Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan

Jaa

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

”Aloitin tämän teoksen kirjoittamisen vuonna 2015, mutta sitten Suomen talous alkoi piristyä. Tuntui väärältä ja epäviisaalta vastata viriävään optimismiin muistuttamalla rakenteellisista ongelmista ja monista menetetyistä vuosista. Nyt kun lyhyt nousukausi on päättymäisillään ja taloutemme ongelmat näyttävät suunnilleen samoilta kuin kolme vuotta aiemmin, päätin kirjoittaa kirjan loppuun”, Wahlroos kertoo.

Kriittisestä sävystä huolimatta Wahlroos ei halua lietsoa kirjallaan toivottomuutta, päinvastoin. Suomella on hänen mukaansa kaikki edellytykset kehittyä ja vaurastua myös tulevaisuudessa. ”Oikeilla päätöksillä voisimme murtautua ulos nollakasvun noidankehästä”, hän tähdentää.

Otava on julkaissut aikaisemmin Björn Wahlroosin kirjat Markkinat ja demokratia – loppu enemmistön tyrannialle (2012) ja Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta (2015). Kirjat ovat olleet myynti- ja arvostelumenestyksiä.

Björn Wahlroos (s. 1952) on kauppatieteiden tohtori. Hän toimii Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtajana.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme