AhlmanAhlman

Oriveden Opiston musiikkilinja siirtyy Tampereelle

Jaa

Syksyllä Ahlmanin kampuksella aloittavalla musiikkilinjalla on pitkä ja kunniakas perinne musiikin korkealuokkaisena kouluttajana. Kohta 40 vuotta toimineen linjan muutto Tampereelle mahdollistaa monipuolisen yhteistyön alueen muiden musiikkioppilaitosten kanssa.

Musiikin opiskelu laajentaa kirjaimellisesti sekä harrastajan että ammattimuusikon urasta haaveilevan skaalaa.

– Musiikkilinjan ensisijaisena kohderyhmänä ovat musiikin ammattiopintoja suunnittelevat. Linjalla on yhtä lailla annettavaa puoliammattimaisesti keikkaileville harrastajamuusikoille ja esimerkiksi biisintekijöille ja säveltäjille, jotka haluavat nostaa tekemisen tason pöytälaatikosta stagelle, koulutuspäällikkö Sami Kainulainen kertoo.

Vuoden kestävä linja tarjoaa intensiivisen ja luovan ympäristön, jossa musiikin opiskeluun ja tekemiseen voi keskittyä täysipäiväisesti. Monipuolisen opintokokonaisuuden osa-alueet täydentävät toisiaan, eikä opintoja rajoita musiikkityyli, instrumentti tai vastakkainasettelu teorian ja käytännön kesken. Vuosi sisältää yhteissoittoa, instrumenttitaitoja, musiikin tuntemusta, musiikkiteknologiaa, säveltämistä ja biisintekoa. 

– Musiikkia lähestytään monesta kulmasta, mukana ovat niin barokki, EDM kuin latinalaisamerikkalaiset rytmit unohtamatta perinteistä popin, rockin ja jazzin kolminaisuutta, listaa Kainulainen.

Linjan opiskelijat valitaan pääsykokeella.

– Opinnot eivät sovi ihan aloittelijoille, mutta hyvää alkuun päässeille luvassa on hieno ja laaja-alainen kokonaisuus, joka on sovellettavissa kaikkeen musiikin parissa tekemiseen, Kainulainen luonnehtii. 

 

Syksyllä toiminnan aloituksesta 40 vuotta

Oriveden Opiston musiikkilinjan toiminta alkoi vuonna 1978. Samoihin aikoihin suomalainen musiikki alkoi saada näkyvyyttä myös ulkomailla. Musiikkilinjalta on ponnistanut vuosien saatossa musiikin kovia ammattilaisia. Moni opiston käynyt on päätynyt ammattilaisuralle niin esiintyvinä taiteilijoina, biisintekijöinä ja tuottajina kuin opettajinakin. Esimerkkeinä jazzkitaravelho Teemu Viinikainen, jazzrumpali Teppo Mäkynen, Aikakoneen Sani sekä musiikkilinjan opettajanakin toiminut muusikko ja kapellimestari Jukka Iisakkila.

 

Yhteisöllinen musiikkilinja ponnahduslautana ammattiin 

Reetta Taavilalle musiikkilinjalla lukion jälkeen vietetty vuosi antoi itseluottamusta ja kehitti musikaalisia taitoja. Monipuolisen kurssitarjonnan ja ammattitaitoisen opetuksen ohella parasta antia oli linjan tuoma yhteisöllisyys. 

– Tiivis vuosi yhdessä samalle asialle omistautuneiden ihmisten kanssa synnyttää luovien projektien lisäksi elinikäistä ystävyyttä. Opisto vahvisti myös sen, että halusin musiikin olevan suuressa roolissa tulevassa ammatissani, kertoo Taavila, joka jatkoi opistolta musiikkipedagogiikan ja musiikkikasvatuksen opintoihin ja toimii nyt pianonsoiton opettajana Virta-opistolla Imatralla. 

 

Tampereella yhteistyömahdollisuudet monipuolistuvat

Tampereelle siirtyminen mahdollistaa aiempaa tiiviimmän yhteistyön Tampereen konservatorion, musiikkiopistojen, Tampereen seudun kuorojen ja kulttuurilaitosten sekä TAMK:n kanssa.

Kainulaisen mukaan musiikki on monelle yksilötasolla merkittävä ilmaisukeino ja tapa olla olemassa. Yhteisön ja yhteiskunnan tasolla musiikki osana muuta kulttuuria on myös taloudellisesti merkittävä osa markkinoita.

  Musiikin kuluttaminen on yhteisöllisimmästä ja ekologisimmasta päästä oleva tapa pitää talouden mekanismeja ja verotuloin tuettuja palveluja käynnissä, toteaa Kainulainen. 

 

Oriveden Opiston musiikkilinjan syyslukukausi alkaa 14.8. 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt 

Musiikkilinjan koulutuspäällikkö Sami Kainulainen, p. 050 383 3955  sami.kainulainen@ahlman.fi 

Toimitusjohtaja Timo Jaakkola p. 0400 732 145 timo.jaakkola@ahlman.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Ahlman
Ahlman
Hallilantie 24
33820 Tampere

03 3399 2500http://www.ahlman.fi

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistoa ylläpitää yksityinen Ahlmanin koulun Säätiö. Ahlman tarjoaa toisen asteen ammatillista koulutusta sekä vapaan sivistystyön opintoja. Tarjolla on kirjoittamisen, kuvataiteen, musiikin ja pelialan koulutusta. Muita palveluita ovat lähiruoka sekä kokous- ja majoituspalvelut maaseutumiljöössä. Oriveden Opisto siirtyi Ahlmanin koulun säätiölle 1.1.2015.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ahlman

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme