Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Osuuskunnan perustamissopimukset allekirjoitettu

Jaa

OYS-erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien johtajat allekirjoittivat osuuskunnan perustamissopimukset 7.11.2019. Osuuskunnan tavoitteena on turvata erikoissairaanhoidon palvelut ja laatu koko pohjoisen Suomen alueella.

OYS-Erityisvastuualueen osuuskunnan tavoitteena on turvata erikoissairaanhoidon palvelut ja laatu koko pohjoisen Suomen alueella.

Osuuskunta ja sen ensimmäinen tytäryhtiö, osaamisen jakamisen yhtiö, käynnistävät toimintansa loppuvuodesta 2019.

Omistajina perustetuissa yhtiöissä ovat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja Länsi-pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Osuuskunnan omistus jakautuu sairaanhoitopiirien väestöpohjan suhteessa.

Sairaanhoitopiirien johtajat allekirjoittivat perustamissopimukset 7.11.2019. 

Poliittisista luottamushenkilöistä koostuvassa OYS-Erityisvastuualueen osuuskunnan hallintoneuvostossa on 16 jäsentä ja hallituksessa on kahdeksan viranhaltijajäsentä eri sairaanhoitopiireistä.

Osaamisen jakamisen yhtiön tehtävänä on alkuun erikoislääkäreistä muodostettavien osaajapoolien avulla helpottaa Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirien lääkäripulaa.

Lisätietoja antavat:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän johtaja sekä osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Ilkka Luoma, puh 040 767 1609

Osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen, puh 040 556 2486

Osuuskunnan toimitusjohtaja Antti Lehtola, puh. 050 407 5014

Osuuskunnan lääketieteellinen johtaja Heikki Wiik, puh. 040 540 1532

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:n yt-neuvottelut päätökseen26.11.2019 15:42:33 EETTiedote

Vuodeosastojen toiminnan kehittämiseksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (PPSHP) käynnistettiin yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut naistentautien ja synnytysten yksikössä. Neuvottelujen tavoitteena oli työn ja työtehtävien sisältöjen uudelleen järjestely, jotta ne vastaavat paremmin Oulun yliopistollisen sairaalan nykytoiminnan tarpeisiin. Neuvottelut on saatu päätökseen ilman henkilöstövähennyksiä. Taustalla on syntyvyyden laskun valtakunnallinen ilmiö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme