Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee kirjan Awak Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä urheilumaailman huipulle

Jaa

Awak Kuier on nuoresta iästään huolimatta singahtanut rytäyksellä kansainväliseen urheilueliittiin. Otava julkaisee kirjan Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä kansainväliseksi urheilutähdeksi. Teoksen kirjoittaa Ylen urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte.

Awak Kuier. Kuva: Ville Vuorinen
Awak Kuier. Kuva: Ville Vuorinen

Kyseessä on tarina rohkeudesta, unelmien päämäärätietoisesta tavoittelusta ja ennakkoluulojen voittamisesta.

”Kirjassa monta yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti merkittävää teemaa kuten maahanmuutto, rasismi, nuoren naisen menestyspaineet ja kulttuurierot. Toki unohtamatta koripalloa, joka kulkee punaisena lankana koko ajan”, Riikka Smolander-Slotte toteaa.

Kotkan Peli-Karhuista ponnistanut Awak Kuier debytoi WNBA-uransa toukokuussa 2021, vain 19-vuotiaana, legendaarisen Dallas Wingsin riveissä. Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen, joka pelaa maineikkaassa WNBA:ssa. Häntä pidetäänkin poikkeuksellisen lahjakkaana koripalloilijana. Kuier valittiin pelaamaan Suomen naisten maajoukkueeseen vain 16-vuotiaana. Hän siirtyi pelaamaan Italian pääsarjan Virtus Eirene Ragusaan kesällä 2020.  

Runsaasti mediahuomiota niittänyt Kuier ja on solminut nimekkäitä sponsorisopimuksia esimerkiksi urheilujätti Niken kanssa.  

Awak Kuier syntyi Egyptissä vuonna 2001, johon hänen perheensä oli paennut Etelä-Sudanin levottomuuksia. Perhe sai YK:n turvapaikan Suomesta Awak Kuierin ollessa 2-vuotias, ja muutti Egyptistä Kotkaan. Awak Kuier varttui Kotkassa, kunnes perhe muutti vuonna 2017 pääkaupunkiseudulle Kuierin koripallouran perässä.  

Riikka Smolander-Slotte on liikuntatieteiden maisteri, liikunnanohjaaja ja kokenut urheilutoimittaja sekä uutispäällikkö, joka on työskennellyt koko uransa, lähes 20 vuotta Yle Urheilussa. Smolander-Slottea kiehtovat urheilun tarinat, suuret tunteet ja ihmiset urheilusaavutusten takana. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myynti- ja arvostelumenestys J-M Latvala - Elämän erikoiskoe (Otava 2020).  

Teos ilmestyy painettuna sekä e- ja äänikirjana. 

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Awak Kuier. Kuva: Ville Vuorinen
Awak Kuier. Kuva: Ville Vuorinen
Lataa
Riikka Smolander-Slotte. Kuva Niclas Mäkelä
Riikka Smolander-Slotte. Kuva Niclas Mäkelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle: Kylmä nakki on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi, ihana ruokakirja, jossa mennään sieltä missä aita on matalin4.6.2021 08:32:00 EEST | Tiedote

Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

Lukuvinkit kesäksi lapsille ja nuorille – muista Otavan käynnissä olevat ystävämyynnit!2.6.2021 08:53:35 EEST | Tiedote

Kesä on viimein täällä, vaan mitä se olisikaan ilman hyvää luettavaa? Aika tylsää! Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjoista löytyy kiinnostavaa, viihdyttävää ja jännittävää lukemista niin aloitteleville kirjanystäville kuin ahmijoillekin. Suurin osa kirjoista on saatavilla perinteisen kovakantisen lisäksi myös ääni- ja sähkökirjana.

Suomalainen Momolu on huippusuunnittelijan ja entisten roviolaisten uusi hittibrändi lapsille – kansainvälinen noste pandan ympärillä on niin kova, että sinunkin on syytä tutustua häneen20.5.2021 08:33:00 EEST | Tiedote

Mitä syntyy, kun Aalto-yliopistosta valmistunut muotoilija ja taidepedagogi lyöttäytyy yhteen sisällönkehityksen ammattilaisten kanssa? Momolu on Leena Fredrikssonin luoma pandahahmo, joka on huimassa kansainvälisessä nosteessa. Nyt Momolu ja ystävät ilahduttavat perheen pienimpiä myös suomenkielisissä lastenkirjoissa.

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit haluaa opettaa, että jokainen lapsi on erilainen, mutta yhtä arvokas18.5.2021 09:24:46 EEST | Tiedote

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on kirjailija Johanna Elomaan uusi lastenkirja, jonka eläinhahmojen erityispiirteet osoittautuvat vahvuuksiksi kun viidakon asukit pakenevat keltaisia kauhukaivajia Paratiisimetsään. Elomaa haluaa kirjallaan auttaa lapsia arvostamaan sekä omaa että muiden ainutlaatuisuutta. Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on suositun Hidasta elämää -kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme