Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee kirjan Keijo Vilhusesta

Jaa

Otava julkaisee vuonna 2022 Aki Linnanahteen kirjoittaman teoksen rikollisjohtaja Keijo Vilhusesta.

Vilhusen tarinan kautta piirtyy kiinnostava ja monin osin hätkähdyttävä kuva Suomen rikollisesta lähihistoriasta. Vilhunen oli johtava toimija suomalaisessa rikollismaailmassa 1980-luvulta aina vuoteen 2013, jolloin paljastui hänen roolinsa Helsingin huumepoliisia pitkään johtaneen Jari Aarnion tietolähteenä.

Kirjan teko käynnistyi viime syksynä, jolloin Linnanahde sai kirjahankkeeseen liittyneen yhteydenoton. Samalla Linnanahteelle tarjoutui tilaisuus käydä pitkiä ja syvällisiä keskusteluja Vilhusen, hänen perheensä sekä muun lähipiirin kanssa.

”Tavoitteenani on avata Vilhuseen liittyviä mysteereitä sekä kuvata riippumattomasti sitä, millainen mies on Keijo Vilhunen ja miten hänestä tuli rikollisjohtaja”, Aki Linnanahde kertoo. Hänen päämääränään on korkeatasoinen ja tietopohjaltaan vakuuttava rikoskirja, josta suomalaiset voivat nauttia niin luettavana kuin kuunneltavana versiona.

Rikollisia käsittelevät kirjat ovat herättäneet kriittistä keskustelua. ”Keijo Vilhusen tarinan kautta ei takuulla synny ihannoivaa kuvaa rikollisesta elämäntavasta. Sen synkät puolet nousevat vahvasti esille, kuten tällaisessa kirjassa pitääkin”, Linnanahde korostaa. Hän kertoo Vilhusen myös todenneen taustakeskusteluissa, että ”ei tätä ammattia voi kenellekään suositella”. Vilhunen suorittaa parhaillaan kymmenen vuoden vankeustuomiota.

Otavan kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa toteaa, että rikollisuus on yhteiskunnallisesti tärkeä alue, jota myös tietokirjallisuuden on käsiteltävä. Rikollisuudesta ei voi kirjoittaa ilman rikollisia, heidän kokemusmaailmaansa ei voi sivuuttaa.

Vesikansan mukaan Linnanahteen kirja nojaa ainutlaatuiseen tietopohjaan. ”Rikollisuudessa, kuten myös vakoilussa, paljon arvokasta tietoa tallentuu keskeisten avaintoimijoiden muistiin. Näitä tietovarantoja Aki Linnanahde pääsee hyödyntämään Vilhusen ja hänen lähipiirinsä osalta. Luvassa on ainutlaatuinen true crime -kirja”, Jarkko Vesikansa sanoo.

Aki Linnanahde on aiemmin kirjoittanut kirjan Jere Karalahden elämästä (Jere, WSOY 2017) sekä ohjannut ja toimittanut tv-dokumentin rap-artisti Cheekistä (Cheek - kuka muka?, 2018). Linnanahde on Suomen suosituimpia mediapersoonia, joka tunnetaan Radio Rockin ja Radio Novan aamujuontajana sekä Venla-palkittuna tv-kasvona.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Haluatko lisää rahaa? Bloggaaja Marianne Lehikoinen neuvoo Sivubisnes-uutuuskirjassaan, kuinka sinäkin voit ryhtyä ansaitsemaan lisätuloja3.3.2021 08:33:00 EETTiedote

Kuka tahansa voi valjastaa oman intohimonsa tai osaamisalueensa säännöllisiksi lisätuloiksi. Career girl -yhteisön perustaja, 24-vuotias yrittäjä Marianne Lehikoinen neuvoo uutuuskirjassaan Sivubisnes, kuinka se onnistuu. Sivubisnes on osa Otavan digital first –kustannusohjelmaa, ja teos ilmestyy ensisijaisesti ääni- ja sähkökirjana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme