Vaasan kaupunki - Vasa stad

Öppna ditt hjärta och ditt hem för ett barn – gå en kurs och bli familjevårdare

Dela

Vi behöver vardagshjältar som vill hjälpa till genom att erbjuda ett hem till barn som inte längre kan bo med sina föräldrar. Sök till en förberedande kurs för familjevårdare som ordnas i Vasa och i Jakobstad.

En familjevårdare erbjuder sitt hem som uppväxtmiljö för ett barn eller en ung person för en kortare eller en längre tid, t.o.m. fram till dess att barnet är vuxet. Familjevårdaren har hand om barnet som en del av den egna familjen.

Till familjevården behöver vi många olika slags familjer för föränderliga situationer. Du kan vara gift eller sambo, leva ensam eller i en ombildad familj. Du kan ha egna barn eller inga barn. Du kan bo i en stad eller på landet. Viktigast är att du har en stabil livssituation, ett vanligt vardagsliv och viljan att vara familjevårdare, säger chefen för familjevården Jouni Riitijoki.

Den förberedande kursen ger närmare utgångspunkter för familjevårdare

Den förberedande kursen för dem som vill bli familjevårdare går under namnet PRIDE. I kursen ingår gruppträffar med olika teman, hembesök och olika uppgifter.

Under utbildningen utvärderar vi tillsammans din vilja och dina färdigheter att bli familjevårdare, beskriver Riitijoki.

Skulle du vilja vara familjevårdare?

Först börjar Vasa stads Facebook-kampanj för den svenskspråkiga kursen och i augusti kampanjen för den finskspråkiga kursen.

Om du blev intresserad, ta kontakt! Fyll i en ansökan på familjevårdens webbsida på vaasa.fi. Notera att en ifylld ansökan ännu inte binder dig till något.

Även om de förberedande kurserna ordnas vid vissa tidpunkter, tar vi gärna emot ansökningar hela tiden. När vi får en ansökan, kommer vi överens om en intervjutid. Det går alltid att ringa till oss och fråga mer, inspirerar Riitijoki.

Kontakter

Serviceområdeschefen för barn- och familjesocialarbete Jussi Björninen, tfn 0400 860 096, jussi.bjorninen@vasa.fi. Anträffbar fredag 10.7.2020.

Socialarbetaren inom familjevården Camilla Helsing-Isaksson, tfn 06 325 2318, 040 168 1568, camilla.helsing-isaksson@vasa.fi. Anträffbar fr.o.m. måndag 13.7.2020.

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum