Kansallinen kokoomus

Orpo: SDP:n veronkorotukset rankaisevat työtä ja yrittämistä

Jaa
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin esittämiä veronkorotuksia. SDP on pitänyt esillä Tanskan verotusta esimerkkinä Suomelle ja esittänyt ohjelmissaan mittavia veronkorotuksia yrittäjille. Kokoomuksen mukaan Suomi ei nouse veronkiristyksillä, vaan työllä ja yrittämisellä.
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

”Marinin ja SDP:n ihannoima Tanskan veromalli tarkoittaisi käytännössä ruoan arvonlisäveron lähes tuplaamista sekä pieni- ja keskituloisten palkkojen kireämpää verotusta. Tämä on täysin väärää politiikkaa, kun suomalaiset painivat muutenkin nousevien kustannusten kanssa. SDP irtaantunut tavallisen ihmisen arjesta”, Orpo sanoo.

SDP on esittänyt talouspoliittisessa ohjelmassaan roimia veronkiristyksiä, joista suurin osa osuu yrittäjien maksettavaksi.

”Veroja ei voi kiristää 10 miljardilla eurolla niin, ettei se näkyisi jokaisen suomalaisen kukkarossa. Viime kädessä veronkiristykset osuvat aina työhön ja yrittämiseen. Yrittämisen verotuksen kiristäminen erityisesti heikentäisi yrittäjien asemaa ja johtaisi siten irtisanomisiin. Talouskasvu tapahtuu vain työllä ja yrittämisellä, eikä veronkorotuksilla auteta kumpaakaan. SDP on totisesti entinen työväenpuolue”, Orpo sanoo.

Valtio velkaantuu hallituksen suunnitelmien mukaan tulevina vuosina 10 miljardin euron vuotuista tahtia, mikäli suuntaa ei käännetä. Jos hallituksen linjalla jatketaan, syövät korkomenot muutaman vuoden päästä jo maanpuolustuksen verran rahaa. Kokoomuksen tavoite on pelastaa suomalainen hyvinvointivaltio ja tärkeät palvelut.

”Heikommista huolehtiminen ja suomalaisten palveluiden turvaaminen eivät onnistu veroja kiristämällä tai velalla rakentamalla. Palvelut rakennetaan kestävästi vain työllä.”, Orpo muistuttaa.

Kokoomus on vaaliohjelmassaan kertonut hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen pelastamisen olevan sen tulevan vaalikauden päätavoite.

”Kokoomus käyttäisi korkorahat mieluummin palveluihin kuten vanhustenhoitoon ja koulutukseen, kuin syytäisi niitä kansainvälisille pankkiireille. Velkaantuminen rapauttaa jo nyt hyvinvointivaltion rahoituspohjaa ja siten heikentää palveluita, kun korkomenot nielevät yhä suuremman osan valtion budjetista. Ensi kauden tärkein tehtävä on hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen, mikä tapahtuu vain pysäyttämällä nykyinen velkaralli”, Orpo sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme