Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Linda Lampeniuksen muistelmat

Jaa

Otava julkaisee syksyllä 2021 viulisti Linda Lampeniuksen muistelmat. Kirjassa Lampenius käsittelee avoimesti elämänkokemuksiaan, menestysten ja toisaalta vaikeuksien täyttämiä vuosia sekä ihmisenä kasvamista.

Lampeniuksen kirja kertoo, kuinka musiikkiin intohimoisesti pienestä pitäen suhtautuva tyttö varttuu nuoreksi naiseksi, josta tulee yhtäkkisesti kaikkien suomalaisten tuntema viihdetähti. Elämä saa yhä kaoottisempia piirteitä, ja musiikki - Lampeniuksen intohimo - jää mediajulkisuudessa kaiken muun varjoon. Perfektionismista kärsivä Lampenius on kadottamassa otteen itseensä, mutta viimein hän kuitenkin löytää tasapainon ja rakkauden.

”Minusta tuntuu kuin olisin elänyt samanaikaisesti monta elämää. Sieluani on koeteltu ja heitelty äärimmäisyydestä toiseen. Usein ruumiini on kulkenut omia aikojaan kuin automaattiohjauksella, ja sisimmässäni olen elänyt aivan toisessa ajassa ja paikassa”, Linda Lampenius kertoo.

Kirjaa kirjoittaessaan Lampenius on käynyt läpi kokemiaan iloja, suruja, yllätyksiä, pettymyksiä ja kipeitä kokemuksia, jotka liittyvät muun muassa syömishäiriöihin, läheisriippuvuuteen ja sovinistiseen ilmapiiriin, joka oli vallalla monilla alueilla vielä 1990-luvulla.

Elämänkokemuksista kirjoittaminen on tuntunut Lampeniuksesta häkellyttävältä. ”Kirjoittaessani pystyin tuntemaan uudelleen kaiken kokemani kivun ja surun. Välillä vain musiikki auttoi minua pitämään pääni pinnan yläpuolella, kun vastoinkäymiset raastoivat sieluani. Mutta olen saanut myös iloita uudelleen kaikista uskomattomista hetkistä ja saavutuksista vuosien varrelta. Tunnen suurta kiitollisuutta kaikesta mitä olen saanut kokea.”

Kirjan kirjoittaminen on tarjonnut Lampeniukselle vastauksia siihen, kuka hän todella on. ”Vastaus osoittautui monikerroksiseksi, koska persoonallisuuteni koostuu monenlaisista osista. Mutta luulen tunnistaneeni persoonani ytimen, kiitos kirjoitusprosessin”, Lampenius kertoo.

Lampeniuksen yli kahdeksan vuotta kirjoittama kirja julkaistaan samanaikaisesti Suomessa ja Ruotsissa, molemmilla kielillä. 

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi

Linda Lampeniuksen kuvat: Liisa Valonen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Linda Lampenius. Kuva: Liisa Valonen
Linda Lampenius. Kuva: Liisa Valonen
Lataa
Linda Lampenius. Kuva: Liisa Valonen
Linda Lampenius. Kuva: Liisa Valonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Moomin Characters, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Förlaget innostavat lapsia lukemaan ja kirjoittamaan kaikissa Pohjoismaissa13.1.2021 09:10:00 EETTiedote

Kustannusosakeyhtiö Otava, Moomin Characters ja Förlaget julkaisevat yhteistyössä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan innostavia teoksia Pohjoismaissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Otava julkaisee teoksia ruotsiksi suoraan pohjoismaisille markkinoille. Kirjat, lukupäiväkirjat, puuha- ja tarrakirjat, tunnekortit ja -kirjat ovat osa monivuotista, kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme