Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Osallistu ja vaikuta Lapin maahanmuuttostrategiaan

Jaa
Hyvinvoivassa Lapissa kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan. Lapin maahanmuuttostrategialuonnos on nyt kaikkien luettavana ja kommentoitavana netissä.

Lapin maahanmuuttostrategiaa laaditaan vuoteen 2030+ palvelemaan moninaista ja muuttuvaa Lappia. Strategia kokoaa yhteen tavoitteet ja toimenpiteet, joilla parannetaan nykyisten ja tulevien maahanmuuttaneiden kotoutumista, työllistymistä sekä yhdenvertaista asemaa Lapissa.

- Lappilaisten on aktiivisesti edistettävä maahanmuuttoa ja kansainvälisten osaajien rekrytointia yritysten rekrytointiongelmien helpottamiseksi. Meitä jokaista tarvitaan siihen, että kansainväliset työntekijät ja opiskelijat kokevat itsensä tervetulleeksi, Lapin ELY-keskuksen johtaja Marja Perälä kommentoi.

Strategiaa on työstetty vuoden 2022 ajan yhteisin työpajoin, keskusteluin ja sähköisin kyselyin. Laajalla yhteistyöllä valmisteltu luonnos on nyt valmis kommentoitavaksi. Lapin ELY-keskus pyytää lausuntoja lappilaisilta ja kutsuu näin vaikuttamaan yhteisen strategian sisältöön ja toimeenpanoon.

Tutustu Lausuntopalvelun kautta strategialuonnokseen ja jaa huomiosi sekä kehittämisehdotuksesi viimeistään 16.11.2023. Strategia julkaistaan 8.12.2022.

Strategiaa laaditaan Lapin ELY-keskuksen johdolla, osana ESR-rahoitteista Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Marja Perälä, 0295 037 050, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Etelä-Lappiin ennustetaan normaalia ja Pohjois-Lappiin vaikeaa kelirikkokevättä22.3.2023 08:36:30 EET | Tiedote

Kelirikkokeväästä ennustetaan lähes koko valtakunnan tasolla normaalia, mutta pohjoisimmassa Lapissa kelirikko voi olla vaikeampi. Kelirikon lopullinen vaikeusaste riippuu kuitenkin vielä paljon kevään säistä. Esimerkiksi kuiva ja aurinkoinen sää sekä yöpakkaset voivat helpottaa tilannetta. Eri teiden ja jopa tieosien välillä voi esiintyä voimakasta paikallista vaihtelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme