Hämeen ELY-keskus

Orimattilan Neste Express -jakeluasema uudistetaan ja maaperä puhdistetaan

Jaa

Hämeen ELY-keskus on antanut päätöksen Orimattilan Kärrytiellä sijaitsevan Nesteen Express-aseman maaperän puhdistamisesta. Polttoaineen jakeluasema uudistetaan tänä kesänä ja samalla Neste Markkinointi Oy puhdistaa alueen maaperän.

Öljyllä ja bensiinillä pilaantunutta maata on noin 100 tonnia. Pilaantuminen on seurausta alueella vuodesta 1978 harjoitetusta polttoaineen jakelusta. Pilaantunut maa poistetaan, ettei siitä aiheudu haittaa alueen maankäytölle ja pohjavedelle. Asema sijaitsee Ämmäntöyrään pohjavesialueella.

Hämeen ELY-keskus edellyttää päätöksessään, että pilaantuneet maat kaivetaan pois ja toimitetaan pilaantuneiden maiden käsittelylaitokseen. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa maan puhdistustyön laatua.

Pilaantuneet maat on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu haittaa ympäristölle. Puhdistuksen lopuksi maaperän puhtaus varmistetaan maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Johtava asiantuntija Olli Valo, Hämeen ELY-keskus, puh. 029 5025 240

Tiedotus:
Minna Huovinen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 076

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme