Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Timo Soinin muistelmat syksyllä 2021

Jaa
Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2021 Timo Soinin muistelmat, joissa Soini kuvaa pitkää ja ainutlaatuista poliittista uraansa, nousuineen ja laskuineen.

Erityisen merkittävillä sijalla muistelmissa on Timo Soinin toiminta ulkoministerinä Juha Sipilän hallituksessa vuosina 2015–2019. Soini valottaa avoimesti myrskyisiä vuosia, jolloin lännen ja Venäjän suhteet jäätyivät, neuvottomuus valtasi alaa Euroopassa, EU kamppaili pakolaiskriisiä ja brexitiä vastaan, Donald Trump nousi valtaan Yhdysvalloissa ja Suomi yritti puolustaa asemaansa muutosten ja haasteiden keskellä.

”Tosiasioiden kuvaamisen ohella haluan kertoa, miltä tuntui vääntää Sergei Lavrovin kanssa signaalihäirinnästä, minkälainen oli elämäni kabaree Buenos Airesissa, mitä päässäni liikkui, kun potkut uhkasivat luottamuslauseäänestyksessä. Tunteet ovat tärkeä osa politiikkaa, ne vaikuttavat enemmän kuin uskotaan ja myönnetään, joten niistä pitää puhua”, Timo Soini kertoo.

Kirjassa Soini kertoo oman versionsa niin Sipilän hallituksen jännitteisestä taipaleesta kuin perussuomalaisten hajoamisesta. ”Halusin astua pois Perussuomalaisten johdosta jo 2015. Kerron miksi ja mitä siitä seurasi, kun vastustin sisäistä ääntäni. Vaikka en olekaan nykyisen Perussuomalaisen ykkösfani, pidän perustamaani puoluetta välttämättömänä ja Suomelle tuiki tarpeellisena poliittisen voimana. ” 

Päivänpolitiikan jättäminen on antanut Timo Soinille mahdollisuuden tarkastella pitkän uransa vaiheita ja käänteitä tuorein silmin. Tätä tarkastelua Soini harrastaa muistelmissaan kuvaten perussuomalaisten syntyä SMP:n raunioille ja yllättävää nousua suomalaisen politiikan raskaaseen sarjaan. Mitkä tekijät johtivat perussuomalaisten kasvuun ja jytkyyn? Mikä oli soinilaisen populismin salaisuus? Näihin kysymyksiin vastatessaan Soini pakottaa vanhat puolueet vääntelehtimään tuskaisasti. Luvassa on rujoja tarinoita ja opettavaista kerrontaa.

Soini tuntee läpikotaisin suomalaisen politiikan tekijät, toimijat ja toimittajat. ”Jokainen saa kirjassa ansionsa mukaan ja jotkut vähän enemmän”, Soini lupaa. ”En ole ilkeä, enkä törkeä, sillä pidän ihmisistä. Sain suurimmat voittoni huumorin ja hyväntuulisuuden avulla. Voitat naurun, voitat asian.” 

Timo (s. 1962) on toiminut kansanedustajana, kaupunginvaltuutettuna, europarlamentaarikkona, perussuomalaisten puheenjohtajana ja ulkoministerinä. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt teokset Maisterisjätkä (2008) ja Peruspomo (2014) ja Populismi (2020).

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimisen palveluiden kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme