä ja soveltamisesta.

Väitös 29.5.2020 Hyvä kuulo tukee ikääntyneiden elämänlaatua ja arjen aktiivisuutta27.5.2020 07:00:00 EESTTiedote

Arjen eri tilanteissa koetut kuulovaikeudet vähentävät ikääntyneiden henkilöiden liikkumista elinpiirissään sekä elämänlaatua. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan väitöstutkimuksen mukaan kuulolaitteen käytöstä enemmän hyötyä kokevilla henkilöillä liikkumisaktiivisuus on suurempaa verrattuna niihin, joiden kokema hyöty on vähäisempi. Vähentynyt liikkumisaktiivisuus oli yhteydessä suurempaan masennusoireiden määrään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme