Robert Bosch Oy

Oppiva tekoälysensori personoi aktiivisuusseurannan

Jaa
Bosch Sensortecin kehittämä tekoälysensori tekee aktiivisuutta seuraavista älykuulokkeista ja puettavista laitteista itseoppivia.
Boschin itseoppivan tekoälysensorin ansiosta erilaisten aktiivisuusmittareiden käyttäjät voivat esimerkiksi opettaa laitteitaan seuraamaan erilaisia aktiviteetteja. Laitteilta voi myös saada niiltä entistä yksilöllisempää palautetta.
Boschin itseoppivan tekoälysensorin ansiosta erilaisten aktiivisuusmittareiden käyttäjät voivat esimerkiksi opettaa laitteitaan seuraamaan erilaisia aktiviteetteja. Laitteilta voi myös saada niiltä entistä yksilöllisempää palautetta.

Kyykkyjä, vatsalihasliikkeitä tai kahvakuulan heilautuksia… Erilaisten liikuntamuotojen lista on lähes loputon. Monet markkinoilla olevat aktiivisuusmittarit kuten älykellot ja -rannekkeet, pystyvät seuraamaan kuitenkin hyvin rajallista määrää eri liikuntatapoja. Ne eivät myöskään erota lajeja toisistaan luotettavasti, koska käyttäjien tyylit, pituudet, energiatasot ja suoritustavat voivat poiketa toisistaan merkittävästi.

Haasteiden ratkaisemiseksi Bosch Sensortec on kehittänyt itseoppivan liikesensorin, joka tuo tekoälyn erilaisiin puettaviin teknologioihin. Laite sopii harjoittelun lisäksi erinomaisesti myös valmentamiseen.

“Itseoppiva tekoälysensori muuttaa käyttäjien ja aktiivisuusmittareiden vuorovaikutuksen. Aiemmin lähestymistapa oli yksisuuntainen, nyt treenaaminen on vuorovaikutteista”, sanoo Stefan Finkbeiner, Bosch Sensortecin toimitusjohtaja.

Yksilöllisesti räätälöityjä käyttötapoja

Itseoppivan tekoälyohjelmiston perusversio sisältää 15 valmiiksi ohjelmoitua lajia, eli laitetta ei tarvitse opettaa alusta asti itse. Sensori osaa esimerkiksi tunnistaa suunnistamisen ja erottaa kaikki neljä eri uintityyliä, eli perhos-, selkä-, rinta- ja vapaauinnin. Se oppii minkä tahansa uuden aktiviteetin, joka perustuu syklisesti toistuviin kuvioihin.

Lisäksi se tarjoaa neljä eri toimintamallia: oppiminen, personointi, automaattiseuranta ja treenin tehostaminen. Viimeksi mainittu, käyttäjille huomattavaa lisäarvoa tuova toiminto tarjoaa laitevalmistajille oivan tavan erottautua muista tuotteista markkinoilla.

• Oppimismoodissa käyttäjä voi itse lisätä uusia liikuntamuotoja, joita laite ei alun perin tue eli laite opettelee itse seuraamaan niitä. Laite on siis kustomoitavissa omien yksilöllisten tarpeiden mukaan.

• Personoinnissa voi valmiita ohjelmia muokata omaan henkilökohtaiseen tyyliin sopivaksi. Tämän avulla muun muassa suorituksen analysointi ja kalorien kulutuslaskenta tarkentuvat.

• Automaattinen seuranta sopii erityisesti kestävyys- ja voimaharjoitteluun. Se huolehtii kokonaisvaltaisesta seurannasta kuten intensiteetin analysoinnista sekä toistojen laskemisesta ilman, että käyttäjän täytyy tehdä manuaalisia toimenpiteitä.

• Treeniä voi tehostaa niin, että laitteeseen lisätään malliksi omille treeniohjelmille valmiita aktiviteetteja, jotka voivat olla peräisin omalta valmentajalta tai vaikka joltain tietyn urheilulajin tähdeltä. Näin käyttäjät voivat verrata itseään vaikka omiin treenikavereihin tai urheilulajin parhaimmistoon.

Tietoturvallinen ja nopea

Koska tekoäly on sulautettu itse sensoriin, se ei tarvitse yhteyttä pilvipalveluun tai edes älypuhelimeen. Tämä minimoi sähkön kulutuksen lisäksi laskentaviiveen eli latenssin. Se tarkoittaa, että käyttäjät saavat laitteelta reaaliaikaista palautetta nopeasti ja sen latausvälit ovat pitkät.

Koska käyttäjä ei ole riippuvainen internet-yhteydestä tai puhelimestaan, suoritusta pystyy seuraamaan ja analysoimaan missä ja milloin tahansa. Myös datan yksityisyys on turvattu, kun dataa ei lähetetä laitteesta ulos.

 

 
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Boschin itseoppivan tekoälysensorin ansiosta erilaisten aktiivisuusmittareiden käyttäjät voivat esimerkiksi opettaa laitteitaan seuraamaan erilaisia aktiviteetteja. Laitteilta voi myös saada niiltä entistä yksilöllisempää palautetta.
Boschin itseoppivan tekoälysensorin ansiosta erilaisten aktiivisuusmittareiden käyttäjät voivat esimerkiksi opettaa laitteitaan seuraamaan erilaisia aktiviteetteja. Laitteilta voi myös saada niiltä entistä yksilöllisempää palautetta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye