Osuuskauppa Arinan ravintolat ja hotellit tyhjensivät palkintopöydän S-ryhmän Mara-päivillä

”Olemme tehneet Arinan matkailu- ja ravitsemistoimialalla pitkäjänteistä työtä asiakaskohtaamisen johtamisessa ja henkilökunnan kehittämisessä. Tämä työ kantaa nyt hedelmää ja olen erittäin ylpeä palkittujen toimipaikkojen henkilökunnan ja esimiesten saavutuksista. Tästä on hienoa jatkaa töitä huipputiimien kanssa palvellen jatkossakin asiakkaita Pohjois-Suomessa Arinan toimialueella.” iloitsee toimialajohtaja Ulla Peltoniemi Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta.
”Vuoden S-Chef” Oulun Amarilloon ja ”Vuoden Revenue Manager” Arinan Sokos Hotelleille
”Parhaiden onnistujien palkitseminen on tärkeä tapa vahvistaa hyvää palvelu- ja johtamiskulttuuria sekä sitouttaa henkilökuntaa. Juhlistamalla hyviä suorituksia haluamme kiittää onnistumisista ja tarjota voittajille heidän ansaitsemansa hetken valokeilassa”, toteaa kehitysjohtaja Peter Jung SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.
Vuoden S-Chefinä palkittiin Oulun Amarillon keittiömestari Jarno Ypyä. Palkinnon perusteluissa mainittiin mm. Ypyän esimiesominaisuudet, joissa häntä kuvattiin lempeäksi, mutta aikaansaavaksi, todelliseksi ihmisten johtajaksi. Lisäksi Ypyä on innostuva, kehittävä sekä eteenpäin katsova keittiömestari. Hänellä on ollut aktiivinen rooli myös ketjun ruokatuotekehityksessä ja ymmärtää koko konseptin laaja-alaisesti. Tästä syystä Ypyää ja hänen osaavaa ja valmentavaa otetta johtamiseen on käytetty isossa roolissa uusittavien toimipaikkojen avausvalmennuksissa. Vaikka hän on mestari keittiössä, niin Oulun Amarillon keittiömestarista on tullut myös some-ilmiö, sillä Ypyän ”The Jape & Amarillo Cheftainers”-YouTube show on saanut vankan seuraajakunnan.
Myös ”Vuoden Revenue Manager”-palkinto lähti tänä vuonna Ouluun Hanna Limingojan mukana. Limingoja on ollut suuressa roolissa kasvattamassa majoitustoiminnan kannattavuutta revenue management toiminnalla toimien jatkuvassa vuorovaikutuksessa myynnin, markkinoinnin, myyntipalvelun sekä hotellien operatiivisen väen kanssa. Perusteluissa mainittiin myös mm. Limingojan panos koko S-ryhmän revenue management kehitykseen sekä hänen onnistumisensa peräti kolmella eri markkinalla, joissa oman haasteensa luovat mm. suuret sesonkikohtaiset muutokset kysynnässä. Hanna Limingoja nimettiin perusteluissa myös malliesimerkiksi revenue managerista, jonka päätökset perustuvat dataan ja joiden eri vaihtoehdot simuloidaan huolellisesti.
”Vuoden suositelluin”- ja kolme ”Vuoden paras ravintola”-palkintoa Pohjois-Suomeen
Osuuskauppa Arinan ravintolat saivat tänä vuonna useita ykköspalkintoja. ”Vuoden Rosso”- ja ”Vuoden Amarillo”-palkinnot lähtivät Arinalaisten mukana Rovaniemelle ja ”Vuoden Grill it!”-palkinto Ouluun. Lisäksi Oulun Bacaro Doppio lunasti ”Vuoden suositelluin ravintola”-palkinnon.
Parhaan ravintolan tittelin saa, kun ravintolan myynti ja kannattavuus on erinomaisella kasvu-uralla sekä tulos, työtyytyväisyys ja henkilöstötyytyväisyys erinomaisia. Menestyksen takana on yleensä omalla toiminnallaan hyvää esimerkkiä antanut esimies tai esimiehet, jotka saavat tiimin puhaltamaan yhteen hiileen.
”S-ryhmän valtakunnalliset ravintolat ovat uudistuneet viime vuosina voimakkaasti niin miljöiden, tuotteiden kuin palvelumallien osalta. Asiakkaamme ovat ottaneet nämä uudistukset ilolla vastaan”, kertoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Lindholm. ”Olemme panostaneet erityisesti esimiestyöskentelyyn, jonka kehittymisen myötä henkilöstön työtyytyväisyys on parantunut huomattavasti. Tämä näkyy positiivisesti niin asiakastyytyväisyydessä kuin tuottavuudessa.”
”Vuoden paras Sokos Hotelli” palkittiin kolmessa kategoriassa
Vuoden paras Sokos Hotelli 2018 on Break Sokos Hotel Levi. Ketjun pohjoisin hotelli on osoittanut esimerkillisyyttä niin tärkeimpien tunnuslukujen kehityksessä kuin ihmisten että brändin johtamisessa. Tunturien kupeessa sijaitseva hotelli saa asiakkailtaan poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta. Break Sokos Hotel Levin myynnin kehitystä on auttanut myös koko Lapin matkailun noste sekä hotellin aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa.
”Vuoden paras Sokos Hotelli”-palkinnon lisäksi Break Sokos Hotel Levi nappasi myös oman ketjunsa ”Paras asiakastyytyväisyys” ja ”Mystery Shopper”-palkinnot. Nämä palkinnot jaetaan asiakkaiden antamien palautteiden ja arviointien perusteella.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina Matkailu- ja ravitsemiskauppa, puh. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Peter Jung, Sokos Hotels kehitysjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskauppa, puh. 010 768 2747, peter.jung@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus,
puh. 0500 831152, juha.lindholm@sok.fi
PALKITTUJEN HAASTATTELUPYYNNÖT:
Jonna Kuustie, MaRa assistentti puh. 044-788 6505, jonna.kuustie@sok.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat tasavertaisesti yli 195 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. 3000 Arinalaista tarjoavat marketkaupan, liikennekaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluita noin 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea. Arinan asiakasomistajat saavat palveluja käyttämällä hyötyjä keskimäärin noin 538 euroa taloutta kohden vuodessa. Arinan tuotot palautetaan aina pohjoiseen, pohjoisen ihmisten ja alueen hyväksi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina
S-market Jääli avataan torstaina 18.9.202517.9.2025 08:01:57 EEST | Tiedote
Jääliläisten kauan odottama uusi S-market Jääli avautuu asiakkaille torstaina 18.9. klo 10. Pohjoissuomalaisten asiakasomistajien mahdollistama investointi on arvoltaan noin 5 M€. Moderni ja energiatehokas myymälä tarjoaa monipuolisen tuotevalikoiman, edullisen ruokakorin ja laajat aukioloajat.
Kemin Prismakeskuksen Ravintolamaailma avautuu – asiakkaiden toiveisiin vastataan herkullisella kokonaisuudella11.9.2025 07:59:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Arina avaa torstaina 11.9.2025 Kemin Prismakeskukseen pitkään toivotun Ravintolamaailman. Uudistus vastaa alueen asiakkaiden toiveisiin tuomalla monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut täydentämään Prismakeskuksen palvelutarjontaa ja parantavat asiakaskokemusta.
Tukihaku pohjoisen lasten ja nuorten hyväksi käynnissä 30.9.2025 saakka8.9.2025 10:13:02 EEST | Tiedote
Sadat yhteisöt Pohjois-Suomessa tekevät joka päivä työtä sen eteen, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa, saada tukea, kuulua joukkoon ja kasvaa turvallisessa ympäristössä. Arina haluaa olla mukana tukemassa tätä toimintaa Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukihaun kautta. Yhteisöt voivat ilmoittautua tuenhakijaksi 30.9.2025 saakka.
Arinan alkuvuosi 2025: Mittavilla investoinneilla hyvinvointia koko Pohjois-Suomen alueelle26.8.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Arinan tammi-kesäkuun liikevaihto oli 526,9 M€ kasvaen edellisen vuoden vastaavasta ajasta 1,3 prosenttia. Asiakasomistajille maksettujen Bonusten ja maksutapaedun määrä kasvoi 17,7 milj. euroon, kasvaen yhteensä 1,4 % edellisvuodesta. Tammi–kesäkuun aikana Arina myös investoi yhteensä 27,7 miljoonaa euroa palveluverkoston laajentamiseen, uudistamiseen ja energiatehokkuuteen.
Arina aloittaa maailman pohjoisimmat robottikuljetukset Rovaniemellä25.8.2025 12:23:01 EEST | Tiedote
Oulussa ja Kempeleessä ihastusta herättäneet robotit alkavat kuljettamaan ruoan verkkokaupan ostoksia Lapinmaan Salen ja S-market Talvitien asiakkaille 26.8.2025. Robottikuljetukset ovat osa Osuuskauppa Arinan ja Starship Technologiesin yhteistyösopimusta. Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme