Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Osallistuvan budjetoinnin äänestysaika on 1.–31.10.2019

Jaa

OmaStadin ideat ovat valmiina äänestettäviksi. Lokakuussa on helsinkiläisten vuoro valita suunnitelmista ne, jotka kaupunki toteuttaa.

Kuvat: Kimmo Brandt. Taitto:  Helsingin kaupungin osallisuus- ja neuvontayksikkö.
Kuvat: Kimmo Brandt. Taitto: Helsingin kaupungin osallisuus- ja neuvontayksikkö.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jossa tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestäjä saa äänestää sekä omaa asuinaluetta että koko kaupunkia koskevista suunnitelmista. Äänestää voi myös henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten kirjastoissa ja asukastaloissa.

Ennen äänestyspäätöstä voi tutustua suunnitelmiin täällä.

"Haluamme, että helsinkiläiset voivat aidosti ja mahdollisimman suorasti vaikuttaa kaupungin toimintaan. Osallistuva budjetointi on historiallinen askel kohti osallistavampaa ja avoimempaa Helsinkiä sekä entistä toimivampaa kaupunkia. Olemme maailmallakin edelläkävijöiden joukossa tässä asiassa", toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Katso pormestarin video.

Ensimmäistä kertaa helsinkiläisnuoret saavat äänestää siitä, miten Helsinki jakaa 4,4 miljoonaa euroa. Lisäksi he pääsevät äänestämään RuutiBudjetista. Molemmat äänestykset tapahtuvat omastadi.hel.fi -palvelussa.

OmaStadin onnistunut ensimmäinen vuosi

OmaStadi -palvelussa helsinkiläiset ovat itse ideoineet ja suunnitelleet, miten kaupunkia muutetaan toimivammaksi ja hauskemmaksi.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Tänä vuonna Helsinki käyttää ensimmäistä kertaa 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Käytettävissä oleva määräraha jakautuu alueittain asukasluvun mukaan. Viidesosa budjetista on varattu koko kaupunkia koskeviin ehdotuksiin.

Osallistuvan budjetoinnin ensimmäinen toimintavuosi huipentuu lokakuun äänestykseen. Ensimmäisenä vuonna helsinkiläiset tekivät noin 1300 ehdotusta. Näistä reilu 800 ehdotusta arvioitiin toteuttamiskelpoisiksi. Keväällä 2019 asukkaat ja kaupungin asiantuntijat työskentelivät yhdessä OmaStadi Raksan työpajoissa ja omastadi.hel.fi -palvelussa jalostaen ideoita eteenpäin suunnitelmiksi. Kesän aikana suunnitelmille laskettiin kustannusarviot. Syntyi 296 suunnitelmaa sekä arviot niiden toteutukseen tarvittavista määrärahoista.

”Tule tutustumaan suunnitelmiin ja suunnitelmien tekijöihin sekä kuulemaan lisää osallistuvasta budjetoinnista OmaStadi Expo -tapahtumaan Oodiin 5. lokakuuta”, sanoo kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestäminen on mahdollista myös ilman pankkitunnuksia. Esittämällä henkilötodistuksen pääsee äänestämään tietyissä kaupungin palvelupisteissä. Tarkista äänestämisen ajat ja paikat osoitteessa omastadi.hel.fi Lisätietoja saa myös stadiluotseilta.

OmaStadi Expo kirjasto Oodissa lauantaina 5.10.2019 kello 10-13.

Lisätietoja:

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 5781428, titta.reunanen@hel.fi

#OmaStadi

#osallistuvabudjetointi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, Osallisuus- ja neuvontayksikkö, puh. 040 5781428, titta.reunanen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 685 7690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kuvat: Kimmo Brandt. Taitto:  Helsingin kaupungin osallisuus- ja neuvontayksikkö.
Kuvat: Kimmo Brandt. Taitto: Helsingin kaupungin osallisuus- ja neuvontayksikkö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuus 27.2.202019.2.2020 10:32:58 EETKutsu

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupungin ilmastotyöllä on jo saatu aikaan paljon, mutta tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan enemmän kunnianhimoa, erityisesti kestävien lämmitysratkaisujen löytämiseksi. Helsinki haastaa innovaattorit ja alan parhaat asiantuntijat mukaan ratkaisemaan kaupungin lämmityshaastetta käynnistämällä kansainvälisen kilpailun, jonka palkinto on miljoona euroa. Tervetuloa Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuuteen torstaina 27. helmikuuta Helsingin kaupungintalon tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11–13). 9.00 Aamiaistarjoilu 9.30 Pormestari Jan Vapaavuori avaa tilaisuuden Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen: Kunnianhimon tason nosto globaalin ilmastomuutoksen hillinnän edellytys Projektinjohtaja Laura Uuttu-Deschryvere: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun esittely 10.30 Kahvitarjoilu & keskustelua Tilaisuuteen ilmoittautuminen: Viestintäasiantuntija Anne Hämäläinen, kaupu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme